fbpx

5+1 πανέμορφα μέρη στην Πάφο που πρέπει να πας αυτό το καλοκαίρι!

Το καλοκαίρι μας έχει χτυπήσει το Κουδούνι! Επιτέλους οι ρυθμοί χαλαρώνουν και οι διακοπές είναι κοντά!

Εσύ που διεβάσεις αυτό τώρα, ίσως σκέφτεσαι ότι είναι αργά για να ψάξεις να πας κάπου. Τα εισιτίρα έχουν ακριβύνει και δεν έχεις καν αποφασίσει που ακριβώς θέλεις να πας.  Λοιπόν η λύση είναι εδώ.

Υπέροχες διακοπές στην όμοφρη μας Κύπρο, μιας εβδομάδας περιπέτειας και το σημαντικότερο με χαμηλό κόστος!

Δες πού είναι must να πας στην Πάφο:

 

1
Πέτρα του Ρωμιού

Η πρώτη και καλύτερη είναι η Πέτρα του Ρωμιού – εξάλλου είναι και το πιο διάσημο σημείο της Πάφου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στην περιοχή εκείνη έχει αναδυθεί η Θεά Αφροδίτη από τη θάλασσα, μεταφέρθηκε σε ένα μεγάλο κοχύλι στα βράχια.

Ο θρύλος επίσης λέει ότι η συγκεκριμένη πέτρα χρησιμοποιήθηκε από το Διγενή Ακρίτα για να αποτρέψει την εισβολή των Σαρακηνών.

Ο ίδιος πέταξε αυτή την τεράστια πέτρα στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα κύματα και να μην μπορέσει να γίνει απόβαση. Σε περιμένει να πας!

2
Χερσόνησος του Ακάμα

Επόμενος σταθμός η Χερσόνησος του Ακάμα, η ορεινή περιοχή της Πάφου.  Εκεί, η περιοχή δεν επιτρέπει τη μετάβαση με το αυτοκίνητο, οπόταν θα ενοικιάσεις ένα safari 4χ4, το οποίο θα κάνει την εμπειρία σου ακόμα πιο διασκεδαστική.

Στη διαδρομή θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου η άγρια βλάστηση και η μοναδική πανίδα, αφού εκεί κατοικούν ενδημικά πουλιά.

Tip: Θυμίσου να φορέσεις μαντίλι στο πρόσωπο, διαφορετικά το χώμα θα σε ενοχλεί και δεν θα μπορείς να οδηγήσεις.

3
Παραλία της Λάρας/ Turtle Conservation

Την επόμενη στάση θα την κάνεις στην παραλία της Λάρας. Επίσης περιοχή που θα χρειαστείς το 4χ4. Η παραλία της Λάρας δεν είναι οργανωμένη παραλία, γι’ αυτό φτιάξε ένα σάντουιτς και νερό. Μην τα πετάξεις όμως εκεί γιατί η περιοχή ειναι προστατευόμενη.

Η τοποθεσία αποτελει τόπο γέννησης της πράσινης χελώνας της μεσογείου (Καρέτα-Καρέτα), είδος προς εξαφάνιση, γι’ αυτό και ο χώρος εκεί αφήνεται στη φύση.

4
Blue Lagoon – Ακάμας

Ίσως να μην υπάρχει πιο ονειρεμένο μέρος στην Κύπρο, και σίγουρα πρέπει να το επισκεφτείς. Τα νερά στην περιοχή είναι είναι τόσο καθαρά που μπορείς να δεις το βυθό ακόμα και στο βαθύτερο σημείο.

Ο κύριος τρόπος για να επισκευθείς την παραλία αυτή είναι μέσω βάρκας. Μην ανησυχείς, υπάρχουν οργανομώνες μίνι-κρουαζιέρες, στις οποίες το καράβι σε αφήνει να απολαύεις το μπάνιο σου στα διαμαντένια νερά.

Η διαδρομή είναι επίσης μαγευτική. Μην ξεχάσεις να παρατηρήσεις το αμφιθέτρο, αρχαίο μνημίο που το χτυπά το κύμα της θάλασσας.

Tip: Το Blue Lagoon αποτελεί το δημοφιλέστερο θέρετρο της Πάφου!

5
Λουτρά της Αφροδίτης

Και ποιος δεν τα ξέρει;! Τα λουτρά της Αφροδίτης βρίσκονται και αυτά στον Ακάμα. Είναι μια μικρή σπηλιά πίσω από μια παλιά συκιά.

Η μυθολογία λέει ότι εκεί η θεά Αφροδίτη συνήθιζε να κάνει το μπάνιο της, γυμνή και χωρίς να την βλέπει κανείς. Επιπλέον, συνήθιζε να συναντά κρυφά εκεί τον αγαπημένο της Άδωνη.

6
Λουτρά του Άδωνη

Στο τέλος αφήνουμε τα λουτρά του Άδωνη, τα οποία βρίσκονται στην Κοίλη.  Εκεί ρέει ο χείμαρρος Μαυροκόλυμπος και με τα χρόνια η διάβρωση του χώματος σχημάτισε ένα μικρό καταρράκτη που καταλήγει σε μια λίμνη.

Υπάρχουν σχοινιά στα οποία μπορείς να αναρριχηθείς και αν κάνεις τις βουτιές σου. Η παράδοση εδώ λέει ότι αν μια γυναίκα αγγίξει τα αγάλματα που κοσμούν την σπηλιά θα μπορεί να τεκνοποιήσει!

Εσύ με ποια σειρά θα ξεκινήσεις την εκδρομή σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending