fbpx

5 κόλπα για να οργανωθείς για τις διακοπές σου (και να μη μείνεις τελευταία στιγμή)!

Επιτέλους ήρθε το καλοκαίρι και ανυπομονείς πώς και πώς για να ξεκινήσουν και επίσημα οι διακοπές σου.

Οι φίλοι σου ήδη «πετάνε» ιδέες για το πού θα κανονίσετε να «διακοπάρετε» φέτος. Ταξίδι στην Ελλάδα ή σε ελληνικό νησί, μια βδομάδα στον Πρωταρά ή στην Πάφο;

Τι γίνεται όμως αν μείνεις τελευταία στιγμή και όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα και τα αεροπορικά εισητήρια έγιναν πανάκριβα; Μην αγχώνεσαι. Έχουμε τη λύση στο πρόβλημα.

Πιο κάτω σου ετοιμάσαμε 5 εύκολα κόλπα για να οργανώσεις τις διακοπές σου και να ξεγνοιάσεις (για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή)!

 

1
 Κλείσε από νωρίς αεροπορικά εισητήρια

Αν σκέφτεσαι να ταξιδεψεις εκτός Κύπρου για τις διακοπές σου, καλό θα ήταν να ψάξεις για αεροπορικά εισιτήρια και να τα κλείσεις τουλάχιστον 2 μήνες πριν.

Με αυτό τον τρόπο θα βρεις πιο οικονομικά εισιτήρια και θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το Skyscanner, όπου μπορείς να βρεις συγκριτικά προσιτά εισιτήρια με διάφορες αεροπορικές εταιρείες και να τα κλείσεις online.

Επίσης είναι πιο οικονομικό να ταξιδέψεις μεσοβδόμαδα ενώ όταν κλείνεις για 2 ή περισσότερα άτομα, καλύτερα να γίνει η κράτηση ξεχωριστά για κάθε άτομο. Όταν το σύστημα ψάχνει για πτήση με περισσότερες από μία διαθεσιμότητες, περιορίζει τις επιλογές και αυξάνει το κόστος.

2
Κάνε online προκράτηση για τη διαμονή σου

Αν ψάχνεις με την παρέα σου χώρο διαμονής σε κάποιο ξενοδοχείο/έπαυλη στην Κύπρο ή σε ξενοδοχείο στο εξωτερικό, προτείνουμε να δοκιμάσεις ιστοσελίδες με online κρατήσεις όπως το booking.com ή το tripadvisor.com.

Σε αυτές τις ιστοσελίδες μπορείς να βρεις πολύ καλές προσφορές με δωμάτια, που αν τα έκλεινες τηλεφωνικώς, το κόστος της κάθε βραδιάς θα ήταν διαφορετικό.

Επίσης, σε ιστοσελίδες online κρατήσεων, μπορείς να διαβάσεις σχόλια και κριτικές ατόμων που επισκέφτηκαν κάποιο προορισμό ή ξενοδοχείο και να κρίνεις αναλόγως.

3
Κάνε την έρευνά σου για τις δραστηριότητες και αξιοθέατα στον προορισμό των διακοπών σου

Σκέφτεσαι πού θα έβγαινες για φαγητό και ποτό με τους φίλους στον προορισμό σας, και αρχίζεις και ρωτάς φίλους και γνωστούς να σου προτείνουν κάποια καλά “στέκια” για να μην ψάχνεσαι τη τελευταία στιγμή;

Εμείς σου δίνουμε λύση σε όλα τα πιο πάνω, με το tripadvisor.com. Σε αυτή την ιστοσελίδα, μπορείς να βρεις εισηγήσεις και κριτικές για πολλούς χώρους αναψυχής και εστιατόρια και πληροφορίες για πολλά αξιοθέατα των προορισμών που πρόκειται να επισκεφτείς.

Επιπρόσθετα, σου παρέχει και χάρτη με την ακριβή τοποθεσία του εστιατορίου ή αξιοθέατου που θες να επισκεφτείς, για να το βρεις πιο γρήγορα.

4
Κάνε ένα προϋπολογισμό για το κόστος του ταξιδιού/διακοπών σου

Όπως λέει και η παροιμία “Φασούλι, φασούλι γεμίζει το σακούλι“. Όλοι έχουμε μαζέψει κάποια λεφτά στην άκρη, για να τα έχουμε όπως λέμε για “μια ώρα ανάγκης“.

Να ‘ναι καλά οι θείοι, νονοί, παππούδες που σε κάθε γιορτή μας δίνουν ένα “φακελάκι” (με 20ευρα) να μας πλουμίσουν. Γεμίζουμε ολόχρονα τον κουμπαρά μας για να μπορέσουμε π.χ. να πάμε διακοπές το καλοκαίρι.

Γι’ αυτό καλό να υπολογίσουμε προσεκτικά τα έξοδα μας. Μπορείς να κάνεις μία λίστα με όλα τα πιθανά έξοδα που θα γίνουν εκείνες τις μέρες, όπως φαγητά, ποτά, καύσιμα ή μεταφορικά, κρεβατάκια παραλίας, βραδινές έξοδοι κ.ο.κ. για να μην ξοδέψεις περισσότερα απ’ όσα αντέχει… η τσέπη σου!

5
Eπιχείρηση “Βαλίτσα” 

Λίγο-πολύ, όλοι το αντιμετωπίζουμε όταν έρθει η βδομάδα των διακοπών. Κι ενώ λες “Δεν θα ξαναπάρω όλο το σπίτι μου μαζί μου στις διακοπές“, δυστυχώς πάλι πέφτεις στην ίδια παγίδα.

Μένεις το τελευταίο βράδυ πριν τις διακοπές σου, να ετοιμάσεις τη βαλίτσα με τα πράγματα σου, και από το άγχος σου να μην ξεχάσεις κάτι, απλά πετάς μέσα ότι βρεις μπροστά σου!

Έλα όμως που δεν χωράει όλο σου το σπίτι σε μια μικρή βαλίτσα! Η επιχείρηση “βαλίτσα” απαιτεί ψυχραιμία και λογική σκέψη.

flightnetwork.com

Εμείς σου προτείνουμε να γράψεις μία λίστα με όλα όσα πιστεύεις θα χρειαστείς να πάρεις στις διακοπές σου.

Ένα έξυπνο κόλπο, είναι να σκεφτείς τι θα φορέσεις την κάθε μέρα και πάρε ακριβώς μόνο τα σύνολα που θα χρειαστείς ανάλογα με τις μέρες που θα μείνεις.

Extra tips:

#1. Προτίμησε ρούχα που συνδυάζονται εύκολα με πολλά άλλα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (και για να εξοικονομήσεις και χώρο στη βαλίτσα για τα υπόλοιπα πράγματα).

#2. Για να μην πιάνουν χώρο τα ρούχα και τα πράγματα στη βαλίτσα, σου βρήκαμε ένα κόλπο για να πεκετάρεις τα πράγματά σου οργανωμένα, ώστε να χωρέσουν ΟΛΑ στη βαλίτσα σου.

Tο πιο κάτω βίντεο σου δείχνει το “μαγικό κόλπο” για να ετοιμάσεις οργανωμένα τη βαλίτσα σου:

Ακόμη το σκέφτεσαι; Ξεκίνα να οργανώνεις τις διακοπές σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending