fbpx

5 διασημότητες που έπαιξαν ποδόσφαιρο!

Το ποδόσφαιρο δεν λέγεται τυχαία “βασιλιάς των σπορ” αφού εξιτάρει εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά τα εκατομμύρια ήταν απίθανό να μην βρίσκονται και αρκετές διασημότητες.

Εξάλλου, πέρα από τους ποδοσφαιριστές, πολλοί είναι οι αθλητές άλλων σπορ που έπαιξαν ή τους αρέσει το ποδόσφαιρο. Kobe Bryant, Roger Federer, Rafael Nadal, Usain Bolt και Michael Schumacher είναι μόνο μερικοί.

Έχοντας αυτά υπόψην μαζέψαμε 5 διασημότητες (ηθοποιούς και τραγουδιστές) που έπαιξαν έστω και μια φορά ποδόσφαιρο και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

 

1
Julio Inglesias

Και να μην ξέρεις ποιος είναι ο Julio, σίγουρα ξέρεις τον γιο του, Enrique (αυτό πάει στους νεότερους). Για τους ισπανόφωνους βέβαια, ο Julio Inglesias είναι ένα τεράστιο όνομα μουσικά αφού μετρά τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων από κάθε άλλο Λατίνο καλιτέχνη.

Πριν ασχοληθεί όμως με το τραγούδι, ο μεγάλος τραγουδιστής έπαιζε ποδόσφαιρο στην θέση του τερματοφύλακα. Γεννημένος στη Μαδρίτη έφτασε να παίξει μέχρι και την δεύτερη ομάδας της Real αλλά ένα ατύχημα με το αυτόκινητο του “έκοψε” το ποδόσφαιρο αφού τραυματίστηκε στην σπονδυλική στήλη. Χρόνια αργότερα, ο πασίγνωστος τραγουδιστής θα δήλωνε για την εμπειρία του:  “Είχα περισσότερο κουράγιο και δύναμη παρά ταλέντο“. Μπορεί να μην τον χαρήκαμε στα γήπεδα, τον απολαύσαμε όμως με το μικρόφωνο στο χέρι!

2
Rod Stewart

Ο μεγάλος ροκ σταρ, υπεύθυνος για μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια της ροκ όπως το “Do you think I’m sexy?“, “Maggie May” και “Baby Jane” πάντα έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για την στρογγυλή θεά!

Έπαιζε ποδόσφαιρο από μωρό ενώ πέρασε από δοκιμαστικά από την Brentford χωρίς όμως να του προσφερθεί ποτέ συμβόλαιο. Το γεγονός αυτό τον έκανε να αφοσιωθεί στην μουσική χωρίς να φαίνεται να το έχει μετανιώσει πάντως. Στην αυτοβιογραφία του, βλέπεις, έγραψε: “Η ζωή του μουσικού είναι πιο εύκολη, μπορώ να μεθύσω και να δημιουργήσω μουσική αλλά δεν μπορώ να το κάνω αυτό και να παίζω ποδόσφαιρο. Είναι τα 2 πράγματα που μπορώ να κάνω καλά: η μουσική και το ποδόσφαιρο.”

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο παραμένει μέχρι και σήμερα ολοζώντανη με τον 72χρονο, σήμερα, ροκά να έχει το δικό του, προσωπικό γήπεδο ποδοσφαίρου στο σπίτι του (το οποίο μπορείς να δεις στο βίντεο) ενώ είναι υποστηρικτής της Celtic.

3
Tom Cruise

Μπορεί να τον βλέπεις να είναι ο απόλυτος ήρωας στα 6 Mission Impossible και να έπαιξε ένα σωρό άλλες ταινίες αλλά ίσως δεν ξέρεις ότι αγαπά τον βασιλιά των σπορ. Σαν παιδί έπαιζε ποδόσφαιρο αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο τον ανάγκασε να τα παρατήσει.

Δεν σταμάτησε ωστόσο να αγαπά το άθλημα αφού υποστηρίζει την LA Galaxy πηγαίνοντας σε αρκετά παιχνίδια ενώ ανέπτυξε μια ιδιαίτερη, φιλική σχέση με τον David Beckham. Τέλος, στα γυρίσματα της ταινίας “Knight and Day” έκανε τσαλιμάκια παρέα με την Cameron Diaz.

4
Bob Marley

Όποιος είναι φαν του τεράστιου Τζαμαϊκανού τραγουδιστή της reggae, ξέρει και την μεγάλη του αγάπη για την στρογγυλή θεά. Έπαιζε καθημερινά ποδόσφαιρο ακόμα και λίγο πριν τις συναυλίες του ενώ είναι “υπεύθυνος” και για την ατάκα “Το ποδόσφαιρο είναι ελευθερία“.

Ο τεράστιος Bob Marley θαύμαζε σε σημείο λατρείας τον Pele και παρακολουθούσε στενά το πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Παράλληλα, στο λεωφορείο που μετέφερε τον ίδιο και την μπάντα του όταν έκαναν περιοδεία πάντα υπήρχε μια τηλεόραση για να μπορεί να βλέπει “ο βασιλιάς της reaggae” αγώνες ποδοσφαίρου. Για τον Bob, η μουσική και η μπάλα ήταν ένα!

5
Jason Statham

Η σχέση του Statham με το ποδόσφαιρο ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια, από την μέρα που γνώρισε τον τρελλάρα Vinnie Jones με τον οποίο τον συνδέει στενή φιλία μέχρι σήμερα. Δίπλα από τον Vinnie, ο απόλυτος ηθοποιός ταινιών δράσης (μην μου πεις πως δεν πορώθηκες με τα Transporter και τα Expendables) αγάπησε το ποδόσφαιρο, παίζοντας μέχρι και σήμερα.

Συγκεκριμένα, είναι μέλος της Hollywood United FC, ομάδας που συμμετέχει κυρίως σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αλλά και φιλανθρωπικούς αγώνες. Τέλος, οι ποδοσφαιρικές ικανότητες του Βρετανού ηθοποιού δοκιμάστηκαν στην ταινία του 2001, Mean Machine!

Εσύ ήξερες πως αυτοί οι διάσημοι αγαπούν το ποδόσφαιρο;

 

Δες επίσης: Ξεχωριστές διαφημίσεις με πρωταγωνιστές ποδοσφαιριστές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending