fbpx

Οι πιο cult προσωπικότητες των ποδοσφαιρικών γηπέδων που όλοι μας λατρέψαμε!

Έχουν χαραχθεί στο υποσυνείδητο κάθε φιλάθλου είτε για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα τους, είτε για το προχωρημένο για την εποχή στυλ τους. Είναι φυσικά και οι ατάκες τους που δεν “παλιώνουν” ποτέ.

Αποτελούν πρόσωπα που ακόμα και σήμερα μονοπολούν το ενδιαφέρον σε πληθώρα συζητήσεων, αθλητικού χαρακτήρα και μη. Πάμε λοιπόν να τους δούμε.

1
Νίκος Αλέφαντος 

Θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και μονάδα μέτρησης για το συγκεκριμένο άρθρο. Πρώην παίκτης και προπονητής, με highlight το πέρασμα από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Έγινε διάσημος στο φίλαθλο κοινό, όχι για τις επιτυχίες του, αλλά για τις ατάκες με τις οποίες αποστόμωνε όλους εκείνους που τολμούσαν να τα βάλουν μαζί του.

Πλέον έχει αποσυρθεί από τους πάγκους και αρκείται στο να συμμετέχει σε εκπομπές σχολιασμού της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας. Πιο πάνω θα τον απολαύσετε σε μια από τις κορυφαίες στιγμές του.

2
Μάκης Ψωμιάδης

Ο “Big Mac” αποτελεί ίσως το πιο διάσημο “πούρο” του ελληνικού αθλητισμού (φήμες μάλιστα λένε ότι γεννήθηκε με αυτό). Ξεκίνησε την καριέρα του ως πρόεδρος της μπασκετικής ΑΕΚ, πριν τα παρατήσει και αναλάβει την διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματός της.

Στην συνέντευξη πιο πάνω ο “Μάκαρος” αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο θα κατάφερνε να ντύσει στα κιτρινόμαυρα “τον μεγάλο μπασκετμπολίστα του μπάσκετ”, Αρβίντας Σαμπόνις.

3
Πάτρικ Ογκουνσότο

Δεν νομίζω ότι εδώ θα χρειαστούν συστάσεις. Ο πρώην επιθετικός του Εργοτέλη χαράχτηκε στην μνήμη του κοινού, έπειτα από μια συνέντευξη που παραχώρησε λίγο μετά από έναν αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε σε ένα άρθρο αποκλειστικό του Ογκουνσότο.

4
Θωμάς Μάτσιος

https://www.youtube.com/watch?v=8Ud2UhW6LIs

Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού εκτός από στυλ διαθέτει και ευχέρια λόγου. Έχει μείνει στην ιστορία λόγω της περίφημης εκείνης δήλωσης που έκανε το “μακρινό” 2006.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “αυτοί θέλανε να γίνει αλλά εμείς είπαμε όχι και τότε αυτοί είπανε όχι να μη γίνει αλλά εμείς θέλαμε να γίνει και τότε αυτοί είπανε εντάξει να γίνει ε και εμείς είπαμε ότι τώρα δεν θέλουμε εμείς”.

5
Γιώργος Μύρτσος 

Εκτός από την πλούσια κόμη του διέθετε επίσης και πλούσιο ταλέντο, το οποίο οδήγησε τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει.

Παρολ’ αυτά τον κέρδισαν τα μπουζούκια και τα ξενύχτια. Οι πιο παλιοί Ολυμπιακοί θα θυμούνται σίγουρα τις στιγμές που του τραγουδούσαν “Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά”.

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από συνομιλία του με ακροτή της ραδιοφωνικής του εκπομπής.

6
Νίκος Βαμβακούλας

Ίσως η πιο cult χαίτη που έχει ανεμήσει ποτέ στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Σημεία σταθμοί στην πλούσια καριέρα του (εκτός του ότι έπαιξε για Παναθηναικό και Ολυμπιακό) οι ατάκες “you foul” και “η τριμελής επιτροπή με τα πέντε άτομα”.

Επίσης εκτός από τάκλιν, μπορούσε να σταματάει τους αντιπάλους του και με ένα απλό σφύριγμα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending