fbpx

Ο Άρης Χρυσοστόμου μας εξηγεί πώς μπορεί κάποιος να χάσει γρήγορα βάρος με το H.I.I.T!

Αναμφίβολα όσοι ασχολούνται με τη γυμναστική ψάχνουν καθημερινά νέους τρόπους εκγύμνασης του σώματος.

Μια από αυτές είναι και το H.I.I.T (High Intensity Interval Training) και ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μας εξηγεί πώς μπορεί κάποιος να χάσει γρήγορα βάρος.

Άρη, με τι ασχολείσαι στη ζωή σου;

Στην παρούσα φάση εργάζομαι σε ακαδημία ποδοσφαίρου με την ιδιότητα του προπονητή σε ομάδες 2-5 ετών. Γενικά ανέκαθεν ασχολούμουν με τον αθλητισμό αφού από παιδική ηλικία ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, είμαι τεταρτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο τμήμα της επιστήμης του αθλητισμού.

Πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις τον συγκεκριμένο κλάδο σπουδών;

Ο λόγος που επέλεξα των συγκεκριμένο κλάδο ήταν γιατί, θα ήθελα να μάθω περισσότερα πράγματα για τον αθλητισμό και να ανακαλύψω κάτι καινοτόμο στο χώρο αυτό. Κάτι το οποίο και έγινε.

Η σύλληψη της ιδέας έγινε όταν παρακολούθησα ένα σεμινάριο το οποίο αφορούσε την άσκηση H.I.I.T.

Τι είναι το H.I.I.T και πώς μπορεί να βοηθήσει κάποιον;

Το H.I.I.T είναι μια μορφή άσκησης υψηλής διαλειμματικής κυκλικής προπόνησης η οποία έχει ως στόχο τη καύση λίπους σε ελάχιστο χρόνο.

Η μέθοδος αυτή λειτουργεί άψογα σε άτομα με περιττό λίπος αλλά είναι και ιδανική για το μέσο άνθρωπο. Η συγκεκριμένη άσκηση διαρκεί σχεδόν 45-50 λεπτά και είναι ικανοποιητική όταν εφαρμόζεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Έχω τροποποιήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο κτίζοντας μία προσωπική μου σειρά ασκήσεων όπου τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον και πώς θα ήθελες να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου;

Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου προς τον αθλητισμό και το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ώστε να μπορώ να βοηθώ ανθρώπους με περιττό βάρος να καταφέρουν να φτάσουν στα κανονικά τους κιλά.

Επίσης, σκοπός μου είναι να προσελκύσω τα άτομα που ίσως να είναι απογοητευμένα με άλλες προσπάθειες για χάσιμο βάρους και να δώσουν στον εαυτό τους ακόμα μια ευκαιρία με αυτό το πρόγραμμα.

Τέλος μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές;

Η συμβουλή που θα ήθελα να δώσω στη νεολαία μας είναι να ερευνούν και να παρακολουθούν τα ενδιαφέροντα τους και να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending