fbpx

Οι 5+1 ταινίες για μπάσκετ που σίγουρα πρέπει να δεις!

Είτε είναι περίοδος αγώνων είτε είναι περίοδος καλοκαιριού οι σωστοί οπαδοί πρέπει να μένουν πάντα σε εγρήγορση.

Γι’ αυτό και εμείς σου βρήκαμε 5+1 ταινίες για μπάσκετ που πραγματικά αξίζει να τις δεις!

 

1
Blue Chips (1994)

https://www.youtube.com/watch?v=q3Br6pTVbSQ

Ένταση, πάθος για το άθλημα, αγωνία και διαφθορά! Όλη η σύνοψη της ταινίας σε 4 λέξεις. Ο Nick Nolte πρωταγωνιστεί σαν προπονητής σε μια κολλεγιακή ομάδα η οποία μπορεί να ακολουθήσει πορεία πρωταθλητισμού.

Ο ίδιος θα κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την ομάδα του εκεί με τον 22χρονο τότε, Shaquille O’ Neal να βρίσκεται στην ομάδα του. Το έργο στιγμάτισε ο μονόλογος του Nolte ο οποίος λέει σκληρές αλήθειες για το μπάσκετ του σήμερα και τη σχέση σου με τα λεφτά.

2
Love & Basketball (2000)

Ότι ακριβώς λέει και ο τίτλος. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι μεγαλώνουν μαζί και σιγά-σιγά αναπτύσσουν μια αγάπη, που έχει ως κοινό παρονομαστή την πορτοκαλί μπάλα.

Η σχέση τους περνάει από διάφορα στάδια με τον χωρισμό να έρχεται σε κάποια φάση. Το μόνο που μπορεί να τους επανενώσει είναι το μπάσκετ και αυτό θα κάνει!

3
White Men Can’t Jump (1992)

Η αιώνια κόντρα στην Αμερική. Ποιοι ξέρουν περισσότερο μπάσκετ; Οι μαύροι ή οι λευκοί; Εδώ δεν έχει σημασία, αφού ενώνουν δυνάμεις.

Κάπως έτσι οι  Wesley Snipes και Woody Harrelson μας μεταφέρουν στα γήπεδα των γειτονιών της Αμερικής εκεί όπου παίζεται “πραγματικό” μπάσκετ ενώ από το έργο δεν λείπουν οι ίντριγκες και τα αστεία!

4
Coach Carter (2005)

Ο  Samuel L. Jackson καλείται να κοουτσάρει την ομάδα του παλιού του σχολείου. Εκεί βρίσκει αρκετούς ατίθασους νέους που έχουν ως μόνη διέξοδο στη γκέτο ζωή τους το μπάσκετ, αλλά ούτε και αυτό το παίρνουν στα σοβαρά.

Ο ίδιος εφαρμόζει κανόνες και τους βάζει σε μια σωστή σειρά. Εκεί όμως εμφανίζεται και άλλο πρόβλημα. Οι ίδιοι εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια για βελτίωση βαθμών και παίρνουν την κατρακύλα.

Τότε ο προπονητής Carter κλειδώνει το γυμναστήριο μέχρι να συμμορφωθούν και στα μαθήματα. Οι γονείς αντιδρούν αλλά στο τέλος καταλαβαίνουν όλοι την σημασία της ένωσης ακαδημαϊκής και αθλητικής παιδείας.

5
He Got Game (1998)

Άλλος ένας μεγάλος ηθοποιός έρχεται να ενδυναμώσει ταινίες αθλητικού χαρακτήρα. Ο Denzel Washington σκότωσε τη γυναίκα του κατά λάθος σε μια διαμάχη, και ο γιος τους είναι παρών.

Ο κυβερνήτης τον αποφυλακίζει προσωρινά για να πείσει τον γιο του να αγωνιστεί σε ένα και μόνο αγώνα ενώ ο ίδιος σκέφτεται μόνο την προαγωγή του στο NBA. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αφού ο ίδιος δεν θέλει καν να τον βλέπει.

6
Space Jam (1996)

Το +1 στη λίστα μας είναι εργάρα! Ποιος δεν θυμάται τις υποκριτικές ικανότητες του Michael Jordan. Ο MJ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός αλλά μετά το Space Jam λατρεύτηκε από όλους.

Γέλιο, καρτούνς, ήρωες και φυσικά το γυαλιστερό παρκέ. Πώς καταφέρνει ο MJ να αγωνιστεί με τέρατα; Πολύ απλό! Ο ίδιος είναι πλέον ένας ημίθεος!

Ο κάθε μπασκετόφιλος που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει σίγουρα να δει αυτές τις ταινίες!

Εσένα ποια σου άρεσε περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending