fbpx

Μάθε πώς το Dizzy Penalty Challenge ενισχύει την ευαισθητοποίηση για θέματα αναπηρίας!

H CleverApps Holdings Limited (Football Loop Cyprus, Greece, Russia και England) σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων (ΠΟΑΑ), προβάλουν το πρόβλημα της έλλειψης προσβασιμότητας συνανθρώπων μας με αναπηρία, μέσω μιας δοκιμασίας ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές της 1ης κατηγορίας.

Η δοκιμασία ονομάζεται Dizzy Penalty Challenge και είναι κάτι που έγινε και σε άλλες χώρες με διάφορα κοινωνικά μηνύματα. Για παράδειγμα, στην Αγγλία οι παίχτες της Arsenal το έκαναν για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα φτώχειας, κοινωνικής ανισότητας και κλιματικής αλλαγής.

Ερωτηθείς για τον λόγο που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη δοκιμασία οι διοργανωτές απάντησαν πως “στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνική μας ευθύνης, θα θέλαμε να προβάλουμε το πρόβλημα της ελλιπής προσβασιμότητας συνανθρώπων μας με αναπηρία. Δεν θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά στα γήπεδα αλλά και σε χώρους αναψυχής, πεζοδρόμια, και γενικά στάθμευση σε χώρο αναπήρων από αρτιμελείς συμπολίτες μας. Οι ποδοσφαιριστές θα συμμετάσχουν σε μια δοκιμασία η οποία θα είναι κάπως αστεία ώστε να τραβήξει και το ενδιαφέρον του κοινού και παράλληλα να μας βοηθήσει να περάσουμε το μήνυμα σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται”.

Τέτοιες ενέργειες πρέπει να επικροτούνται αλλά και να λαμβάνονται υπόψη από όλους εμάς αφού είναι καιρός να ενδιαφερθούμε περισσότερο όσο αφορά τόπους που ανήκουν σε συνανθρώπους μας με κινητικές ιδιαιτερότητες.

Δες το βίντεο με την πρώτη δοκιμασία και μείνε συντονισμένος/η με τη σελίδα Football Loop Cyprus για τα επόμενα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending