fbpx

5 εύκολοι τρόποι για να ΜΗΝ πάθεις έγκαυμα (και) το φετινό καλοκαίρι!

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ήλιος της Κύπρου είναι πέρα για πέρα δυνατός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η θερμοκρασία του ήλιου στην Κύπρο φθάνει σε όρια που προκαλεί στο ανθρώπινο σώμα σοβαρές επιπτώσεις, όπως σοβαρά εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος.

Δεν είμαστε λίγες οι κοπέλες που καθόμαστε με τις ώρες στον ήλιο στην παραλία για να μαυρίσει λίγο το ποδάκι μας, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το κακό που κάνουμε στο σώμα μας.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα επικίνδυνα εγκαύματα φέτος το καλοκαίρι;

1
Ισχυρή Ενυδάτωση του Σώματος

Το Α και το Ω της προστασίας μας από τον ήλιο είναι η ενυδάτωση. Χρειάζεται να πίνουμε ικανοποιητική ποσότητα νερού καθημερινά (8 -10 ποτήρια νερό ειδικά το καλοκαίρι και περισσότερα) λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αφυδατωνόμαστε.

Η ενυδάτωση του σώματος μπορεί να γίνει επίσης με ενυδατικές κρέμες (lotion, body butter), κυρίως μετά από κάθε μπάνιο στο σπίτι. Ας μην ξεχνάμε το πρόσωπο!

2
Χρήση αντηλιακού

Είτε θα πάμε για μπάνιο στη θάλασσα, είτε για μια πρωινή ή απογευματινή έξοδο, πάντα πρέπει να βάζουμε αντηλιακό. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε την περιοχή του προσώπου, όπως και του λαιμού γιατί ο ήλιος εκτός από εγκαύματα, προκαλεί και πρόωρη γήρανση.

Είναι κρίμα, στα 30 μας να είμαστε γεμάτοι/ες ρυτίδες λόγω του ότι θέλαμε να πάρουμε λίγο χρώμα στα 20 ή επειδή ‟βαριόμασταν‟ να βάλουμε αντηλιακό.

Πολλοί όμως, βαριόμαστε να πασαλειβόμαστε στη παραλία και περιμένουμε πώς και πώς να μπούμε μέσα στη θάλασσα. Η λύση είναι να βάλουμε το αντηλιακό από το σπίτι την ώρα που ντυνόμαστε, όχι απλά θα βουτήξουμε αμέσως, αλλά θα προλάβει να απορροφηθεί.

3
Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο κατά τις ώρες 11:00 πμ – 16:00 μμ.

Όλοι μας νομίζω γνωρίζουμε τι πάει να πει Κύπρος, καλοκαίρι και μεσημέρι. Η αίσθηση να καίγεσαι ζωντανός στις απλώστρες της θάλασσας μέσα στο κατα-μεσήμερο το καλοκαίρι είναι μια αίσθηση που δεν ξεχνιέται τόσο εύκολα.

Η ζημιά και η αφυδάτωση που γίνεται εκείνες τις ώρες στο σώμα μας μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε πολύ πριν αποφασίσουμε να απλώσουμε το κορμάκι μας εκείνες τις ώρες.

4
Λαδάκι μαυρίσματος: Όχι κατά το μεσημέρι

Το λαδάκι μαυρίσματος είναι πλέον το νούμερο ένα προϊόν που βλέπουμε σε κάθε γυναικεία (μπορεί και αντρική) τσάντα της θάλασσας.

Ναι, καταφέρνει να μας κάνει ένα υπέροχο μαύρισμα χωρίς έντονες διχρωμίες, παρόλα αυτά η χρήση του είναι καλά να μη γίνεται κατά τις μεσημβρινές ώρες όπου ο ήλιος καίει αφάνταστα.

5
Να καθόμαστε στη σκιά

Όταν έρθει η ώρα να πάμε θάλασσα, καλό θα ήταν να καθόμαστε στη σκιά.

Παρόλο που η σκιά δεν μας προστατεύει από την αύρα του ήλιου, καταφέρνει να μας καλύπτει από την άμεση επαφή μαζί του.

Εσύ τι νομίζεις ότι είναι καλύτερο για την πρόληψη εγκαυμάτων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending