Τι έγινε όταν ξαναβρέθηκαν σε τελικό Real Madrid και Juventus;

Οι δυο αποψινοί μονομάχοι στον τελικό του Champions League, Real και Juventus, μπορεί να είναι 2 από τις πιο βαρετές φανέλες στο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο ποδόσφαιρο αλλά βρέθηκαν ως ζευγάρι στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μόλις ακόμα μια φορά.

Ήταν πριν 19 χρονιά, την σεζόν 1997-98. Το ταξίδι των 2 ομάδων ξεκίνησε από τους ομίλους εκεί όπου οι Μαδριλένοι πήραν την πρόκριση ως πρώτοι από τον 4ο όμιλο με αντίπαλους τον Ολυμπιακό Πειραιώς, την Rosenborg και την Porto.


Μπες τώρα στον διαγωνισμό μας για να κερδίσεις 1 Adidas MATCH BALL Final CARDIFF 2017 και 1 συμπληρωμένο βιβλιαράκι Champions League Official Sticker Collection 16/17!


Από την πλευρά της, η “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού ποδοσφαίρου προκρίθηκε ως καλύτερη δεύτερη. Συμμετείχε στον 2ο όμιλο παρέα με την Manchester United, την Kosice και την Feyenoord.

Στα προημιτελικά, η “βασίλισσα” απέκλεισε την Bayer Leverkusen. Στο πρώτο παιχνίδι της Γερμανίας οι 2 ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 1-1 με την Real να επικρατεί στον επαναληπτικό με 3-0.

goal.com

H Juventus βρέθηκε αντιμέτωπη με την έκπληξη του θεσμού τη συγκεκριμένη σεζόν, Dynamo Kyiv με το πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο να λήγει 1-1. Στον επαναληπτικό της Ουκρανίας, ωστόσο, οι μπιανκονέρι επικράτησαν με το επιβλητικό 1-4 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Ένα βήμα πριν τον τελικό, οι “μερένχες” αντιμετώπισαν την Borussia Dortmund και πήραν θέση στον τελικό του Amsterdam με συνολικό σκορ 2-0 (2-0, 0-0) ενώ οι Ιταλοί βρέθηκαν απέναντι στην Monaco. Με συνολικό σκορ 6-4 (4-1, 2-3) η ομάδα του Τορίνο εξασφάλισε για 3η συνεχόμενη χρονιά την παρουσία της σε τελικό Champions League.

Στις 20 Μαΐου 1998, λοιπόν, Juventus και Real Madrid αναμετρήθηκαν στην Amsterdam Arena με τους Μαδριλένους να επικρατούν με 0-1.

Σκόρερ ήταν ο Predrag Mijatovic στο 66′ και οι μερένχες κατέκτησαν το πρώτο τους Champions League μετά το 1966 και το 7ο, τότε, στην ιστορία τους!

https://www.youtube.com/watch?v=P-0mRkA7FHE

Ήξερες ότι Μαδριλένοι και Ιταλοί ξαναβρέθηκαν σε τελικό Champions League;

Avatar photo
Αγγλική λογοτεχνία - European University of Cyprus. Τρελαίνομαι για ποδόσφαιρο, ιστορία και μουσική. Ίνδαλμα μου ο τεράστιος Freddie Mercury.