fbpx

5 από τις πιο δημοφιλείς και ξεχωριστές σειρές που πρέπει να δει ο κάθε άντρας!

Κάθε άντρας που “σέβεται” τον εαυτό του έχει “καεί” κάποια στιγμή με μια σειρά που προβαλόταν κάποτε στην τηλεόραση!

Αυτές λοιπόν οι σειρές είναι  μια κατηγορία “must” για κάθε άντρα που ενημερώνεται σωστά!

πιο θρυλικές τηλεοπτικές σειρές στην ιστορία έχουν κερδίσει την αγάπη του κοινού και των κριτικών χάρη στην καινοτομία της παραγωγής και των πρωτότυπων σεναρίων τους.

Πάμε να δούμε τις 5 πιο κύριες:

 

1
The Sopranos

Image result for the sopranos

Εναλλακτικός τίτλος της σειράς θα μπορούσε να είναι «Η αποτυχία της Ψυχοθεραπείας». Ο Τόνι Σοπράνο, αφεντικό της μαφίας του Νιου Τζέρσει, επισκέπτεται μια ψυχοθεραπεύτρια για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις πανικού.

Και κάπως έτσι ξεκινάει η διήγηση της ιστορίας του. Η σειρά παρουσιάζει δύο κόσμους παράλληλα: τον κόσμο της μαφίας και την καθημερινότητα των ίδιων των μελών της. Σπάνια σε τέτοιου είδους σειρές ή ταινίες βλέπουμε να παρουσιάζεται τόσο έντονα το «μη μαφιόζικο» μέρος της ζωής τους. Και αυτό γίνεται με εξαιρετικό τρόπο. Εμφανίζονται οι αδυναμίες, οι ανασφάλειες, τα συμπλέγματα των κατά τα άλλα σκληρών και αδίστακτων μαφιόζων. Μεταξύ μας, όλο τρώνε και πηγαίνουν σε κηδείες.

Η σειρά κατορθώνει να συνδυάσει πολλά στοιχεία και το κάνει με πραγματικά ουσιαστικό τρόπο. Απλά σε προτετοιμάζουμε να περιμένεις με αγωνία το τέλος της σειράς!

2
Narcos 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Narcos. Τι μου ήρθε ξαφνικά και βάζω τόσο ψηλά μια σειρά της οποίας έχουμε δει τον Α’ κύκλο και δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε μέχρι το τέλος του δεύτερου; Πρόκειται για αριστούργημα. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, περιγράφει τη ζωή του Πάμπλο Εσκομπάρ, διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών στην Κολομβία.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ποσοστό ακρίβειας με το οποίο αποδίδονται τα γεγονότα, αλλά ο διάχυτος κυνισμός που περιβάλλει κάθε στιγμή το σενάριο και τη σκηνοθεσία κάνει τη σειρά να φαίνεται τόσο αληθινή που είναι σαν να ζεις μέσα σε αυτή.

Κανονικά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μια σειρά, δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι καλή ή όχι. Άλλωστε σε πολλές σειρές βλέπεις από κύκλο σε κύκλο τα πράγματα να διαφοροποιούνται. Αλλά εδώ είναι αλλιώς: Δύσκολα μπορεί να χαλάσει ο 2ος (και μάλλον τελευταίος κύκλος) αυτά που έφτιαξε ο πρώτος. Για να είμαστε ειλικρινείς, δύσκολα μπορεί να γίνει και  καλύτερος.

3
The Shield

Image result for the shield series
tvtropes.org

Διαφθορά και  χαρακτήρες βουτηγμένοι στην αντιπάθεια και αντίφαση. Μια ομάδα σκληρών μπάτσων, διεφθαρμένων μέχρι εκεί που δεν φαντάζεσαι, κυνηγάνε και κυνηγιούνται μέχρι τέλους.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της σειράς είναι ότι ο πρωταγωνιστής της είναι ο απόλυτος κακός, σου τον παρουσιάζει όσο χειρότερο μπορεί, ωστόσο για κάποιο λόγο αρχίζεις να τον συμπαθείς.

Το τέλος της σειράς είναι εξαιρετικό ενώ όλη η σειρά δεν σου δίνει την αίσθηση πως προσπαθεί να αγιογραφήσει την Αστυνομία – όπως τόσες και τόσες άλλες.

4
House of Cards

Image result for house of cards
dvd.netflix.com

Σίγουρα μια θέση στη λίστα αξίζει και το  House of Cards. Μια φανταστική πρώτη σεζόν που σου έδινε την εντύπωση ότι πάει να αλλάξει τον τρόπο που γίνεται η τηλεόραση.

Εξαιρετικές ερμηνείες, πρωτότυπη σκηνοθεσία, πλοκή, διαπλοκή και κυνικός ρεαλισμός. Ό,τι χρειαζόταν δηλαδή για να νιώσεις ότι βλέπεις κάτι καλό. Στην πορεία η υπόθεση ξεφεύγει, το σενάριο μπάζει από παντού και η προπαγάνδα γίνεται εμφανώς ενοχλητική.

Βέβαια για το House of Cards τα έχουμε ξαναπεί. Ο 4ος κύκλος, παρά τα σεναριακά του άλματα, ήταν αξιοπρεπέστατος. Ωστόσο για το καλό της, η σειρά θα πρέπει σιγά-σιγά να φτάσει προς το τέλος της.

5
Breaking Bad 

Image result for breaking bad

Για αυτή τη σειρά έχουν γραφτεί τόσα, που δεν θέλω να προσθέτω απλά γραμμές χωρίς ουσία. Μπαίνει άνετα μέσα στη λίστα, αλλά δεν είναι η καλύτερη σειρά όπως ακούω δεξιά κι αριστερά. Και αυτό γιατί ενώ μετά τον 1ο υπέροχο κύκλο όπου βλέπουμε πώς εξελίσσεται η υπόθεση, πως διεισδύει στους χαρακτήρες για να μη σε κάνει να συμπαθήσεις κανέναν, τα πράγματα θολώνουν.

Ιδιαίτερα στον 4ο και 5ο κύκλο είναι σαν να υπάρχει μια στασιμότητα στην πρωτοτυπία και την εξυπνάδα της σειράς. Σαν να μας λέει ό,τι έξυπνο και πρωτότυπο είχα να δώσω το έδωσα, αλλά επειδή πουλάω ας κάνω άλλες 2 σεζόν, δημιουργώντας πια κάτι πιο τετριμμένο: έναν κακό που τα βάζει με άλλους κακούς.

Όμως αυτό που έκανε το Breaking Bad τόσο μοναδικό δεν ήταν το πόσο επιτυχημένα θα εξολόθρευε τους αντιπάλους του ο Walter White, αλλά η μετεξέλιξη του ίδιου και των γύρω του.

Όσο κι αν πολλοί είδαν τη σειρά σαν περιπέτεια, για ‘μένα ήταν μια σειρά στην οποία το σημαντικότερο ήταν η εξέλιξη των χαρακτήρων. Και όταν αυτή έπιασε ταβάνι, η σειρά έχασε τη φρεσκάδα της. Όπως και να ‘χει η οπτική για τον καθένα είναι πάντα διαφορετική!

Εσύ είδες κάποια από τις πιο πάνω σειρές ή θα ξεκινήσεις από σήμερα; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending