fbpx

Δες εδώ τις πιο περίεργες συμμετοχές της Eurovision μέχρι σήμερα!

Αχ αυτή η Eurovision… Κάθε χρόνο βλέπουμε τα πιο παράξενα. Φυσικά είναι λογικό η κάθε χώρα να θέλει να κάνει τη διαφορά, ξεχωρίζοντας με τον δικό της τρόπο, αλλά κάποιοι το παρακάνουν.

Αντί να ξεχωρίσουν, φτάνουν στο άλλο άκρο και γίνονται θέμα για γέλιο και συζήτηση. Τόσο παράξενες εμφανίσεις, με μοναδικές ενδυμασίες, φωνές και σκηνικά τα οποία κάθε χρόνο αποτυπώνονται στο μυαλό μας!

Το πιο περίεργο; Αυτά ενθουσιάζουν το κοινό και συνήθως αποκτούν μια πολύ καλή θέση ή και την πρωτιά.

Ας δούμε παρακάτω αυτά τα περίεργα τραγούδια που αποθηκεύτηκαν στη μνήμη των περισσότερων θεατών του διαγωνισμού!

1
Εν η μάνα μου που φταίει – Κώστας Βιολάρης 1991

Πρώτη και καλύτερη η Κύπρος μας με την επική αυτή συμμετοχή του 1991 ”Εν η μάνα μου που φταίει” του Κώστα Βιολάρη, ο οποίος άφησε το αποτύπωμα του στους προκριματικούς της Κύπρου στη Eurovision (ακόμα κι αν δεν μας εκπροσώπησε τελικά στο θεσμό).

Ε ναι ρε παιδιά εν η μάνα του που φταίει που τον επήρεν εκκλησσιά… Αλλά η Κύπρος δεν τον άφησε να μας εκρποσωπήσει.

2
S.A.G.A.P.O – Μιχάλης Ρακιντζής 2002

Άλλο ένα τραγούδι που ξεχώρισε (για συγκεκριμένο λόγο) είναι το Σ’ αγαπώ (S.A.G.A.P.O) του Μιχάλη Ρακιντζή το 2002 με συνδυασμό της ελληνικής αλλά και αγγλικής γλώσσας.

Ένα πολύ διαχρονικό τραγούδι, το οποίο αν και ξεχώρισε στις μνήμες του κοινού κατέλαβε την 17η θέση. Για αυτό, say the magic word. Mια τόσο ιδιαίτερη συμμετοχή θα μείνει για πολύ ακόμα αξέχαστη στις μνήμες μας.

3
Rise like a Phoenix – Cochita Wurst 2014

Το τραγούδι της Αυστρίας “Rise Like a Phoenix” του 2014, με τη “μεταμφιεσμένη” από άνδρα σε γυναίκα Conchita Wurst κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση εκείνη τη χρονιά.

Δεν νομίζω πως το ξέχασε κάποιος με αυτή τη διαφορετικότητα και δυνατή ερμηνεία, σωστά;

4
Hard Rock Hallelujah – Lordi 2006

Αυτό και αν ήταν περίεργο τραγούδι… Η συμμετοχή της Φινλανδίας με το “Hard Rock Hallelujah” το 2006 με την μπάντα των Lordi.

Ένα ροκ κομμάτι με τη μπάντα μεταμφιεσμένη σε τέρατα με τρομακρικές μάσκες και βραχνές φωνές!

Έτσι όμως τα τέρατα αυτά κατάφεραν να πετύχουν τη 1η θέση στο διαγωνισμό εκτός από αυτήν που έχουν στο τρενάκι του… τρόμου.

5
Dancing Lasha tumbai – Serduchka 2007

Και αυτές οι στολές που θα μείνουν αξέχαστες! Το καλό δεν δίνουμε σημασία στην εμφάνιση, αλλά οι Ουκρανοί επέλεξαν να ντυθούν το 2007 ”αλουμινόχαρτα” – λαμπύριζαν μέσα στα ασημένια τους κοστούμια και με το αστέρι στο κεφάλι.

Με την ερμηνεία της Serduchka το τραγούδι  ”Dancing Lasha Tumbai” και τα απίθανα χορευτικά τους κατάφεραν να κατακτήσουν τη 2η θέση. Τελικά φάνηκε η λάμψη τους και δεν πήγαν άδικα τα λεφτά στα κοστούμια.

Κάθε χρόνο περιμένουμε ακόμα πιο πολλές εκπλήξεις από αυτόν τον διαγωνισμό. Συμφωνείς;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,100FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending