fbpx

Mourinho, έρχονται οι “γιοι των θεών” και είναι διψασμένοι!

Η 24η Μαΐου είναι μια ιστορική μέρα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο καθώς επιστρέφουν ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα συλλόγων στον κόσμο, ο Ajax του Άμστερνταμ και η Manchester United.

Τι πρέπει να περιμένει όμως ο αγνός φίλαθλος του ποδοσφαίρου από ένα τόσο μεγάλο τελικό;

 

Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής στο μυαλό του καθενός: Ούτε η ομάδα του Αίαντα είναι εκείνη η χρυσή ομάδα επί καιρό Ιπτάμενου Ολλανδού (Johan Cruyff), ούτε η ομάδα των μπέμπηδων θυμίζει σε καμία περίπτωση την United των πρόσφατων χρόνων, του Sir Alex Ferguson.

Αυτό όμως που και οι δύο ομάδες κατέχουν καλά είναι η μοίρα τους να πρωταγωνιστούν πάντα στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Ας περάσουμε στη σύγκριση όμως των δύο ομάδων και στις λεπτομέρειες όπου κατ’ εμένα μπορούν να κρίνουν τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Στοκχόλμη.

 

Αρχικά, πώς μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο που παίζει ο Jose Mourinho ειδικά σε τόσα μεγάλα παιχνίδια είναι αρκετά συντηρητικό ή ας μου επιτραπεί ο όρος να το χαρακτηρίσω ως βαρετό και ανιαρό.

Δεν γίνεται κύριε Mourinho να είσαι ο προπονητής μιας τόσο μεγάλης ομάδας, να διαθέτεις ρόστερ σαν τον Pogba, Mkhitaryan, Martial, Mata κ.α και να τους χρησιμοποιείς μόνο για ανασταλτικούς σκοπούς. Φτάνει μια στιγμή όπου και ο πιο φανατικός οπαδός της United αγανακτά και ζητάει εξηγήσεις.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο συμβαίνει το άκρως αντίθετο. Ένας Αίαντας όπου οι 7 στους 11 βασικούς παίχτες του είναι κάτω των 21 ετών. Πράγμα αξιοθαύμαστο και πραγματικό κομπλιμέντο και εξύμνηση για την ολλανδική σχολή ακαδημιών, την ανέκαθεν καλύτερη σχολή ακαδημιών στο κόσμο και αυτό δεν δικαιούται να το αμφισβητήσει κανείς, ούτε καν η Masia της Barcelona.

Εκτός από το νεαρό της ηλικίας τους, οι Γιοί των Θεών όπως τους αποκαλούν, έχουν και άλλα στοιχεία που θα κάνουν τη ζωή του Special One αρκετά δύσκολη στο “Friends Arena”.

Παίζουν ταχύτατο ποδόσφαιρο, έχουν ακούραστα πνευμόνια, διαθέτουν απίστευτη τεχνική κατάρτιση, δεν σπαταλούν την οποιαδήποτε ευκαιρία τους παρουσιαστεί και ανασταλτικά είναι σχεδόν αλάνθαστοι.

Με τον Kasper Dolberg να μεταμορφώνεται σε Marco van Basten, τον Davy Klaassen σε Frank Rijkaard και τον Joel Veltman σε Ruud Gullit τότε μπορούμε να πούμε επίσημα ότι οι Ιπτάμενοι Ολλανδοί ξαναγεννήθηκαν και έρχονται στο “Friends Arena” της Στοκχόλμης να πάρουν την κούπα του Europa League.

Ευχή όλων μας είναι να παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις και στο τέλος να αναδειχθεί Κυπελλούχος Ευρώπης ο καλύτερος!

 

Το άρθρο γράφτηκε από τον αναγνώστη μας Αλέξανδρο Παπά και στάληκε στο StudentLife Sports για δημοσίευση.

Στείλε μας κι εσύ το δικό σου άρθρο, video ή εικόνα εδώ: SUBMIT & GO VIRAL

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending