fbpx

Θες να ζήσεις νέες εμπειρίες αλλά βρίσκεις δυσκολίες; Δες τι να κάνεις!

Ας υποθέσουμε ότι παίρνεις την απόφαση για μία αλλαγή, μία ευκαιρία να ζήσεις κάτι καινούριο και να εξελιχθείς. Και στη συνέχεια βλέπεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο περίμενες.

Ότι παντού βρίσκεις δυσκολίες, νιώθεις ότι δεν μπορείς να προσαρμοστείς και στο τέλος συνειδητοποιείς ότι δεν έζησες αυτή σου την εμπειρία όπως ήθελες.

Τι θα κάνεις τότε; Πώς θα αντιδράσεις και τι θα σκεφτείς εκείνη τη στιγμή; Θα γίνεις παθητικός δέκτης της εμπειρίας σου και δεν θα προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο; Θα διακόψεις την εμπειρία σου και θα αφήσεις αυτή την ευκαιρία να φύγει;

Εδώ, λοιπόν, υπάρχουν μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουν σε μία τέτοια κατάσταση:

 

1
Προετοιμάσου

Φαντάσου όσα θες να κάνεις σε αυτή σου την εμπειρία για να ζήσεις και να εξελιχθείς και κάν’ τα.

Φτιάξε μία λίστα με τα όσα θες να προσφέρεις, δημιούργησε ένα πρόγραμμα με αυτά που θες να ζήσεις και ακολούθησε το πιστά, μέχρι να είσαι εσύ ικανοποιημένος με αυτά που έχεις πετύχει και πάρει από την εμπειρία σου.

2
Πότε δεν είναι αργά

Τίποτα δεν έρχεται έτοιμο για κανέναν και τίποτα δεν είναι πάντα όπως το περιμένουμε να είναι. Παντού υπάρχουν δυσκολίες και καταστάσεις που δεν μας βοηθάνε να αναπτυχθούμε.

Όμως, ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουμε μία κατάσταση και ποτέ δεν είναι αργά για να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη σχέση με τους γύρω μας ή να ζήσουμε, επιτέλους, αυτό το όποιο ήρθαμε να ζήσουμε.

3
Μη λες “Όχι” σε όλα

Βρίσκεσαι σε μία νέα κατάσταση, σε ένα νέο περιβάλλον άγνωστο για εσένα. Πώς θα μάθεις αυτό το περιβάλλον, τα άτομα του και πώς θα προσαρμοστείς καλύτερα όταν είσαι αρνητικός στο να ζήσεις αυτά που έχει να σου προσφέρει;

Μην κάνεις πράγματα επειδή τα θέλουν οι άλλοι φυσικά, αλλά μην κατακρίνεις τίποτα χωρίς πρώτα να σκεφτείς το τι καινούριο θα σου δώσει και αν θα σου κάνει καλό.

Μην ανησυχείς για όλα και απλά αγκάλιασε αυτή σου την εμπειρία.

4
Η ζωή είναι καλύτερη όταν είσαι μέρος της

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να ζεις στο έπακρον την κάθε εμπειρία σου, και όχι απλά να τη βλέπεις να περνάει από δίπλα σου. Να παίρνεις το 100% από μία ευκαιρία και όχι να μην προλάβεις να μάθεις τίποτα από αυτή γιατί δεν ήθελες.

Να είσαι σε θέση στο τέλος της να αρχίσεις κάτι μόνος σου και να δημιουργήσεις ευκαιρίες και για άλλα άτομα να εξελιχθούν με τον τρόπο που εσύ εξελίχθηκες.

5
Όταν θέλεις κάτι κάν’ το

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις κάτι είναι απλά να το κάνεις. Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται να προσαρμοστείς σε κάτι καινούριο, όσους περιορισμούς και αν βρίσκεις στο χώρο εργασίας σου, αν πιστεύεις ότι κάτι θα σε εξελίξει, θα σου ανοίξει ορίζοντες, θα μάθεις από αυτό και θα βελτιώσεις και τη δουλειά σου, τότε κάν’ το.

Αν πιστεύεις ότι η εμπειρία σου δεν αποδεικνύεται αυτό που τελικά ήταν πάρε ρίσκα και άλλαξε την. Δημιούργησε κάτι νέο και πάντα με την αποφασιστικότητα να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Κανένας δεν είναι ποτέ έτοιμος για το οτιδήποτε.

Μιλάμε για κάτι καινούριο, που συμβαίνει πρώτη φορά και που το μαθαίνεις στην πορεία. Δεν υπάρχει οδηγός χρήσης να χρησιμοποιήσεις, μόνο μικρές συμβουλές για να σε βοηθήσουν, και πάντα, μα πάντα το να είσαι ανοιχτός στην αλλαγή και σε αυτά που φέρνει.

Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά μπορείς να το κάνεις εσύ. Έχεις δυνατότητες να αλλάξεις και να εξελιχθείς, χρησιμοποίησέ τις!

Zήσε και μάθε περισσότερα μέσω της AIESEC ΕΔΩ!

 

Δες επίσης: Οι συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων – Έτσι θα ανακαλύψεις τα δυνατά χαρακτηριστικά σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending