fbpx

Όταν ο Ζιζού σημείωνε την γκολάρα του αιώνα!

Όταν είσαι ποδοσφαιριστής παγκόσμιας εμβέλειας δεν χρειάζεται να μιλάς πολύ. “Μιλά” η μπάλα που παίζεις για σένα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο τρισμέγιστος Zinedine Zidane και μια κλασική περίπτωση που το παιχνίδι του είπε πολλά παραπάνω από όσα ενδεχομένως θα έλεγε ο ίδιος ήταν στον τελικό του Champions League το 2002.

Στις 15 Μαΐου του σωτήριου έτους 2002, λοιπόν, ο Ζιζού χάρισε στην Real Madrid το 9ο της, τότε, Champions League αφού ήταν ο άνθρωπος που “έγραψε” το τελικό 2-1 απέναντι στην Bayer Leverkusen με ένα τέρμα πραγματικό αριστούργημα!


Μπες τώρα στον διαγωνισμό μας για να κερδίσεις 1 Adidas MATCH BALL Final CARDIFF 2017 και 1 συμπληρωμένο βιβλιαράκι Champions League Official Sticker Collection 16/17!


Είχαν προηγηθεί οι μερένχες με τον Raul στο 8′ για να ισοφαρίσει όμως, σχεδόν άμεσα, ο Lucio για τις “ασπιρίνες” (13′).

Και ενώ όλα έδειχναν πως το 1-1 θα ήταν και σκορ ημιχρόνου, στο 45′ έγινε η φάση που δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί πως άλλαξε όλα όσα ξέραμε για το ποδόσφαιρο!

Ο Roberto Carlos παίρνει την μπάλα από αριστερά και παίζει το 1-2 με τον Santiago Solari. Μόλις φτάνει στο ύψος της μεγάλης περιοχής επιχειρεί μια μπαλιά σε ένα σημείο που είναι μόνος, αμαρκάριστος ο Γάλλος σούπερσταρ.

Εδώ είναι πού πραγματοποιείται και η αποθέωση του ποδοσφαίρου.

Ο Ζιζού, χωρίς να στοπάρει την μπάλα που βρίσκεται στον άερα, την σουτάρει με την χάρη που μόνο ο 44χρονος, σήμερα, άσος ήξερε! Η μπάλα αναπαύτηκε στο παραθυράκι του Hans Jorg Butt, το 2-1 ήταν γεγονός και μια από τις πλέον χαρακτηριστικές στιγμές της ποδοσφαιρικής ιστορίας μόλις είχε γραφτεί!

Εσύ θυμάσαι την συγκεκριμένη φάση;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending