fbpx

Οι σκέψεις που κάνουμε κάθε φορά που βλέπουμε παλιές φωτογραφίες μας!

Σε παλιές φωτογραφίες μας ή σε ένα άλμπουμ έχουμε κρύψει χιλιάδες αναμνήσεις, ξεκινώντας από τα παιδικά μας χρόνια…

Τώρα η αλήθεια είναι πως με την ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει χαθεί αυτή η μοναδική συνήθεια του να κρατάμε τις φωτογραφίες μας σε albums αφού πλέον όλοι το θεωρούμε περιττό.

Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό όμως… Ξέρεις αυτό το αίσθημα που νιώθουμε ξεφυλλίζοντας ένα παλιό άλμπουμ, γεμάτο αξέχαστες στιγμές, ευχάριστες αναμνήσεις που χαράχθηκαν στο μυαλό μας.

Ας δούμε παρακάτω τις σκέψεις και τα όμορφα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν όποτε βλέπουμε ένα δικό μας άλμπουμ φωτογραφιών:

 

1
Βάφτιση ή πρώτα γενέθλια

Πόσες φορές έτυχε και σε ‘σένα να αναπολήσεις παλιές στιγμές και να άνοιξες ξαφνικά ένα άλμπουμ με φωτογραφίες από τη βάφτιση ή τα πρώτα μας γενέθλια.

Στιγμές που δεν θυμόμαστε καν πώς τις ζήσαμε, όμως είναι αποτυπωμένες σε μια εικόνα που μας παρασέρνει να τη ζήσουμε φανταστικά σε μια μικρή “επανάληψη”.

2
Οικογενειακές φωτογραφίες

Ανοίγουμε, λοιπόν, ένα παλιό μας άλμπουμ γεμάτο με μας στιγμές με τα αδέρφια, τους φίλους, τη μαμά και τον μπαμπά που ήταν νεότεροι.

Μας καταβάλλει μια συγκίνηση γιατί μεταφερόμαστε πίσω σ’ άυτές τις ξέγνοιαστες εποχές –και τι δεν θα δίναμε να γυρνούσαμε πίσω στα παλιά.

3
Αλλαγή σε εμφάνιση και χαρακτηριστικά μετά από χρόνια

Κοιτάζοντας φωτογραφίες με εμάς και τους φίλους μας, τα αδέρφια και τα ξαδέρφια μας, μας διακατέχει ένας ενθουσιασμός του πώς μπορεί να ήμασταν κάποτε τόσο διαφορετικοί.

Tότε είναι που παίρνουμε τηλέφωνο την παρέα μας να έρθει να αναπολήσουμε μαζί αυτές τις υπέροχες στιγμές και να κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας.

“Πώς γίνεται αυτό το παχουλό παιδάκι με το παγωτό που του έπεσε απ΄το χέρι να ήμουν εγώ…; Αυτή η φάτσα σαν μπαλόνι πώς γίνεται…;” λέω μέσα  μου.

4
Στιγμές με άτομα που αγαπάμε

Αυτές οι στιγμές, σκεφτόμαστε, είναι που μας έφεραν τόσο κοντά με άτομα που αγαπάμε, αυτές είναι που μας έκαναν αυτό που είμαστε σήμερα, οι δικές μας στιγμές

Μέσω αυτών των εικόνων σε χαρτί σκεφτόμαστε τα συναισθήματα που νιώσαμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας και τα μοναδικά χαμόγελα που δημιουργήθηκαν μεγαλώνοντας.

5
Άτομα που αγαπάμε και δεν είναι μαζί μας πλέον

Ανοίγοντας αυτά τα κουτιά μπορεί να συναντήσουμε μια παλιά αγάπη. Άτομα που αγαπάμε βαθιά και για τον χ, ψ λόγο δεν βρίσκονται πλεόν κοντά μας, αλλά οι συγκεκριμένες φωτογραφίες θα είναι εκεί να μας θυμίζουν όσα ζήσαμε μαζί και να μας προκαλούν αυτή τη γλυκιά νοσταλγία να τα αναβιώσουμε.

Μπορεί όμως και να βρίσκονται εκεί μαζί μας και βλέποντας μια αστεία φωτογραφία να χαζογελάμε με τη ψυχή μας και να χαιρόμαστε που καταφέραμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολίαακόμα είμαστε κοντά ο ένας στον άλλο.

Εξάλλου η φωτογραφία είναι μια μοναδική στιγμή στο χρόνο που βρίσκεται εκεί για να μας θυμίζει όσα ξεχωριστά περάσαμε κάποτε με αγαπημένα μας πρόσωπα.

Εσύ τι σκέφτεσαι βλέποντας παλιές δικές σου φωτογραφίες;

 

Δες επίσης: Μάθε πώς να φτιάχνεις εντυπωσιακές εικόνες ή φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιείς παντού!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,000FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending