fbpx

Διάκριση φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Πανεπιστημίου Κύπρου στα Student Projects Awards 2017!

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβε τα 4 Πρώτα Βραβεία και 3 Εύφημες Μνείες!

Με στόχο την ανάδειξη της νέας γενιάς αρχιτεκτόνων, αλλά και της αρχιτεκτονικής δημιουργίας που πραγματοποιείται στις αρχιτεκτονικές σχολές της Κύπρου και του εξωτερικού, το CY-ARCH έχει πραγματοποιήσει Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη των πιο αξιόλογων φοιτητικών εργασιών σε 4 θεματικές κατηγορίες.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 102 υποψηφιότητες από πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν καταξιωμένοι αρχιτέκτονες.

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου έλαβε, κατά τον εν λόγω διαγωνισμό, 4 Πρώτα Βραβεία και 3 Εύφημες Μνείες.

Συγκεκριμένα το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός» απονεμήθηκε στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Κατ(εκείν) – η/οι του Κυριάκου Μέσσιου, με επιβλέποντα τον Καθ. Θεοχάρη Δαυίδ και η εργασία A house for Henry Giffard του Αριστοφάνη Χατζηχαραλάμπους, με επιβλέποντες τους Χρίστο Παπαστεργίου και Χριστιάνα Ιωάννου.

Στην ιδία κατηγορία, Εύφημες Μνείες έλαβαν οι εργασίες των φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου Student Housing Network in old town of Nicosia των: Ανδρέας Μπύρρος και Λάουρας Τζιούρρου, με επιβλέποντες τους Ιωάννη Παπαδόπουλο και Πλάτωνα Ησαΐα και MetaFishery Institute των Φίλιππου Μιχαήλ και Παναγιώτη Σάββα, με επιβλέποντες τους Χρίστο Παπαστεργίου και Χριστιάνα Ιωάννου.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Αστικός Σχεδιασμός έλαβε η εργασία Think Tanks –Rethink Tourism της φοιτήτρια του Πανεπιστήμιου Κύπρου, Στέλλας Ταουσιάνη με επιβλέποντες τους, Παναγιώτα Πύλα, Σωκράτη Στρατή και Νάτια Χαραλάμπους.

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Οικοδομική Τεχνολογία απονεμήθηκε στην εργασία Participatory Design Project  ομάδας φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολειό Χατζηγιωργάκη Κορνέσιου υπό την επίβλεψη των Αιμιλίου Μιχαήλ, Οδυσσέα Κοντοβούρκη και Μάριου Φωκά και με την υποστήριξη της Χαραλαμπίδης Κρίστης στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης της εταιρείας «Συμμετοχή, Τα Παιδιά Πολίτες του Μέλλοντος».

Στην ίδια κατηγορία, Εύφημη Μνεία έλαβε η εργασία των φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου Technological Research Centre των Έλενας Καπακιώτου, Έλενας Κουφοπαύλου, Λάρας-Άννας Σιάρφ και Στυλιάνας Χαρίτου με επιβλέποντα τον Μάριο Φωκά και τη Μαρία Ματθαίου.

Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστήμιου Κύπρου ευχαριστεί θερμά τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και εύχεται όπως η ανάδειξη των αξιολογότερων εργασιών θα αποτελέσει αφορμή για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή νέων ιδεών.

Περισσότερες πληροφορίες:

Αιμίλιος Μιχαήλ, aimilios@ucy.ac.cy,

Άντρεα Πρωτοπαπά, protopapa.andrea@ucy.ac.cy,

Τηλ.: 22 892960

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending