fbpx

Μάθε πώς μπορείς να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία που βλέπεις γύρω σου!

Κάθε ευκαιρία που θα έρχεται στη ζωή σου, όχι μόνο να την αρπάζεις, αλλά και να τη ζεις. Πολλά άτομα πιστεύουν πως οι ευκαιρίες είναι λίγες στις μέρες μας και μόνο αν είσαι τυχερός θα καταφέρεις κάτι. Είναι, όμως, έτσι;!

Πόσες φορές δεν μπορούσες να έχεις σταματήσει και πραγματικά ακούσει όταν κάποιος στο πανεπιστήμιο σε ενημερώνει για ένα πρόγραμμα; Ή όταν βλέπεις δημοσιεύσεις στα Μ.Μ.Ε. για ευκαιρίες που υπάρχουν και θα μπορούσες να είσαι μέρος αυτών.

Μάθε περισσότερα για την AIESEC ΕΔΩ!

Τι θα μπορούσες να κάνεις, λοιπόν, εκτός από το να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν μία εμπειρία;

Μα, φυσικά, να γίνεις μέρος της. Δες πιο κάτω πώς!

 

1
Μη φοβάσαι να πάρεις ρίσκα

Αρχικά, να τονίσω το πιο σημαντικό από όλα, ίσως, όταν πας να πάρεις μία απόφαση, να μη φοβάσαι να πάρεις ρίσκα.

Μην κολλάς στις λεπτομέρειες και σε αυτά που εσύ πιστεύεις πως σε κρατάνε πίσω από το να ζήσεις μία εμπειρία. Αντιθέτως, σκέψου όλες αυτές τις δυνατότητες ως μία πρόκληση και όχι σαν ένα πρόβλημα.

Σκέψου τα όσα θα κερδίσεις και τα όσα θα αναπτύξεις, τις αναμνήσεις που θα κερδίσεις και το άτομο που θες να γίνεις μέσα από αυτή την εμπειρία.

2
Μην υποβαθμίζεις μια ευκαιρία

Μία ευκαιρία που δεν είναι πάνω στο αντικείμενο σπουδών σου, που είναι μικρότερης διάρκειας ή που δεν σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, δεν παύει να είναι μία ευκαιρία.

Σίγουρα δεν είναι αυτό που πρώτα είχες σχεδιάσει ή που ήθελες, αλλά είναι μία αρχή. Μία αρχή που θα σε βοηθήσει να φτάσεις πιο κοντά στον εαυτό σου, να γνωρίσεις άτομα και πολιτισμούς, άλλες κουλτούρες.

Να σκεφτείς την καθημερινότητα αλλιώς και, ίσως, να βρεις τι πραγματικά θέλεις εσύ. Είναι μία αρχή για να σε προετοιμάσει για το αύριο.

3
Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά

Λέω να πάω του χρόνου”. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις, και μιλάω από προσωπική πείρα, είναι να πιστεύεις ότι οποιαδήποτε ευκαιρία σου έρχεται τώρα, θα σου έρθει ξανά και στο μέλλον.

Να πιστεύεις ότι θα είσαι στην ίδια θέση και στο μέλλον να δεχτείς τις ίδιες ευκαιρίες και καταλήγεις να αναβάλλεις συνέχεια και συνέχεια κάτι που στην ουσία θα ήταν μία αξέχαστη και γεμάτη εμπειρία που θα σε βοηθούσε να αναπτυχθείς, αλλά και να προσφέρεις στην κοινωνία και στα άτομα γύρω σου.

4
“Δεν είμαι έτοιμος” – Γιατί;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαιολογία, και μιλάω πάλι από προσωπική πείρα, από το “Δεν είμαι έτοιμος ακόμη”. Ποτέ δε θα είμαστε έτοιμοι για το οτιδήποτε.

Ποτέ δε θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα αισθανθείς έτοιμος/η να κάνεις κάτι αν δεν είσαι αποφασισμένος να το κάνεις. Αν δεν πάρεις την απόφαση να φύγεις από το “comfort zone” σου δεν θα καταφέρεις να κάνεις κάτι για την κοινωνία γύρω σου και για τον ίδιο σου τον εαυτό ταυτόχρονα.

Όταν ανοίγεις τα φτερά σου, καταλαβαίνεις και πού θες να “πετάξεις”, τι μπορείς να κάνεις, και στην τελική τι είσαι γεννημένος να κάνεις.

5
Τα πάντα θέλουν θυσίες

Είναι μία λυπητερή, αλλά και ταυτόχρονα μαγική αλήθεια. Όταν δεν μπορείς να τα έχεις όλα, τότε καταλαβαίνεις τι θέλεις πραγματικά.

Όταν δεν μπορείς να τα έχεις όλα τότε καταλαβαίνεις τι είσαι διατεθειμένος να αφήσεις πίσω και να κάνεις για να αποκτήσεις αυτό που σε γεμίζει περισσότερο. Τότε μαθαίνεις καλύτερα τον εαυτό σου και τι χρειάζεσαι εσύ μέσα στη ζωή σου.

Το να φοβάσαι να ζήσεις κάτι καινούριο είναι λογικό και ανθρώπινο, αλλά το ίδιο είναι και το να προσπαθείς να αλλάξεις και να βελτιωθείς.

Προκάλεσε και ανέπτυξε τον εαυτό σου μέσα από τα προγράμματα μας.

Τόλμησε και ζήσε την κάθε εμπειρία μέσω της AISEC – Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Δες επίσης: Εσύ τι θα κάνεις αυτό το καλοκαίρι;​ Ταξίδεψε για εθελοντισμό 6 εβδομάδων!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending