fbpx

Ήλιος: Δες πώς να προστατέψεις αποτελεσματικά τον εαυτό σου αυτό το καλοκαίρι!

Σιγά-σιγά μπαίνουμε σε ρυθμούς καλοκαιριού και όσο τέλειο και αν ακούγετε αυτό, όλοι έχουμε κάποιες μικρές ανησυχίες για την αλλαγή αυτή!

Όχι, δεν θα αναφερθώ στο μυστικό για το πώς να χάσεις βάρος και να είσαι 100% έτοιμος για την παραλία (#sorry), αλλά για ένα άλλο πολύ σημαντικό ζήτημα που οι περισσότεροι αγνοούμε (δυστυχώς)!

Πες την αλήθεια! Πόσες φορές βγαίνεις έξω από το σπίτι για βόλτα ή πας στην παραλία και δεν θυμάσαι ή βαριέσαι να φορέσεις αντιηλιακό;

Εάν έχεις το δικό μου τύπο δέρματος, τότε πολύ πιθανό να καταλήξεις και κάπως έτσι:

theodysseyonline.com

Ποιες συνήθειες πρέπει να υιοθετήσουμε αν θέλουμε να απαλλαγούμε από εγκαύματα, διχρωμίες αλλά κυρίως να προστατέψουμε τον οργανισμό μας;

1
Φόρεσε καπέλο!

Αφού το ξέρεις, γιατί δεν το φοράς; (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου φυσικά!)

Αυτό το προϊόν –που ανακάλυψαν οι Αιγύπτιοι 5000 χρόνια πριν– βγαίνει σε τόσα σχέδια και χρώματα, που δεν μπορεί, όλο και κάποιο θα σου αρέσει!

2
Αντιηλιακό

Typical ατάκα: “οκ ναι τούτο έχουμε το!” Έλα που όμως δεν το έχουμε!

Μύθος: Αν κάτσω κάτω από την ομπρέλα ή αν είμαι συνέχεια μέσα στο νερό δεν θα καώ!
Μέγα λάθος! 

Η άμμος, το χιόνι, το νερό της θάλασσας (αντανακλώσες επιφάνειες), αντανακλούν την ακτινοβολία του ηλίου. Έτσι, με το να κάθεται κάποιος στη σκιά, δεν θεωρείται επαρκής προστασία! Φόρεσε το αντιηλιακό σου no matter what!

Ακόμη κι αν το αντιηλιακό σου γράφει πως είναι αδιάβροχο, θα πρέπει να γίνεται επαναληπτική εφαρμογή του και αφού βγεις από το νερό!

Επίσης, εάν χρησιμοποιείς αντιηλιακό ως βάση στο μακιγιάζ σου, να θυμάσαι πως πρέπει να ανανεώνεις το αντιηλιακό κάθε 2 ώρες!

Η συστηματική χρήση αντιηλιακού με Δείκτη Προστασίας >15 στην παιδική ηλικία, μειώνει κατά 78% τον κίνδυνο εμφάνισης δερματικού καρκίνου αργότερα στη ζωή μας!

3
Γυαλιά ηλίου

“Επέλεξε ένα ζευγάρι γυαλιών που να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου και θα είσαι καλυμμένος!” Όχι φυσικά!

Επέλεξε γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν τουλάχιστον το 99% της ακτινοβολίας UVB και το 95% των ακτινών UVA.

Σιγουρέψου πως οι ακτίνες του ήλιου δεν μπορούν να εισέλθουν από τις πλευρές και την κορυφή του σκελετού! Mην αγοράσεις ένα προϊόν που δεν περιέχει πληροφορίες σχετικά με την προστασία που παρέχει!

4
Ρούχα & Υφάσματα

Μια λεπτή βαμβακερή μπλούζα, έχει δείκτη προστασίας SPF > 10.  Όταν το ύφασμα είναι από ακρυλικό, ο δείκτης είναι >5, ενώ όταν είναι από μετάξι, ο δείκτης είναι > 15.

Γενικότερα, τα εφαρμοστά ρούχα έχουν μεγαλύτερο δείκτη αντιηλιακής προστασίας από τα φαρδιά ρούχα!

5
Προσοχή στο Laser!

Και δεν θα μιλήσω μόνο για τις γυναίκες, αφού πλέον και οι άντρες χρησιμοποιούν τη μέθοδο του laser για αποτρίχωση, σε μεγαλύτερες μάλιστα επιφάνειες από τις γυναίκες!

Εάν δεν έχεις πληροφορηθεί επακριβώς από το ινστιτούτο που επισκέφτεσαι, τότε να το έχεις υπόψη: Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο, 2 εβδομάδες πριν και 2 εβδομάδες μετά την αποτρίχωση με laser!

Ακολούθησε τις συμβουλές μου και θα με θυμηθείς!
Καλό καλοκαίρι! 🙂

Ειρήνη Γερολεμίδου
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending