fbpx

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που ΟΛΟΙ λατρεύουμε να… αγαπάμε τη σοκολάτα!

Σοκολάτα. Μόλις ακούς αυτή τη λέξη δεν έρχεται και στο δικό σου μυαλό η λαχτάρα για να γευτείς μια γλυκιά δόση της; Πόσες φορές έτυχε να δούμε σοκολάτα και το μόνο που θα θέλαμε εκείνη τη στιγμή ήταν να τη δοκιμάσουμε;

Είναι ένα γλυκό κομμάτι στη ζωή του κάθενος και η αλήθεια είναι πως δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να μπορεί να αντισταθεί σ’ αυτή τη μικρή ”αμαρτία”.

 Για να δούμε παρακάτω γιατί άραγε λατρεύουμε τόσο να αγαπάμε κάθε κομμάτι σοκολάτας:

 

1
Μας δίνει ενέργεια, έστω και προσωρινή

Πόσες φορές νιώθουμε μια υποτονικότητα και δεν έχουμε ενέργεια να κάνουμε το οτιδήποτε; Τότε σκεφτόμαστε πως ένα κομμάτι σοκολάτας θα μας ”ξυπνίσει”, αφού περιέχει ποσότητα καφεΐνης. Άρα μας κρατά σε εγρήγορση όπως και ο καφές.

Επίσης ενδιαφέρον, είναι το γεγονός πως η δημοφιλής σοκολάτα περιέχει ένα συγκεκριμένο συστατικό, το οποίο μας χαλαρώνει. Άρα γιατί να μην τη προτιμήσουμε;

2
Μας δημιουργεί αισθήματα ευχαρίστησης και ευφορίας

Κάθε φορά που θα φάμε σοκολάτα νιώθουμε εκείνη τη χαρά που μας δίνει η γλυκιά γεύση της, σωστά; Ακόμη και στιγμές που βρισκόμαστε σε μια άσχημη ψυχολογική κατάσταση και νιώθουμε απογοήτευση ψάχνουμε αυτό το κάτι που θα μας δώσει μια μικρή ευχαρίστηση.

Γι’ αυτό και οι περισσότεροι παχαίνουμε μιας και το ψυχολογικό κομμάτι, κατέχει μεγάλο ρόλο στη διατροφή μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν δεν είμαστε καλά, βγάζουμε την ένταση σε μια απολαυστική σοκολάτα ή ένα σοκολατένιο γλυκό.

3
 Η σωστή ποσότητα κατανάλωσης κάνει καλό στην υγεία

Είναι δυνατόν; Αφού από τον καιρό που ήμασταν μικροί όλοι μας έλεγαν να αποφεύγουμε τις σοκολάτες, γιατί όχι μόνο προκαλούν τερηδόνα στα δόντια αλλά μας αρρωσταίνουν κιόλας.

Έχει όμως αποδειχτεί από πειραματική έρευνα του Πανεπιστημίου Harvard, πως τρώγοντας σοκολάτα 3 φορές το μήνα, ζει κανείς 1 χρόνο περισσότερο απο αυτούς που δεν τρώνε καθόλου.

Καλό αυτό, όμως ξέρουμε πως όλα γίνονται με μέτρο. Αλλιώς η υπερκατανάλωση της θα μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα.

4
Μας ξυπνά παιδικές και ευχάριστες αναμνήσεις

Όλοι μας ως παιδιά αποζητούσαμε τη σοκολάτα ως μια πηγή ευχαρίστησης όταν ερχόμασταν από το σχολείο ή μόλις τελειωνάμε το παιχνίδι μας έξω στον κήπο. Και το σημαντικό τότε, ήταν ότι δεν νιώθαμε ενοχές τρώγοντας την.

Ήταν μια πραγματική απόλαυση όπως είναι και θα είναι για πάντα, η οποία θα μας γυρνάει πίσω στην παιδική μας εποχή.

5
Μας προκαλεί να… ερωτευτούμε

Κάποια συστατικά τα οποία περιέχονται στη σοκολάτα επηρεάζουν τον εγκέφαλο και τις αισθήσεις μας και προκαλούν ευχάριστα αισθήματα τα οποία μας οδηγούν σε κάτι ξεχωριστό… τον έρωτα!

Γι’ αυτό και πολλά διαφημιστικά μηνύματα συνδέουν τη σοκολάτα με την αγάπη.

Με όλα αυτά πώς μπορούμε να μη λατρεύουμε (να αγαπάμε) τη σοκολάτα;

Bonus: chocoholism είναι η αγγλική λέξη που περιγράφει την κατάσταση εθισμού ενός ατόμου στη σοκολάτα. Κάτι αντίστιχο με τον αλκοολισμό.

Εξάλλου όσο περισσότερη σοκολάτα τρώμε, τόση περισσότερη ζητάμε.

Πες αλήθεια. Είσαι κι εσύ ένας chocoholic; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending