fbpx

5 ιδανικές αθλητικές δραστηριότητες για να διαλέξεις να κάνεις στην Κύπρο!

Η Κύπρος μπορεί να είναι σχετικά μία μικρή χώρα, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αθλητικές δραστηριότητες που παρέχει, είναι λίγες.

Πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν καθόλου κάποιες από τις ακόλουθες δραστηριότητες! Καιρός, λοιπόν, να τις μάθει ο καθένας!

Για δες πιο κάτω και διάλεξε την ιδανική για ‘σένα αθλητική δραστηριότητα:

1
Geocaching

Το Geocaching είναι ένα είδος παιχνιδιού που απαίτει αρκετό ψάξιμο. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σηκωθείς από το καναπέ, να βγεις από το σπίτι, να πάρεις τα αυτοκίνητό σου και να αρχίσεις να ψάχνεις (θέλει και περπάτημα φυσικά).

Σε όλη την Κύπρο, χιλιάδες κουτιά –άλλα μικρά και άλλα μεγάλα– είναι τοποθετημένα και χρησιμοποιώντας το application “Geocaching” μπορείς να διαβάσεις τις οδηγίες, να λύσεις γρίφους έτσι ώστε να τα βρεις!

2
Orienteering

Το Orienteering είναι ένα είδος αθλήματος που δεν είναι ακόμη καλά διαδεδομένο στην Κύπρο. Για να μπορέσεις να κάνεις αυτό το άθλημα, θα χρειαστείς πρώτα απ’ όλα καλή σωματική κατάσταση.

Αυτό το άθλημα λαμβάνει μέρος σε όλα τα σημεία της Κύπρου που υπάρχει σχεδιασμένος χάρτης από επαγγελματία χαρτογράφο. Τοποθετούνται κόκκινες σημαίες σε διάφορα σημεία στην περιοχή και στον αντίστοιχο χάρτη.

Ο αθλητής προσπαθεί μέσω του χάρτη και της πυξίδας να βρει αυτά τα σημεία όσο πιο γρήγορα γίνεται με μια συγκεκριμένη σειρά.

3
Πεζοπορία

Στην Κύπρο υπάρχουν διάφορα μέρη τα οποία πολύ πιθανόν να μην επισκέφθηκες ακόμη ή να μην γνωρίζεις καν.

Με βασικό βοηθό ένα γερό περπάτημα, μπορείς να ανακαλύψεις μερικά από τα όμορφα μέρη της Κύπρου και να γυμναστείς ταυτόχρονα! Υπάρχουν κάποιοι όμιλοι που μπορείς να γίνεται μέλος ουτώς ώστε να κάνεις και νέους φίλους!

4
Αναρρίχηση

Αν σου αρέσει να σκαρφαλώνεις τα βράχια, τότε οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθείς κάποια τοπία στην Κύπρο τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό.

Ένα απ’ αυτά είναι ο Κουρτελόροτσος, με αρκετές διαδρομές να ανεβείς – κάποιες δύσκολες και κάποιες εύκολες!

5
Κατάδυση

Ως ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στο κόσμο, δεν μπορούμε να παραλήψουμε την κατάδυση.

Με τις αμέτρητες παραλίες γύρω από την Κύπρο, η κατάδυση θα ήταν το απόλυτο sport για να εξερευνήσεις τα υποβρύχια μέρη της! Μπορεί να είναι ακριβή σε κόστος, αλλά αναμφισβήτητα απολαυστική!

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες να κάνεις, αρκεί να το ψάξεις! Δοκίμασε και πραγματικά δεν θα το μετανιώσεις!

Τι λες να δοκιμάσεις κάτι από τα πιο πάνω σύντομα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending