fbpx

5+1 μεγάλες μεταγραφές Κύπριων ποδοσφαιριστών!

Μια μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή από την μια ομάδα στην άλλη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την Κύπρο και ειδικά όταν πρόκειται για Κύπριο ποδοσφαιριστή!

Είναι, εξάλλου, αρκετές οι περιπτώσεις όπου ένας Κύπριος ποδοσφαιριστής μετακινήθηκε από την μια ομάδα στην άλλη προκαλώντας αντιδράσεις.

Τέτοιες περιπτώσεις που μεταγραφές είτε προκάλεσαν αντιδράσεις ή αποτέλεσαν ρεκόρ για τα κυπριακά δεδομένα μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Δημήτρης Ιωάννου

Από τις πρώτες μεταγραφές Κύπριου ποδοσφαιριστή από μια ομάδα σε άλλη που προκάλεσε τόσο πολύ θόρυβο! Το 1995 ο Δημήτρης Ιωάννου ζητούσε περισσότερα χρήματα από τον Απόλλωνα στον οποίο ανήκε.

Η διοίκηση των γαλάζιων αρνήθηκε και κάπου εδώ (τον Γενάρη του ’96) έρχεται η Ανόρθωση που τότε έχτιζε την μεγάλη ομάδα που σάρωσε τους τίτλους τα επόμενα χρόνια.

Προσφέροντας καλύτερες αποδοχές στον Παφίτη αμυντικό αλλά και 240 χιλιάδες λίρες (που στην πορεία και εξαιτίας μιας ρήτρας έγιναν 290) στον Απόλλωνα, ένα πολύ σημαντικό, τη συγκεκριμένη εποχή,ποσό, έκανε δικό της τον δυναμικό αμυντικό.

2
Γιώτης Εγκωμίτης

anorthosis24.net

Ένα μεταγραφικό σήριαλ που κράτησε καθηλωμένους τους φίλους της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης έγινε το καλοκαίρι του 1997.

Ο νεαρός τότε, Γιώτης Εγκωμίτης, έκανε εκπληκτικά πράματα στο γήπεδο φορώντας την φανέλα του Εθνικού Άχνας κινώντας έτσι το ενδιαφέρον των 2 ομάδων.

Πρώτη μάλιστα η Ομόνοια ήταν αυτή που συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή (από τον Ιούνη) και φαινόταν πως ο Γιώτης θα ντυνόταν στα πράσινα. Έβρισκε όμως την αντίδραση του Εθνικού, με τον οποίο δεσμευόταν με συμβόλαιο, που δεν ήθελε να τον παραχωρήσει.

Ο χαρισματικός χαφ ήθελε διακαώς την μεταγραφή και έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει στους διοικούντες του Εθνικού πως αν δεν πάρει μεταγραφή θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Στις 3 Αυγούστου όμως ο Κίκης Κωνσταντίνου με αστραπιαίες κινήσεις έρχεται σε συμφωνία με τον Κίκη Φιλίππου και ο Εγκωμίτης για 300 χιλιάδες λίρες (και έμψυχα ανταλλάγματα τους Δημήτρη Ασσιώτη και Πανίκο Νεοκλέους) έγινε κάτοικος “Αντώνης Παπαδόπουλος”!

3
Ανδρέας Αβραάμ

Η καριέρα του Αντρέα Αβραάμ ξεκίνησε από την Ομόνοια Αραδίππου. Εκεί τον εντόπισε ο Απόλλωνας που τον έκανε δικό του το 2006.

Στην ομάδα της Λεμεσού ο Αραδιππιώτης εξτρέμ κάνει εκπληκτικά πράγματα ειδικά την σεζόν 2009-10 υπό τις οδηγίες του Thomas von Heesen. Η αξία του εκτοξεύεται, κεντρίζει το ενδιαφέρον και των άλλων μεγάλων του ποδοσφαίρου μας και το καλοκαίρι του 2010 η Ομόνοια είναι αυτή που κάνει το colpo grosso.

Σε μια εποχή που στο τριφύλλι ξόδευαν πολλά λεφτά σε ποδοσφαιριστές, πρόσφεραν στον Απόλλωνα ένα ποσό γύρω στις 850 χιλιάδες ευρώ και έντυσαν τον Αβραάμ στα πράσινα!

4
Δημήτρης Χριστοφή

Πριν καλά – καλά κλείσει τα 20 του χρόνια, την σεζόν 2007-08, ο Χριστοφή κάνει μια εκπληκτική χρονιά με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (και ενώ ξεκίνησε από τον Ονήσιλο Σωτήρας) σκοράρωντας 9 φορές.

Όλοι οι μεγάλοι του κυπριακού ποδοσφαίρου ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους το “next best thing” αφού ήταν το πλέον υποσχόμενο ταλέντο.

Νικήτρια στην μάχη αναδείχθηκε η Ομόνοια που πρόσφερε το εξωπραγματικό ποσό των 850 χιλιάδων στους βυσσινί.

Ο Δημήτρης Χριστοφή θα γινόταν τριφυλοφόρος για 4 χρόνια με ετήσιο συμβόλαιο της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ παίρνοντας έτσι το ύψος της μεταγραφής σε επίπεδα – ρεκόρ!

5
Δημήτρης Ασσιώτης

kerkida.net

Ο Λευκωσιάτης χαφ ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας το 1987 με την Ανόρθωση να τον εντάσσει στο δυναμικό της το 1992 για το ποσό – ρεκόρ για την εποχή των 120 χιλιάδων λιρών!

Στην Κυρία έμεινε για 5 χρόνια βοηθώντας τα μέγιστα τους Βαρωσιώτες πριν παέι με υποσχετική στον Εθνικό και από εκεί ξανά στον Ολυμπιακό. Τερμάτισε την καριέρα του το 2005 στον Άρη Λεμεσού.

6
Γιώργος Χριστοδούλου

score1x2.com

Ο “Ράμπο” του κυπριακού ποδοσφαίρου ξεκίνησε την καριέρα του από την Ομόνοια το 1986 ενώ το 1990 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Ήταν μια εποχή που χαρακτηρίζονται ως “πέτρινα χρόνια” για τους Πειραιώτες που έμειναν μακριά από τίτλους εν μέσω και οικονομικών προβλημάτων.

Ο Χριστοδούλου επέστρεψε στην Κύπρο και την Ομόνοια το 1993 από όπου και έφυγε το 1995 με προορισμό τον ΑΠΟΕΛ! Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής και μοναδικός μέχρι σήμερα πού πήγαινε από τον ένα αιώνιο στον άλλο έναντι χρηματικού ποσού!

80 χιλιάδες λίρες έδωσαν τότε οι γαλαζοκίτρινοι στους τριφυλοφόρους για να κάνουν δικό τους τον 51χρονο, σήμερα, πρώην ποδοσφαιριστή. Στον ΑΠΟΕΛ ήταν και που τερμάτισε την καριέρα του το 2002.

Εσύ ήξερες για αυτές τις μεταγραφές Κυπρίων ποδοσφαιριστών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending