fbpx

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που αλλάζουν πάνω σου όταν ερωτευτείς!

Με βάση την προσωπική μου εμπειρία (άρα θα ταυτιστούν περισσότερο γυναίκες παρά άντρες με αυτό το άρθρο), θα ήταν ωραία αν μάθαινες τι αλλάζει στον εαυτό μας όταν ερωτευόμαστε 😉

Ίσως η λέξη «αλλάζει» να μην είναι η κατάλληλη, διότι στην ουσία δεν αλλάζεις, απλώς ανακαλύπτεις πτυχές του εαυτού σου που προηγουμένως δεν είχαν το κίνητρο για να εμφανιστούν.

Όταν έρθει εκείνη η στιγμή να ερωτευτείς πραγματικά, τότε το σύμπαν όλο αυτοπροσδιορίζεται στο μυαλό σου και αυτά που είχες μέχρι τώρα στην απαγορευτική ζώνη, όχι μόνο έρχονται στην επιφάνεια, αλλά στρογγυλοκάθονται με τη θέλησή σου.

Σε τι αναφέρεται η «απαγορευτική ζώνη» και πώς αυτή αλλάζει όταν ερωτευτούμε αληθινά;

1
Θα κάνω ότι θέλω «Εγώ» VS. «Εμείς»

Έχεις απέναντί σου τον άνθρωπό σου – κι όταν λέω «άνθρωπό σου», δεν εννοώ κανέναν τυχαίο που απλά σου αρέσει πολύ και βγαίνετε για ποτό. Εννοώ ΕΚΕΙΝΟΝ,  που όταν τον κοιτάζεις στα μάτια ξέρεις ότι αυτός είναι σταθμός στη ζωή σου και γεμίζει η ψυχή σου όταν σε αγκαλιάζει.

Σταματάς πλέον να σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου. Οτιδήποτε θέλεις να κάνεις, θέλεις να το συζητάς μαζί του. Όχι επειδή δεν έχεις βούληση ή επειδή «ζητάς την άδεια», αλλά επειδή τον υπολογίζεις και γουστάρεις να ακούσεις τη δική του άποψη.

Μετράει η γνώμη του για ‘σένα. Επομένως, το attitude που είχες π.ε. (προ έρωτα) ότι θα κάνεις ό,τι θες χωρίς να σε νοιάζει από κανέναν, αντικαθίσταται με έννοιες όπως το «εμείς» και το «μαζί».

2
«Σιγά μη μου πει τι θα φορέσω…»

Σε μια εφήμερη σχέση, ή σε μια σχέση όχι και τόσο βαθιά και αυθεντική, ο άντρας θα σου κάνει παρατήρηση εάν ντυθείς λίγο πιο προκλητικά από το κανονικό (βέβαια το τι είναι «κανονικό» και «προκλητικό» είναι σχετικό στο μυαλό του καθενός, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο και καλύτερα να μη σε μπερδέψω!) και εσύ θα θυμώσεις μαζί του.

Θα θυμώσεις δικαιολογημένα αφού δεν είναι καλό να επιβάλλεται ο ένας στον άλλο με οποιοδήποτε τρόπο. Στο κάτω-κάτω, κορμάρα είσαι τι κακό έχει να βάλεις ένα μίνι φορεματάκι; Είναι και καλοκαιράκι τώρα… συμφωνώ.

Θέλω να τονίσω όμως τη διαφορά της περίπτωσης αυτής, με την αντίστοιχη περίπτωση σε μια σχέση η οποία στηρίζεται στη βαθιά, αληθινή και πραγματική αγάπη.

Η διαφορά είναι ότι στη 2η περίπτωση δεν θα χρειαστεί καν να σε αγριοκοιτάξει ή να σου πει να βγάλεις κάτι το οποίο είναι λίγο προκλητικό. Θα το σκεφτείς από μόνη σου. Θα θέλεις από μόνη σου να αποφύγεις να φορέσεις κάτι το οποίο ίσως τον ενοχλήσει, ή τον  προσβάλει άθελά σου με κάποιον τρόπο

Π.χ. να φοράς δαντελωτό αποκαλυπτικό μπλουζάκι και να σε κοιτάζουν οι λιγούρηδες στο μπαρ μπροστά του; Μπορεί να είσαι το καλύτερο κορίτσι, όμως μπες λίγο στη θέση του, είναι λογικό να νιώσει άσχημα.

Η αλλαγή αυτή στον εαυτό σου,, πιστεύω πως είναι πολύ θετική, αφού είναι σπουδαίο να είσαι σε θέση να αναγνωρίζεις τι μπορεί να ενοχλήσει τον άνθρωπό σου. Αυτό μπορεί να αφορά διάφορα θέματα, όχι μόνο το ντύσιμο.

3
«Σιγά μη δώσω αναφορά..»

Κι όμως! Η «αναφορά» που δίνεις δεν είναι όπως εκείνη στο στρατό. Έχει να κάνει με την επικοινωνία και την αίσθηση ότι ο άλλος είναι μέρος της καθημερινότητάς σου.

Όταν ερωτεύεσαι αληθινά δεν βαριέσαι να ενημερώσεις για το τι κάνεις ή το πού βρίσκεσαι, αλλά το κάνεις με όλη σου τη διάθεση. Θέλεις να γνωρίζεις και να γνωρίζει την καθημερινότητά σου (Προσοχή: σίγουρα δεν επικροτώ εκείνους που είναι 24 ώρες το 24ωρο πάνω από ένα τηλέφωνο!).

Επομένως, στην απαγορευτική ζώνη αρχικά πνίγεσαι στην ιδέα της σχέσης και της συνεχούς αναφοράς, όταν όμως ο έρωτας σε χτυπήσει κατά κούτελα, θα το κάνεις με μεγάλη ευχαρίστηση!

4
Άλλο ο «φίλος» μου, και άλλο οι φίλοι μου!

Όχι όχι όχι! Μεγάλη ψευδαίσθηση. Εντάξει, από τη μια πλευρά, όταν βγαίνεις με κάποιον σε μια εφήμερη σχέση, σιγά μη σε νοιάζει αν γνωρίζει ή όχι τους φίλους σου. Θα έχεις προτεραιότητα τους φίλους σου, κι άμα έχεις χρόνο θα μιλήσεις και με αυτόν.

Από την άλλη, όταν έχεις γνωρίσεις ΕΚΕΙΝΟΝ, σε νοιάζει και σε παρά νοιάζει. Καταρχάς «εκείνος» θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Θα είναι αυτός που θα τρέχεις να μιλήσεις, να ζητήσεις μια αγκαλιά και μια συμβουλή, θα είναι η προτεραιότητά σου (αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τους φίλους μας!).

Εκτός αυτού όμως, θα θέλεις και θα επιδιώξεις να τον γνωρίσεις στην παρέα σου οπωσδήποτε.

5
Νέες εμπειρίες!

Η τελευταία και πιο διασκεδαστική αλλαγή αφορά την όρεξή σου για νέες δραστηριότητες και εμπειρίες.

Οι γυναίκες είμαστε πιο πρόθυμες να μάθουμε νέα πράγματα για χάρη του έρωτά μας. Για παράδειγμα, μπορεί να θεωρείς το ψάρεμα βαρετό και χαζό χόμπι, αλλά αν εκείνος είναι φανατικός στο άθλημα, με όλη σου την όρεξη και διάθεση θα δεχόσουν να πας μαζί του ένα ξημέρωμα εάν σ’ το ζητούσε!

Αυτό μπορεί να συμβεί σε διάφορους τομείς με πράγματα τα οποία πίστευεςμέχρι τώραπως δε θα τα έκανες ποτέ!

Εσύ έχεις παρατηρήσει στον εαυτό σου κάποιες από αυτές τις αλλαγές;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending