fbpx

5 νεαροί που άφησαν υποσχέσεις την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2016-17!

Τα περισσότερα ζητήματα στο πρωτάθλημα μας ήταν λυμένα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής, οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη το καλοκαίρι αλλά και η τρίτη ομάδα που θα αγωνίζεται του χρόνου στην Β’ Κατηγορία ήταν ήδη γνωστές.

Έτσι, αρκετές ήταν οι ομάδες που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν νεαρούς είτε λόγω ανάγκης είτε για να τους τσεκάρουν.

Αρκετοί ήταν αυτοί που ξεχώρισαν και μακάρι η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος 2016-17 να είναι η αρχή μιας λαμπρής καριέρας γεμάτης με διακρίσεις.

Εμείς επιλέξαμε 5 από αυτούς που συζητήθηκαν περισσότερο και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

 

1
Παύλος Κορρέα

Ο 18χρονος Παφίτης, βασικότατο στέλεχος της U21 Ανόρθωσης την σεζόν που τελείωσε, πήρε την ευκαιρία από τον Ronny Levy και αγωνίστηκε ως κεντρικός αμυντικός στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αφήνοντας θετικότατες εντυπώσεις.

Με εξαιρετική σωματοδομή για την ηλικία του έδειξε να ξέρει πολύ καλά την θέση αφού δεν επέτρεψε σε ένα εξαιρετικό επιθετικό (Νέστορας Μυτίδης) να φανεί ιδιαίτερα επικίνδυνος. Έβγαλε μάλιστα και μερικές άμυνες που οι αντίστοιχοι ξένοι της ομάδας της Αμμοχώστου αδυνατούσαν ολόκληρη τη χρονιά.

Παράλληλα, έχασε και σπουδαία ευκαιρία να συνδυάσει το ντεμπούτο του με τέρμα αφού η κεφαλιά του στο 86′ πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Juan Pablo.

Με αποκλειστικό δείγμα την εμφάνιση του απέναντι στους κιτρινόμαυρους, ο Παύλος έδειξε να έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο μας το μέλλον.

2
Λάζαρος Ευθυμίου

Ο αριστερός μπακ πήρε και αυτός το “βάπτισμα του πυρός” απέναντι στην ΑΕΚ και άφησε θετικές εντυπώσεις. Μερικές ενέργειες του κέρδισαν και το χειροκρότημα των φίλων της Κυρίας και θεωρείται δεδομένο πως αν πάρει κι άλλές ευκαιρίες στο μέλλον μόνο καλύτερος θα γίνει.

Αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, γεγονός που δεν του επέτρεψε να συμπληρώσει 90λεπτο αλλά ήταν έτσι κι αλλιώς μια τεράστια εμπειρία για τον 18χρονο Λάζαρο η πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία των μεγάλων.

Όπως και οι υπόλοιποι της λίστας, αλλά και όλοι οι άλλοι νεαροί, το μόνο που χρειάζεται είναι να παίξει παιχνίδια για να βελτιωθεί και στήριξη στα δύσκολα!

3
Γιάννης Γερολέμου

Στη Λεμεσό και την ΑΕΛ μιλούν ήδη για ένα παιδί – θαύμα. Σε αντίθεση με τα νεαρά βλαστάρια της Ανόρθωσης, για τον Γιάννη η συμμετοχή του απέναντι στην Ομόνοια δεν ήταν η πρώτη του αφού αγωνίστηκε και σε μερικά παιχνίδια της περιόδου 2015-16.

Έγινε επαγγελματίας στα 16 του ενώ μόλις πρόσφατα τον κάλεσε για δοκιμαστικά η Benfica. Μόλις στα 17 του, είναι φανερό πως ίσως η Κύπρος αποδειχτεί πολύ μικρή για να χωρέσει τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό.

Αρκεί κάποιος να δει το τέρμα του απέναντι στους πράσινους για να καταλάβει πόσο σπουδαία πάστα ποδοσφαιριστή φαίνεται να είναι.

Αρκεί μόνο να διαχειριστεί σωστά το ταλέντο του, να μην σταματά να εξελίσσεται και να παραμείνει προσγειωμένος. Τότε, ίσως τον δούμε να αγωνίζεται και σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

4
Πέτρος Ψύχας

Στην γαλάζια πλευρά της Λεμεσού η περίπτωση του Πέτρου Ψύχα φαίνεται να κεντρίζει τα βλέμματα. Όλοι έχουν να λένε πως πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο που μπορεί να αποτελέσει τεράστιο περιουσιακό στοιχείο όχι μόνο για τον Απόλλωνα αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Το περσινό ντεμπούτο του στην Α’ Κατηγορία, οι 2 συμμετοχές που πήρε φέτος και τα πολύ θετικά σχόλια που τις συνόδευσαν μαρτυρούν πως μάλλον θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον η περίπτωση του (σχεδόν) 19χρονου Πέτρου.

Στον Απόλλωνα τον πιστεύουν πολύ και το δείχνουν, το ζήτημα είναι να παίρνει όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής γίνεται προκειμένου να μην μείνει ταλέντο και το μέλλον ανήκει στον μέσο των γαλάζιων.

5
Μάριος Ηλία

Δεν είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό ο 21χρονος επιθετικός. Πέρσι φορώντας την φανέλα του Εθνικού Άχνας φρόντισε το όνομα του να γίνει γνωστό κάνοντας μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις.

Αυτές ήταν που του χάρισαν και την μεταγραφή στην ΑΕΛ και ενώ τον ήθελαν και άλλες ομάδες του νησιού.

Η αλήθεια είναι πως στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα ήθελε (και ίσως να άξιζε) αλλά στα τελευταία παιχνίδια πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Bruno Baltazar.

Αποκορύφωμα ήταν η χτεσινή εκπληκτική του ενέργεια στο πρώτο τέρμα των  γαλαζοκίτρινων όπου “άδειασε” 2 αμυντικούς πριν δώσει έτοιμο γκολ στον Sassi, δείγμα του σπουδαίου του ταλέντου.

Στα 21 του, έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και η πίεση σε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΛ, μόνο καλό μπορεί να του κάνει για να γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές του κυπριακού πρωταθλήματος.

Εσύ ποιο νεαρό ξεχώρισες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending