fbpx

4 καταστάσεις που θα ταυτιστούν μόνο όσοι σπουδάζουν και δουλεύουν ταυτόχρονα!

Δεν θέλω να κάνω διακρίσεις σε κάποιους, αλλά μόνο όσοι έχουν περάσει ή περνούν από αυτήν τη φάση μπορούν να καταλάβουν.

Στην εποχή μας, πολλά άτομα “αναγκάζονται να δουλέψουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Στις μέρες μας, αυτό πλεόν δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο.

Θα ακούσεις από πολλούς, που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους, ότι η φοιτητική ζωή ήταν η καλύτερη φάση της ζωής τους.

Φράσεις όπως:

  • “Ήταν η καλύτερη φάση της ζωής μου!”
  • “Ήταν τα καλύττερα μου χρόνια!”
  • “Μακάρι να εγύριζα τον χρόνο πίσω στη φοιτητική μου ζωή!”

Εσύ όμως δεν συμφωνείς, και δεν μπορείς να πιστέψεις αυτά τα λόγια και παρακαλάς να τελειώνει επιτέλους!

Δεν διαφωνώ με το γεγονός ότι όταν εισαι φοιτητής δεν έχεις σκοτούρες, είσαι ελεύθερος να κάμεις ότι γουστάρεις, χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα!

Πραγματικά αυτό είναι το καλύτερο! Είσαι τέλος πάντων κύριος του εαυτού σου!

Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, που πολλές φορές θα θυσιάσεις πολλά πράματα, γιατί δουλεύκεις! Δεν ειναι κακό, αλλα δεν είναι ούτε και το καλύτερο πράμα, που σου συμβαίνει!

  • “Ατε, αφούν το έμελλε η μοίρα μου τι να κάμω, δεν έχω άλλη επιλογή”

Πιο κάτω ετοιμάσαμε 4 καταστάσεις που μόνο αν σπουδάζεις & δουλεύεις παράλληλα μπορεί να ταυτιστείς:

1
Σαββατοκύριακο

Οι δύο αυτές υπέροχες μέρες που όλος ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία να έρθουν από τη Δευτέρα κιόλας, για εσένα είναι ένας εφιάλτης!  Βλέπεις την Παρασκευή το πρωί να κυκλοφορύν διάφορα χαζοχαρούμεα ποστ στο Facebook και “αναύκουν τα λαμπούθκια σου“!

Για εσένα το Σαββατοκυρίακο σημαίνει ατελείωτες ώρες δουλειάς και κούρασης. Ο κάθε εκκεντρικός πελάτης θα πέσει σίουρα πάνω σου!

Εν σε κανεί η έννοια του διεβάσματος, έχεις και τον κάθε “πελλόν” να σου φωνάζει για μικροπράματα και να απαιτεί την… άμεση απόλυση σου!

  • Αν δουλεύεις πρωινή βάρδια: αποχαιρέτα το ατέλειωτο Clubbing και υποδέξου το ατέλειωτο ξενύχτι του διαβάσματος.
  • Αν δουλεύεις νυχτερινή βάρδια: σηκώνεσαι που τα 7 χαράματα για να διαβάσεις και μετά δουλειά.

Πάντως, σίγουρα δεν προλαβαίνεις ποτέ να τελειώσεις ούλλη την ύλη, και πάντα θα τα αφήνεις για αύριο.

Κάθε φορά που κοντεύει το Σαββατοκυρίακο, λες στον εαυτό σου “υπομονή 2 μέρες είναι θα περάσουν“, και τελικά καταντάς να αγαπάς τις Δευτέρες. Έχεις off και πάεις πανεπιστήμιο να… ξεκουραστείς που την πίεση του ΣΚ.

2
Αργίες

  • Τέλειααααα, κοντεύκει αργία, εν να κάτσουμε να ξεκουραστούμε!”
  • “Τέλειαααα, έχει τριήμερο τούτη η εβδομάδα!”

Όταν ακούεις αυτές τις φράσεις “φκαίνει το αίμα πάνω στην κκελλέ σου“.  Μετά σκέφτεσαι ότι δεν είναι και τόσο άσχημα γιατί θα πάεις δουλειά, αλλά θα πληρωθείς διπλό εκείνη τη μέρα και παρηγοριέσαι.

Εφόσον εν θα περάσεις το μάθημα, τουλάχιστον με τα “extra” εν να φυλάξεις τα δίδακτρα (αν πληρώνεις) για να ξαναπιάσεις το μάθημα και ίσως να τα καταφέρεις να πιάσεις καλύτερο βαθμό την επόμενη φορά.

3
Γιορτές (Χριστούγεννα & Πάσχα)

Αυτές οι μέρες μέχρι τον καιρό του σχολείου ήταν -ίσως- οι αγαπημένες σου.  Πλέον, εκτός του ότι σίγουρα έχεις διάβασμαγιατί συνήθως είναι ο καιρός των τελικών– έχεις και επιπλέον βάρδιες, όπου δεν μπορείς να πεις όχι.

  • 1ο: ο μισθός είναι διπλός τις περισσότερες μέρες και
  • 2ο: δεν φκαίνει η δουλειά χωρίς εσένα!

Άρα, ξεχνάς τα όλα – τα οικογενειακά τραπέζια, τις βόλτες και τα ξενύχτια. Εννοείται ότι σε τέτοιες περιόδους, παίρνεις και το βιβλίο μαζί σου στη δουλειά, γιατί τα breaks ειναι πολύτιμα! Αν καταφέρεις και προχωρήσεις έστω και λίγο να φκει η ύλη, εν καλά!

4
Καλοκαίρι

Ίσως να ήταν η αγαπημένη σου εποχή! Αυτή η σκέψη μπορεί πλεόν να “πεθάνει” με αξιοπρέπεια!

  • Yaaaay! Διακοπούλες!” θα ακούσεις από πολλούς…

Για εσένα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί ξέρεις ότι όλο το καλοκαίρι θα δουλεύεις όσο περισσότερο γίνεται, για να φυλάξεις τις άδειες που θα δικαιούσαι και να τις πιάσεις όλες μαζεμένες το χειμώνα σε καμιά εξεταστική, ή όταν θα είναι όλες οι εργασίες μαζεμένες.

Okay, δεν ειμαι υπερβολική, θα καταφέρεις να κλέψεις κανένα ΣΚ ή έστω κανένα τριήμερο αλλά ποτέ δεν είναι αρκετό! Το θετικό στο καλοκαίρι, είναι ότι λύπεις από σπίτι και έχεις την ησυχία σου!

Τελειώνοντας τις σπουδές ελπίζεις σε κάτι καλυτερο. Και είσαι σιγουρος/η ότι αυτή η εμπειρία σου πρόσφερε πολλά – όχι μόνο ένα επιπλέον προσόν στο CV σου.

Μια συμβουλή: ΥΠΟΜΟΝΗ, φάση είναι θα περάσει! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending