fbpx

4 συμβουλές για να αποφύγεις τους “καλοκαιρινούς κλέφτες” (αλά κυπριακά)!

Τωρά που ήρταν οι πυράες, κάθε Κυπραίος ετοιμάζεται να πάει τις διακοπούες του, στους Πρωταράες, Λεμεσούς, κτλ. ή σε άλλες χώρες.

Θα απλώσει (να κρούσει) τις ζαμπούες του στους ήλιους, και θα παίξει ρακεττούες, πίνοντας το φραπέ του, κάτω που τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Οι «καλοκαιρινοί» κλέφτες από την άλλη, τρίβουν τα χεράκια τους, αφού πολύ εύκολα, μπορούν να γίνουν πλουσιότεροι, χάρη σε εσένα!

Σου ετοιμάσαμε λοιπόν μερικές συμβουλές «αλά κυπριακά» για τη διασφάλιση ενός safe καλοκαιριού:

 

Πριν την αναχώρηση:

1
Δεν είναι ανάγκη να μαθαίνει ούλλο το Facebook πότε τζιαι πού πάεις διακοπές

Ναι ξέρουμεν το ότι θέλεις να χουμιστείς σε ούλλες σου τις φιλενάδες, τους/τις πρώην σου τζιαι στον κάθε άσχετον που έσσιεις στα social media σου!

Να σε ενημερώσουμε όμως, ότι οι κλέφτες περιμένουν πότε εν να βάλεις φωτογραφίες με caption “Good Bye Cyprus”, ή στις παραλίες τζιαι στα εξοχικά σου, για να κάμουν καμιά επισκεψούλα στο σπίτι σου. Έτσι για να δουν αν είναι όλα υπό έλεγχο, όι τίποτε άλλο!

Υ.Γ.
Βάλλεις τις μετά τις φωτογραφίες σου – πάλε πιάνεις likes, μεν φοάσαι!

2
Ένεν ανάγκη να αφήνεις λεφτά τζιαι κοσμήματα στο σπίτι, ακόμα τζιαι αν νομίζεις ότι τα έκρυψες καλά

Ναι ξέρεις, αν μπουν κλέφτες σπίτι σου, εν να κοιτάξουν έτσι που πάνω-που πάνω, τζιαι αν τύχει τζιαι έβρουν κάτι, αν τους αρέσει ρε παιδί μου, εν να το πιάσουν προσεχτικά τζιαι εν να φύουν!

Αστειάκι… Μάλλον θα τα κάμουν ούλλα άνω-κάτω, («λιλλίτσια») για να έβρουν ότι έσσιεις τζιαι δεν έσσιεις, (μπορεί ούτε καν εσύ να ξέρεις ότι τα ειχες) τζιαι θα φύουν κύριοι, με 5-6 χιλιάδες παραπάνω.

Στη διάρκεια των διακοπών:

3
Πρόσεξε την τσάντα που κρατείς σαν περπατάς

Και πάλι, δεν είναι ανάγκη να κρατάς μαζί σου όλη την προίκα σου στην τσαντούα, καθώς κάμνεις τον περίπατο σου κάπου παραθαλάσσια.

Αν δεν έχεις άλλη επιλογή, πρόσεχέ την πιλέ μου. Μεν την αφήνεις στο έλεος του Θεού!

Να σε ενημερώσουμε ότι την ώρα που φκάλλεις σέλφις, ή όταν απλά ο νους σου εν βρίσκεται εκεί που θα έπρεπε, η τσαντούλα σου μπορεί να κάμει φτερά, αποκτώντας νέο ιδιοκτήτη, τζιαι να μεν πάρεις χαμπάρι!

Στην παραλία:

4
Μην αφήνεις τα πράματα σου στην παραλία ανεπιτήρητα, ενώ κολυμπάς (ή τουλάχιστον προσπάθα)

Έχεις το ακριβότερο κινητό τηλέφωνο, ξέρουμε το ούλλοι. Εν ανάγκη να το παίρνεις μες στις άμμους τζιαι τις αλμύρες;

Τζιαι άτε εν έσσιεις άλλην επιλογή,  εν ανάγκη να αφήνεις μόνα τους τα πράματα σου τζιαι εσύ να κάμμεις χαϊχούθκια μέσα στη θάλασσα;

Με το γυρί να τα προσέχεις με τους φίλους σου. Δεν χρειάζεται να μπαίνετε ούλλοι μαζί στη θάλασσα! Ας μεινίσκει τζιαι κάποιος έξω να προσέχει τα πράματα. Τζιερνάτε του καφέ οι υπόλοιποι.

Αν θέλεις λοιπόν να πάεις τζιαι να έρτεις που τις διακοπές σου ήσυχα τζιαι ωραία, πρόσεχε λλίο παραπάνω! Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές! 🙂

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending