5 καταστάσεις που θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν μακροχρόνια σχέση!

Constantina Demetriou
Φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Όλοι μας ξέρουμε τι πάει να πει σχέση! Κάποιοι άντεξαν σε μια σχέση 2-3 μέρες, άλλοι καμιά εβδομάδα, άλλοι μερικούς μήνες, μερικοί όμως είναι αυτοί που έμειναν σε μια σχέση για τα καλά!

Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά μια σχέση. Διαφορετικές είναι οι προσδοκίες του καθενός, οι απαιτήσεις τους και τα “θέλω” από τον άνθρωπο που θα γίνει εξ ολοκλήρου δικός τους!

Αυτοί, λοιπόν οι άνθρωποι ζουν μερικές καταστάσεις, που κατά τη διάρκεια της γνωριμίας τους, δεν πίστευαν ότι θα έφταναν μέχρι εδώ!

Πάμε να τις δούμε:

 

1Συντροφικότητα για πάντα

Ο άνθρωπος σου, αυτός που στις πιο δύσκολες στιγμές θα σου κρατά το χέρι και δεν θα σε αφήνει ποτέ μόνο/η!

Όποια στιγμή κι αν τον χρειαστείς θα είναι πάντα εκεί να σε συμβουλεύσει, να σου μιλήσει αλλά τελικά να σε κλείσει στην αγκαλιά του, ξεχνώντας τα όλα!

Ποτέ δεν νιώθεις μόνος/η, αφού ξέρεις ότι δεν θα περάσει μια ώρα της μέρας που δεν θα μιλήσετε!

Θέλεις να ξέρεις συνέχως τι κάνει, αλλά κυρίως αν είναι καλά!

2Τα μάτια μιλούν από μόνα τους

Πλέον δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα! Μόνο από τις ματιές μας τα λέμε όλα! Περνώντας ο καιρός, μαθαίνεις καλύτερα τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Ένα βλέμμα αρκεί για να σου πει όσα κρύβει και όσα νιώθει μέσα του. Τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες περιπτώσεις!

Ένα από τα ωραιότερα πράγματα σε μια μακροχρόνια σχέση είναι ότι δεν χρειάζεται να το πεις αν κάτι σε προβληματίζει ή σε ενοχλεί στη σχέση σου! Τα μάτια θα μιλήσουν και θα σ’ το πει ο ίδιος!

Η μαγεία λιγοστεύει τα λόγια και φυσικά αυξάνει τις πράξεις!

3Τα ρεαλιστικά όνειρα

Όνειρα κάνουμε συνεχώς, για ανούσια πράγματα. Κάνοντας όλα αυτά τα όνειρα μέσα μας, ξέρουμε ότι είναι απλά εικασίες του μυαλού μας για να γεμίσουμε τα κενά μας!

Υπάρχει όμως μια εξαίρεση… στα όνειρα που κάνουμε με τον άνθρωπο μας τα οποία τα πιστεύουμε και ελπίζουμε σε αυτά.

Είναι μαγικό να κάνεις όνειρα και να πιστεύεις ότι έχουν μια βάση! Ότι θα έρθει μια μέρα που η φαντασία και τα όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα… και ας μη γίνουν!

4Ντροπή… τι είναι αυτό;

Πλέον σταματούν όλοι οι δισταγμοί! Νιώθεις εντελώς άνετα με τον άνθρωπο σου. Ξέρεις ότι ποτέ δεν θα σε εκθέσει, επειδή είσαι τα πάντα για εκείνον!

Του αρέσεις όπως είσαι, του αρέσει ότι κάνεις… έτσι σε αγάπησε!

Έτσι αναπολείς το πρώτο σου ραντεβού που πρόσεχες όλες σου τις κινήσεις για να μην κάνεις καμιά βλακία και δεν του αρέσεις!

5Τσακωμοί και ζήλια

Πόσες φορές τσακωθήκες με τον άνθρωπο σου και θελήσες να τον… σπάσεις στο ξύλο; Αλλά ο καβγάς σας κρατά μόνο 1 ώρα. Όσα “τέλος” και αν πείτε, ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι κανένα δεν ισχύει.

Ποιος μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να πει ένα καληνύχτα στον άνθρωπό του ή ακόμα να κοιμηθεί και να του κρατά μούτρα;

Η ζήλια σε μια τέτοια σχέση είναι πολύ φυσιολογική. Ο φόβος να μην χάσεις τον άνθρωπο που σε κάνει ευτυχισμένη σε κυριαρχεί.

Μια υγιής σχέση σίγουρα τα έχει αυτά… όμως πρόσεχε, με μέτρο!

Εσύ ερωτεύτηκες; Ποια από αυτά έχεις ζήσει;