fbpx

Oliver Kahn, ο τιτάνας των γερμανικών δικτύων!

Λίγοι τερματοφύλακες στον κόσμο ήταν τόσο ολοκληρωμένοι κάτω από τα γκολπόστ όσο ο Oliver Kahn!

Ότι χρειάζεται να έχει ένας τερματοφύλακας για να θεωρείται από τους καλύτερους υπήρχε στον Oli σε υπερθετικό βαθμό: σωματικά προσόντα, αντανακλαστικά, ψυχραιμία αλλά και τρέλα σε συνδυασμό με μια προσωπικότητα πέρα για πέρα ηγετική!

Ξεκίνησε από την Καρλσρούη αλλά “έχτισε” τον μύθο του στην Bayern Munich αφού υπηρέτησε την βαυαρική ομάδα για 14 χρόνια.

Σε αυτά τα 14 χρόνια, ο Kahn  κατέκτησε 8 πρωταθλήματα, 6 κύπελλα, 1 κύπελλο UEFA, 1 Διηπειρωτικό και 1 Champions League στον ιστορικό τελικό με την Valencia.

Στον συγκεκριμένο τελικό ήταν και η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του μεγάλου τερματοφύλακα αφού με το τέλος του τελικού παρηγορούσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Santiago Canizares, αντι να πανηγυρίζει. Κίνηση που του έδωσε και το βραβείο fair play της συγκεκριμένης χρονιάς.

Παράλληλα, ο τεράστιος Kahn υπηρέτησε και την εθνική Γερμανίας για 11 χρόνια κατακτώντας το Euro 1996 και δίνοντας μια μοναδική παράσταση το 2002.

Στο Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας, βλέπεις, οδηγησε σχεδόν μόνος του την νάσιοναλμανσαφτ στον τελικό όπου και νικήθηκε μόνο από το “Φαινόμενο”!

Ποια στιγμή θυμάσαι πιο έντονα από τον Γερμανό τερματοφύλακα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending