fbpx

Εσύ ξέρεις τι είναι το FIFA Confederations Cup;

Πώς να περάσει καλοκαίρι και να μην έχουμε συντροφιά μπύρες, καλοκαιρινή δροσιά (κάθε άλλο, 40 βαθμοί λιώνει το κορμί) και φυσικά παρέα με ποδόσφαιρο και φίλους μας;

Αν πιστεύεις πως αυτό το καλοκαίρι δεν έχει κάτι αξιόλογο, καιρός να αναθεωρήσεις. Το FIFA Confederations Cup συμβαίνει κάθε χρόνο πριν από το Mundial, στα γήπεδα της διοργανώτριας χώρας του Mundial.

Φέτος, το FIFA Confederations Cup ξεκινά το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 18:00 και κάνει σέντρα με το παιχνίδι της Ρωσίας ενάντια στη Νέα Ζηλανδία στο Zenit Arena.

Ελάτε να μάθουμε την ιστορία του και πώς ξεκίνησε η διοργάνωση αυτή!

 

Ο συγκεκριμένος θεσμός ισχύει από το 1997. Πριν από το 1997 όταν ανέλαβε η FIFA την εξ’ολοκλήρου διοργάνωση αυτού του κυπέλλου, έγιναν πολλές απόπειρες για να θεσπισθεί αλλά μάταια.

Δυστυχώς δεν μπορούσε να καθιερωθεί μέχρι να βρεθεί η σωστή φόρμουλα για το ποιοι θα συμμετάσχουν χωρίς να υπάρξουν εθνικές παρεξηγήσεις.

Γίνεται κάθε 4 χρόνια και λαμβάνουν μέρος σε αυτό συνολικά 8 εθνικές ομάδες. Είναι οι 6 νικήτριες ομάδες των διαφορετικών εθνικών τροπαίων (UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC, OFC), η νικήτρια του προηγούμενου Mundial και η διοργανώτρια χώρα.

fifa.com

Ο τρόπος που διοργανώνεται είναι σε 2 ομίλους των 4 και οι 2 πρώτοι προχωρούν απευθείας στους ημιτελικούς λόγω του μικρού αριθμού συμμετεχόντων. Από εκεί προχωράμε στον τελικό και στον μικρό τελικό.

Η όλη διοργάνωση έχει διάρκεια 2 εβδομάδες και ο φετινός τελικός θα διεξαχθεί στις 2 Ιουλίου στο Krestovsky Stadium στις 21:00.

Οι φετινοί ομίλοι απαρτίζονται ως εξής:

Όμιλος Α: Ρωσία, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Μεξικό
Όμίλος Β: Καμερούν, Χιλή, Αυστραλία, Γερμανία

Γενικά ο θεσμός είναι μια όμορφη ποδοσφαιρική διοργάνωση και είναι μια πραγματική γιορτή, που γίνεται κάτω απο τον θεμιτό ανταγωνισμό όπως αρμόζει.

Αυτό που πραγματικά εξιτάρει πολλούς σε αυτή την διοργάνωση είναι ότι εκτός από το όμορφο ποδόσφαιρο, βλέπεις και ποδοσφαιριστές που ίσως να είναι οι επόμενοι μεγάλοι ποδοσφαιριστές.

Ενώ βλέπεις ονόματα σαν αυτό της Γερμανίας και της Πορτογαλίας, και κάνεις τον συνειρμό του όμορφου ποδοσφαίρου με 2 ευρωπαϊκά μεγαθήρια, το πιο πιθανόν είναι να μην δεις τους superstar τους αφού προτιμούν να μην τους χρησιμοποιούν.

terrific-top10.com

Οι προπονητές των εθνικών ομάδων σε αυτά τα τουρνουά, προτιμούν να παίρνουν τα “next best thing” της χώρας τους αλλά και γερόλυκους για τιμητικές συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής τους που ίσως να μην προλαβαίνουν ποδοσφαιρικά να ξαναφορέσουν λόγω αφυπηρέτησης.

Έτσι έχεις την ευκαιρία να δεις νεαρά ταλέντα, γεμάτα όρεξη να τα δίνουν όλα στο γρασίδι προσπαθώντας να αποδείξουν ότι δίκαια τους διάλεξαν οι προπονητές τους, και ότι σε 3-4 χρόνια θα μπορούν να βασίζονται πάνω τους.

Τώρα που ξέρεις τι είναι το FIFA Confederations Cup, ένωσε καλώδια, ένωσε υπολογιστές, ένωσε τις δυνάμεις της τεχνολογίας, βάλε ενα καλώδιο για να φέρεις το ψυγείο με τις μπύρες δίπλα σου, πάρε έναν από τους 5 τρόπους που εισηγήθηκα για να σε αφήσει το κορίτσι σου να δεις μπάλα και κάθησε αναπαυτικά, γιατί και αυτό το καλοκαίρι έχει ποδόσφαιρο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending