fbpx

Αυτά είναι τα πιο παράξενα και αστεία επαγγέλματα στον κόσμο!

Ποιος είπε οτι πρέπει να τελειώσεις πανεπιστήμιο για να ασκήσεις ένα επάγγελμα; Ποιος είπε πως η δουλειά είναι ντροπή;

Κάτσε τώρα να εξηγήσεις στους γονείς σου ότι θα σταματήσεις να διαβάζεις επειδή διάβασες ένα άρθρο με διάφορα παράξενα επαγγέλματα που δεν χρειάζονται μορφωτικό επίπεδο – εκεί που φαντάζονται τα παιδιά τους δικηγόρους, ιατρούς ή δασκάλους.

Εγώ, λοιπόν θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω, παρουσιάζοντάς σου μερικά από τα πιο παράξενα και αστεία επαγγέλματα που θα συναντήσεις σε κάθε γωνιά της Γης.

 Εσύ μπορείς να τα φανταστείς; Δες τα πιο κάτω!

 

1
Σχεδιαστής ρούχων για… ελέφαντες

Άνθρωποι στην Ινδία πληρώνονται μόνο και μόνο για να φτιάχνουν ρούχα για ελέφαντες. Να μην ξεχνάμε ότι αυτά τα ρούχα θα πρέπει να είναι τεράστια, άρα χρησιμοποιούν πολλά ύφασματα, τα οποία πρέπει να είναι πολύχρωμα.

Έτσι, τους ντύνουν με τα χρωματιστά τους και τους “βγάζουν έξω” στα περίφημα φεστιβάλ ελεφαντών τα οποία διοργανώνουν και στη Σρι Λάνκα, Κίνα και Νότια Κορέα.

2
Κουβαλητής κυπέλου

Στον Καναδά, αφού τελειώσει το πρωτάθλημα χόκει, πληρώνουν ένα άτομο απλά και μόνο για να ταξιδέψει μαζί τους και να κουβαλάει το… κύπελο σε όλη τη διαδρομή!

Κάνεις και το ταξιδάκι σου, και πλήρωνεσαι απλά και μόνο γι’ αυτό!

3
Οι μοιρολογίστρες / πενθούντες

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επαγγελματίες πενθούντες είναι να “φτιάχνουν” ατμόσφαιρα στις κηδείες, κλαίγοντας δυνατά και μοιρολογώντας.

Αυτό γίνεται σε πολλές χώρες όπως: Αφρική, Κίνα, Μέση Ανατολή κ.ά.

4
“Γευσιγνώστης”… σκυλοτροφής

Αυτό που έχει να κάνει ο γευσιγνώστης σκυλοτροφής είναι απλά να αναλύσει τα δείγματα σκυλοτροφής ως προς την υφή, αφού οι ιδιοκτήτες σκύλων σίγουρα δεν θέλουν σκυλοτροφές που να γεμίζουν τον χώρο ψίχουλα, αλλά και τη γεύση φυσικά.

Μια άλλη σημαντική τους ιδιότητα είναι να δοκιμάζουν τα προϊόντα των ανταγωνιστών, έτσι ώστε να κάνουν καλύτερες τις δικές τους σκυλοτροφές, αφού υπάρχουν βιομηχανίες που υποστηρίζουν ότι τα δικά τους προιόντα έχουν πιο πολύ κρέας.

Η Patricia Patterson, η οποία ασκεί αυτό το επάγγελμα δήλωσε: “Η δοκιμή σκυλοτροφής δεν είναι για όσους σιχαίνονται, γιατί ο καλύτερος τρόπος να τη δοκιμάσεις, είναι να τη γευτείς.

Άντε τώρα να μας πείσει κι εμάς να δοκιμάσουμε.

5
Ο άνθρωπος που κρύβει τις πινακίδες των αυτοκινήτων

Στο Ιράν πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να παρακούσουν τους νόμους της κυβέρνησης, η οποία έχει περιορίσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που κινούνται ελέυθερα στους δρόμους.

Αυτό που κάνουν οι “νταήδες” που κάνενας νόμος δεν τους κρατά, είναι να πληρώνουν άτομα για να περπατούν ή να στέκονται πίσω από τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και να τις καλύπτουν, έτσι ώστε να μην πάρουν πρόστιμο! Έξυπνο;

6
Ο “προστάτης” του αυτοκινήτου σου

Όλοι θα θέλαμε το αυτοκίνητο μας να βρίσκεται σε “καλά” χέρια όταν το παρκάρουμε.

Έτσι, στη Κόστα Ρίκα υπάρχουν ανθρώποι που πληρώνονται από 1-10 δολάρια για να προσέχουν το αυτοκίνητο σου για να μην κλαπεί.

Μένοντας με το στόμα ανοιχτό, φυσικά, ανακαλύπτουμε οτι πολλά είναι τα παράξενα που συμβαίνουν γύρω μας.

 Ήξερες ότι υπήρχαν αυτά τα επαγγέλματα; Ποιο σου φάνηκε πιο παράξενο;

 

Δες επίσης: Μάθε τα 8 επαγγέλματα του μέλλοντος με τη μεγαλύτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending