fbpx

“Απέδρασε” από τη Λεμεσό και πανηγύρισε τον τίτλο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο!

“Χρυσή” εκτός έδρας ισοπαλία εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αφού στο ντέρμπι τίτλου έμεινε στο 2-2 με το Πανεπιστήμιο Frederick στην προτελευταία αγωνιστική του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Φούτσαλ Ανδρών εξασφαλίζοντας έτσι και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή.

Καλύτερα μπήκε στον αγώνα το Frederick αφού μόνο με νίκη θα διατηρούσε τις ελπίδες του για τον τίτλο και προσπάθησε από το ξεκίνημα να πιέσει τους φιλοξενούμενους. Το Ευρωπαϊκό, από την δική του πλευρά, μπήκε προσεχτικά στο γήπεδο προσέχοντας κυρίως να μην βρεθεί πίσω στο σκορ και προσπαθώντας να χτυπήσει κυρίως με αντεπιθέσεις.

Η πίεση των γαλάζιων έφερε καρπούς στο 6ο λεπτό όταν ο Αντρέας Ζαντής άνοιξε το σκορ (1-0) με κοντινό πλασέ από δεξιά. Η απάντηση των πορτοκαλί ήταν σχεδόν άμεση αφού στο 10ο λεπτό ο Αχιλλέας Ανδρέου ισοφάρισε με κοντινό σουτ. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά με κύριο χαρακτηριστικό την δύναμη και τα πολλά φάουλ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός στο ματς αφού οι συχνές διακοπές δεν επέτρεπαν στους 2 μονομάχους να κάνουν το παιχνίδι τους.

Κάπως έτσι, ήρθε και το 2-1 για το Frederick. Στο 23ο λεπτό, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο συμπλήρωσε 6 ομαδικά φάουλ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον καταλογισμό πέναλτι για τους γήπεδουχους. Πέναλτι που μετέτρεψε σε τέρμα ο Κάντζο Γκιβάρα στέλνοντας έτσι την ομάδα του στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Με το εις βάρος του σκορ, οι πορτοκαλί μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος ανεβάζοντας τον ρυθμό με στόχο την ισοφάριση. Στο μεταξύ, το Frederick προσπαθούσε με γρήγορες επιθέσεις να σκοράρει ακόμα ένα τέρμα φέρνοντας για τα καλά το παιχνίδι στα μέτρα του.

Και αφού χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, στο 41ο λεπτό μετά από πολύ ωραίο συνδυασμό, ο Αχιλλέας Ανδρέου έκανε το 2-2 στέλνοντας τους συμπαίκτες του στα ουράνια. Τα τελευταία 10 περίπου λεπτά ήταν συγκλονιστικά αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν πλέον σε όλο το γήπεδο για να σκοράρουν το τέρμα της νίκης ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθουσαν να γυρίσουν τούμπα το ματς.

Το σκορ ωστόσο δεν έμελλε να αλλάξει, το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους με το Ευρωπαϊκό να διατηρεί μία αγωνιστική πριν το τέλος το άηττητο του και την διαφορά των 5 βαθμών από το δεύτερο Frederick δίνοντας έτσι χαρακτήρα φιέστας στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το Frederick, από την άλλη, παρά το πολύ καλό πρωτάθλημα που έκανε, θα αρκεστεί να παλέψει για την δεύτερη θέση με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Πανεπιστήμιο Frederick: Μαλαός Α., Γκιβάρα Κ., Κυριάκου Μ., Μακρής Χρ., Δημητρίου Στ., Αντωνίου Μ., Arvani S., Χατζηγεωργίου Χ., Ζαντής Α.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου:  Χριστοφόρου Μ., Ανδρέου Α., Εφφέ Μ., Καλαϊτζίδης Α., Αγγελή Α., Ασλαμαζίδης Γ., Αβραάμ Η., Κρέκος Γ., Κωνσταντινίδης Α., Χατζηβασίλης Α., Μαλέκκος Κ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending