fbpx

Εσύ ξέρεις την “Αγία Τρίαδα” της αυτοκινητοβιομηχανίας;

To 2013 έμελλε να αποτελεί χρονιά σταθμός για την αυτοκινητοβιομηχανία. Τέσσερα χρόνια πριν παρουσιάστηκε η «αγία τριάδα» των αυτοκινήτων.

Για πρώτη φορά βλέπουμε τον όρο hypercar να παίρνει σάρκα και οστά (πλέον, τα 350km/h φαίνονται πολύ λίγα).

Για πρώτη φορά βλέπουμε γρήγορα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά μοτέρ.

1
Porsche 918 Spyder

Πρόκειται για το διάδοχο της «θρυλικής» Carrera GT. Ο βενζινοκίνητος κινητήρας παράγει 608 ίππους ενώ οι δύο ηλεκτρικοί παράγουν συνολικά 281, σύνολο 889!

Αποτελεί ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής αφού επιταχύνει στα 100km/h μέσα σε 2.6 δευτερόλεπτα.

Είναι το μοναδικό τετρακίνητο από το «holy trinity» αφού τα άλλα δύο έχουν κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

2
Ferrari LaFerrari

Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε Ferrari, είναι “Η Ferrari” (LaFerrari). Θα μπορούσαμε να πούμε πως παίρνει τα σκήπτρα από την Enzo.

Όλη η ιταλική φινέτσα, το συναίσθημα, η δύναμη που χαρακτηρίζουν την μάρκα, εφαρμόζονται με μαεστρία και βγάζουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φοράει τον V12 κινητήρα της Ferrari των 6.3 λίτρων και των 789 ίππων, συνοδευμένος από έναν ηλεκτρικό 161 ίππων (σύνολο 950), ενώ επιταχύνει στα 200km/h σε 7 δεύτερα!

3
McLaren P1

Η McLaren παρόλο που ασχολείται με αυτοκίνητα παραγωγής μόλις 6 χρόνια, κατάφερε ήδη να βάλει το στίγμα της. Μετά την μοναδική F1, κατάφερε να μας ξαναεντυπωσιάσει με την P1.

Με εμφάνιση που θυμίζει διαστημόπλοιο, τεχνολογία εμπνευσμένη από την Formula 1 και 900 ίππους στους πίσω τροχούς, καταφέρνει να συναρπάζει όποιον την οδηγεί.

Δυστυχώς, η παραγωγή και των τριών μοντέλων τερματίστηκε αφού ήταν για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Εντούτοις, υπάρχουν ευκαιρίες απόκτησης τους ως μεταχειρισμένα.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια επιταγή 2 εκατoμμυρίων ευρώ για να κάνεις και εσύ ένα από αυτά δικό σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending