fbpx

Ποιο “Despacito”; Αυτές είναι οι 10+1 λατινικές επιτυχίες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Μετά από 5ετή απουσία, ο Luis Fonsi με το “Despacito” αποφάσισε να επιστρέψει στα μουσικά δρώμενα (“αργούτσικα” αλλά δυναμικά), αφού κατάφερε να μυήσει τους πάντες στους ρυθμούς της reggaeton μουσικής!

Σαρώνοντας όλα τα charts και εκτοξεύοντας τις πωλήσεις του στα ύψη, ποια άλλα λατινικά τραγούδια χτύπησαν “κόκκινο” στις καρδιές μας τα τελευταία χρόνια;

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Los Del Rio – La Macarena (1993)

https://www.youtube.com/watch?v=anzzNp8HlVQ

Ας ξεκινήσουμε το λατινικό μας ταξίδι από τα ’90s! Οι Los Del Rio το 1993 κυκλοφορούν ένα τραγούδι για την Μακαρένα, ένα κορίτσι από τη Σεβίλη και κατακτούν τις κορυφές των charts για 3 συνεχόμενα χρόνια (και τα εφηβικά μας χρόνια για πάντα)!

Το τραγούδι αν και διασκεδαστικό, κρύβει ένα μυστικό αφού η διάσημη Μακαρένα απατάει τον φίλο της και καταφεύγει στη Νέα Υόρκη για να βρει… καινούριο αμόρε!

2
Elvis Crespo – Suavemente (1998)

Από το 1998 μέχρι και σήμερα, ποιος από εμάς δεν έχει ψιθυρίσει έστω μια φορά τους στίχους “Suavemente“;

Ο Elvis Crespo τους τραγούδησε πρώτος, γνωστοποιώντας στο ευρύ κοινό τον χορό merengue και καθιερώνοντάς τον ως έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες στο είδος του!

3
Ricky Martin – Livin La Vida Loca (1999)

Βρισκόμαστε στα τέλη του ’90, όταν ο γνωστός Πουερτορικανός Ricky Martin αποφασίζει να ρισκάρει κάνοντας το ντεμπούτο του στα αγγλικά!

Και όπως έδειξε η ιστορία, πολύ καλά έκανε αφού το κομμάτι του “Livin La Vida Loca” του χάρισε τρελές στιγμές δόξας, καθιερώνοντάς τον στο διεθνές μουσικό προσκήνιο ως έναν από τους πιο sexy τραγουδιστές και χορευτές των εποχών!

4
King Africa – La Bomba (2000)

Και μαζί με την άφιξη του 2000, έρχεται και ο Αργεντίνος King Africa να μας ξεσηκώσει με την δική του εκδοχή του “La Bomba” από τους Azul Azul.

Ο King Africa κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο κομμάτι 3 φορές! Και είναι περιττό να πω πως και τις 3 φορές κατάφερε να κατακτήσει τις κορυφές των sensual charts.

5
Manu Chao – Me Gustas Tu (2001)

Με το 2001, ο Γαλλο-Ισπανός Manu Chao μας λέει πως του αρέσουν τα πάντα όλα, αλλά… κι εμείς μαζί!

Το 2ο single του από το album “Proxima Estacion: Esperanza” με ονομασία “Me Gustas Tu” θεωρείται από τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως, αφού συνδυάζει εξαίσια τους ήχους της reggae μουσικής με αυτούς της Λατινικής Αμερικής.

6
Las Ketchup – Asereje (2002)

Η ισπανική κουλτούρα ξεκινάει να γεννιέται μέσα μας και φτάνουμε αισίως στο 2002 όπου όχι μία, αλλά 2 επιτυχίες έρχονται να ανεβάσουν την διάθεση στα ύψη.

Οι Las Ketchup από την Ανδαλουσία της Ισπανίας βρίσκουν την μαγική συνταγή και μας συστήνονται με το τραγούδι “Asereje“.

Τόσο η ενδεικτική χορογραφία, όσο και η pop διάθεση ήταν αρκετά για να τις γνωρίσει το διεθνές μουσικό στερέωμα! Όσο κι αν προσπάθησαν μετά να διατηρήσουν την επιτυχία τους, δεν τα κατάφεραν.

Μας χάρισαν απίστευτες στιγμές διασκέδασης, αφού μέχρι και σήμερα χορεύουμε το Ketchup Song!

7
Aventura – Obsession (2002)

Λίγο αργότερα το ίδιο έτος, το νεανικό συγκρότημα Aventura μας ταξιδεύει σε προορισμούς bachata με το δημοφιλές σε όλους “Obsession“.

Απ’ ότι φαίνεται αυτή η έμμονη ιδέα που είχαν τους βοήθησε, αφού τους εκτόξευσε στην πρώτη θέση των charts σε 12 χώρες! Αυτοί μας λένε “No, no es amor” αλλά εμείς απαντάμε “amor para siempre“!

8
Bebe – Malo (2004)

Και αισίως φτάνουμε στη μεγάλη χρονιά του 2004! Την χρονιά που θυμόμαστε κυρίως την νίκη της Ελλάδας στο Euro, αλλά και τους φαντασμαγορικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Δύο, όμως, ήταν πάλι τα τραγούδια που ξεχώρισαν μέσα σε αυτή την πανδαισία επιτυχιών. Η Bebe κερδίζει το βραβείο ως καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη στα Latin Grammy Awards αφού το τραγούδι της “Malo” γίνεται διεθνής επιτυχία αμέσως!

9
Juanes – La Camisa Negra (2004)

Αν και το επόμενο τραγούδι κυκλοφόρησε το 2004, το γνωρίσαμε 2 χρόνια αργότερα αφού μας εντυπωσίασε ένα μαύρο πουκάμισο.

Ο Juanes ερμηνεύει το γνωστό “La Camisa Negra” και δημιουργεί ένα γοητευτικό δίλημμα στους ακροατές.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως ο Juanes δηλώνει τον πόνο μιας αποτυχημένης αγάπης, ενώ άλλοι πως προμηνύει τον… θάνατό του!

Όποια κι αν είναι η έμπνευσή του, εμάς μας αρέσει και είναι χαραγμένο στις καρδιές μας!

10
Shakira – La Tortura (2007)

Αν και η Shakira, ως γνήσια Κολομβιανή, μαγεύει τους ακροατές με τις χορευτικές και φωνητικές της ικανότητες, στο συγκεκριμένο κομμάτι όλοι θυμόμαστε κάτι άλλο… ή μάλλον κάποιον άλλον!

Ο Alejandro Sanz με το γρέζι στη φωνή του γοητεύει το γυναικείο κοινό και ο συνδυασμός των δυο, κάνει ένα ΜΠΑΜ!

Το “La Tortura” κερδίζει 2 βραβεία Latin Grammy Awards και κρατήθηκε γερά στην 1η θέση του Hot Latin Songs για 25 εβδομάδες!

11
Enrique Iglesias – Bailando (2014)

Τελευταίο και καλύτερο που λένε! Ο Enrique Iglesias δεν χρειάζεται συστάσεις, γι’ αυτό κατευθείαν μπαίνω στο ψητό.

Μετά από περίπου μια 10ετία που μας συνηθίζει τα τραγούδια στα αγγλικά, σπάει κάθε άλλο ρεκόρ με το τραγούδι “Bailando” to 2014, σε συνεργασία με τους Gente De Zona και Descemer Bueno!

Κερδίζοντας 24 βραβεία, χτυπώντας πρωτιά στα charts σε 42 χώρες και κατακτώντας την 7η θέση ανάμεσα στα πιο παρακολουθούμενα βίντεο στην ιστορία του YouTube (πάνω από 2 δισ. προβολές), το “Bailando” συνεχίζει να ξεσηκώνει στο πέρασμά του κάθε φορά!

Enrique, τελικά σου πάει πολύ να τραγουδάς στα ισπανικά!

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου από τις πιο πάνω επιτυχίες; Ψήφισε πιο κάτω!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending