fbpx

5 καταστάσεις που θα καταλάβουν (και θα ζήσουν) μόνο όσοι έχουν αδερφή!

Αδερφή, θείο δώρο!  Ένα άτομο που έρχεται στη ζωή μας για να είναι δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές, αλλά και στις χαρές. Οι φιλίες μπορεί τελειώνουν, όχι όμως η αδερφική αγάπη.

Τα θετικά ή τα αρνητικά που έχουμε από τις εμπειρίες δεν χωράνε σε ένα κείμενο, ούτε μπορεί να τα μετρήσει κανείς, καθώς η σχέση μας περνά από “χιλιάδες κύματα” καθημερινά.

Τσακωνόμαστε, γκρινιάζουμε, φωνάζουμε, γελάμε, “μοιραζόμαστε” τα μυστικά μας. Κάποια γεγονότα όμως θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν αδερφή.

Πάμε να δούμε με ποια γεγονότα ταυτιζόμαστε:

1
Τσακωνόμαστε για τα ρούχα (και όχι μόνο)

Όσα ρούχα και να έχουμε στα ερμάρια μας πάντα θα θέλουμε να δανειζόμαστε από τις αδερφές μας. Ειδικά αν έχουν αγοράσει κάτι καινούριο, εμείς θέλουμε να το φορέσουμε πρώτες.

Μπορεί να το φορέσουμε κρυφά από αυτές, επειδή ξέρουμε ότι δεν θα μας το δώσουν αλλά όταν το ανακαλύψουν… αλίμονό μας! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που είναι στα καλά τους – τότε ανταλλάζουμε ρούχα με όλη μας την καλή διάθεση.

Τσακωνόμαστε, επίσης, για το τι θα δούμε στην τηλεόραση, ποια θα καθίσει μπροστά στο αυτοκίνητο, ποια θα φάει την τελευταία σοκολάτα που έχει απομείνει κτλ.

2
Εμπειρίες μιας ζωής

Μόνο μαζί τους μπορούμε να καθόμαστε με τις ώρες και να αναπολούμε στιγμές που περάσαμε, εμπειρίες, αστεία που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε και να γελάμε. Μαζί με τα αδέρφια μας, περάσαμε τις πρώτες μας διακοπές, ταξίδια, εκδρομές.

Μοιραζόμαστε την ίδια οικογένεια… και προσωπικά δεν θυμάμαι τη ζωή μου χωρίς την αδερφή μου. Γιατί ενωμένες, μαζί με τις αδερφές, μπορούμε να νιώσουμε σαν μια υπερδύναμη.

3
Συμβουλές

Γιατί μόνο με τις αδερφές μας καθόμαστε με τις ώρες συζητώντας όλα αυτά που μας προβληματίζουν. Κανένας δεν μπορεί να σε συμβουλεύσει καλύτερα από αυτόν που σε ξέρει, σε αγαπά πραγματικά και θέλει μόνο το καλό σου!

Μόνο λίγες φράσεις αρκούν για να βγούμε από το αδιέξοδο που βρισκόμαστε. Ακούγοντας τα προβλήματα τους γίνονται απευθείας και δικά μας.

Ακόμα και να μη συμφωνούμε μαζί τους, δεν διστάζουμε να τους το πούμε, λέγοντας τους το σωστό ή ακόμη και κοροϊδεύοντας τους για τα λάθη που κάνουν. Είναι οι άνθρωποι που βλέπουν το πραγματικό μας πρόσωπο.

4
Αιώνια συντροφιά

Ποτέ δεν νιώθουμε μοναξιά, αφού ξέρουμε ότι έχουμε δίπλα μας ανθρώπους αληθινούς μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν κοντά σου. Ξερείς ότι τίποτα δεν μπορεί να σας χωρίσει, αφού οι καβγάδες και τα μούτρα που μπορεί να δημιουργηθούν δεν κρατάνε παραπάνω από 2 ώρες.

Είσαι σπίτι και βαριέσαι; Αυτή είναι έτοιμη για καφεδάκι. Είσαι στα κάτω σου; Σε βάζει στο αυτοκίνητο για βόλτα και παγωτό.

5
 Σε βοηθά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές

Πόσες φορές χρειαστήκαμε τη βοήθεια της αδερφής μας ακόμα και για τα πιο απλά. Άλλες φορές έγινε η προσωπική μας κομμώτρια, άλλες μας έκανε τα θελήματα μας ή ακόμα μας γλίτωσε από τη μουρμούρα των γονιών μας.

Το πιο σημαντικό όμως, βοήθησε τους γονείς μας να βρουν το όνομά μας όταν αυτοί μας σύγχιζαν με τα υπόλοιπα της οικογένειας (λίγο αχρείαστο, αλλά πολλές χρειάστηκε).

Έζησες κι εσύ τα πιο πάνω με την αδερφή σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending