fbpx

Παρουσίαση του Πρώτου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής “CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE”

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta η Διάσκεψη Τύπου για παρουσίαση του πρώτου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Cyprus Robotex Challenge.

Tο 1ο CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE που θα γίνει στις 25 Ιουνίου, στο Αθλητικό Κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας” (Πρώην Κεραυνός Στροβόλου) θα πραγματοποιηθεί με τη Cyta ως στρατηγικό Συνεργάτη, την Engino ως χρυσό χορηγό και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Ψηφιακού Πρωταθλητή.

O Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής κ. Κώστας Αγρότης τόνισε τους στόχους του διαγωνισμού που είναι η αναβάθμιση του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής και η προσέλκυση των παιδιών και των νέων σε τομείς STEM, αναγνωρίζοντας τη σημασία των δεξιοτήτων κώδικα και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των προοπτικών απασχόλησης και σταδιοδρομίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Αγρότης ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που έθεσε τη διοργάνωση υπό την αιγίδα του, την εταιρεία Engino και τους άλλους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης. Ιδιαίτερη αναφορά ο κ Αγρότης έκανε στη Cyta η οποία εκτός από τη φιλοξενία της διάσκεψης και από το γεγονός ότι στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες που είναι σημαντικές στον τομέα της τεχνολογίας και της παιδείας, η Cyta είναι και στρατηγικός συνεργάτης του Συνδέσμου, και εντός των ημερών θα υπογραφεί μεταξύ των δυο μερών και Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας.

Σε χαιρετισμό του ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Cyta, κ Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι «H Cyta, ένας οργανισμός που εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους και τις καινοτόμες ιδέες, κοιτάζει με αισιοδοξία το αύριο, παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τεχνολογία και εναρμονίζεται με τη νέα τάξη πραγμάτων δεν θα μπορούσε να ήταν απούσα από ένα γεγονός που συνδυάζει άψογα, την τεχνολογία και την παιδεία. Η είδηση για πραγματοποίηση του 1ου διαγωνισμού Ρομποτικής στην Κύπρο, μας γέμισε με ιδιαίτερη χαρά. To Cyprus Computer Society ετοιμάζει με πολύ επαγγελματισμό το Cyprus Robotex Challenge 17 και η Cyta, ως Στρατηγικός Συνεργάτης, βοηθά στην επιτυχή διεξαγωγή του.

Ακολούθως, ο Γραμματέας του Δ.Σ. του CCS και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του CYPRUS ROBOTEX CHALLENGE κ. Πανίκος Μασούρας μαζί με τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Γιώργο Γεωργίου παρουσίασαν το Διαγωνισμό, αναφέροντας πως απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και ενήλικες, ενώ η συμμετοχή είναι δωρεάν. Επιπλέον, οι διοργανωτές εξήγησαν στο κοινό πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες από δυο μέχρι τέσσερα άτομα, οι οποίες θα δημιουργήσουν ρομπότ με χρήση των πλατφόρμων ENGINO, LEGO, EDISON και ARDUINO ώστε να λάβουν μέρος στις διάφορες προκλήσεις.

Ο κος Μασούρας τόνισε πως οι προκλήσεις όπως η μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO), η έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (Maze) και η έξοδος από την πόλη (CITY PASSING) γίνονται για πρώτη φορά στην Κύπρο ενώ οι νικητές εκτός από πλούσια δώρα και υποτροφίες θα κερδίσουν και δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία. Ήδη, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, υπάρχουν αρκετές συμμετοχές που υπόσχονται να προσφέρουν ωραίο θέαμα στο κοινό που θα παρακολουθήσει το διαγωνισμό. Τελευταία μέρα υποβολής συμμετοχών είναι η 25η Μαΐου.

Η διοργάνωση έχει στόχο την προώθηση και αναβάθμιση της ρομποτικής στη χώρα μας, ενώ αποτελεί ένα σημαντικό έργο που εμπίπτει σε διάφορους τομείς όπως τεχνολογία, παιδεία, εκπαίδευση και νεολαία. Η πρωτοποριακή διοργάνωση αναμένεται να έχει τεράστια απήχηση όχι μόνο στους νεαρούς διαγωνιζόμενους, αλλά και στους φίλους και οικογένειες που θα επισκεφτούν για να υποστηρίξουν τους δικούς τους που θα συμμετέχουν.

Πληροφορίες στο www.robotex.org.cy

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending