fbpx

Οι 5+1 πιο σκληροί ποδοσφαιριστές των τελευταίων χρόνων!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δεις, να καταλάβεις το ποδόσφαιρο. Ο πιο συνηθισμένος είναι απλά σαν ένα άθλημα, άλλος είναι σαν μια μορφή τέχνης, μπορεί να το έχεις κιόλας στο μυαλό σου σαν κάτι πολύ σημαντικότερο και από την ίδια τη ζωή.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που το βλέπουν σαν μια μάχη. Μάχη στην οποία ο τελικός νικητής πρέπει να είναι εκείνοι και κανένας άλλος.

Αρκετοί από αυτούς έγιναν ποδοσφαιριστές και είναι αυτοί που σήμερα αποκαλούμε “μαχαίρια”, “τσεκούρια” και οτιδήποτε άλλο όπλο μάχης μπορεί να σκεφτείς.

Με άλλα λόγια είναι ο ορισμός του “η μπάλα περνά, ο παίχτης όχι“! Κάπως έτσι, μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε αυτούς που αν υπήρχε Όσκαρ σκληρού ποδοσφαιριστή θα ήταν οι πιο γερές υποψηφιότητες!

Δες ποιοι είναι:

 

1
Paolo Montero

Ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε επιθετικού που έπαιξε στα ιταλικά γήπεδα για 13 ολόκληρα χρόνια (1992-2005). Ειδικά με την φανέλα της Juventus ο 45χρονος, σήμερα, πρώην αμυντικός έχτισε την φήμη του σαν “γκάνγκστερ των γηπέδων”.

Σαν γνήσιος Ουρουγουανός ο Montero έπαιζε κάθε αντίπαλο λες και θα του έκλεβαν το σπίτι αν τον περνούσε!

Χωρίς καμιά αμφιβολία, πρόκειται για ίσως τον πιο σκληροτράχηλο (και κάποιες φορές αντιαθλητικό) ποδοσφαιριστή που είδαμε τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα!

2
Stig Tofting

Αλήθεια, μπορούσε κάποιος που έγινε παλαιστής μετά την απόσυρση του από τα γήπεδα να μην είναι σε αυτή τη λίστα;

Μόνο και μόνο το παρουσιαστικό του Δανού χαφ προκαλούσε τρόμο σε όποιον βρισκόταν απέναντι του.

Από τους πιο δυναμικούς μέσους που είδαμε τα τελευταία χρόνια, με τα καλύτερα του, ποδοσφαιρικά, χρόνια να ήταν από το 2000-2003 όταν και αγωνίστηκε σε Γερμανία και Αγγλία!

Η εθνική Δανίας μοιάζει πολύ πιο soft χωρίς αυτόν μέσα!

3
Jaap Stam

Αν υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής στην δεκαετία του ’90 (και αρχές του 2000) που οι μανάδες χρησιμοποιούσαν σαν “μπαμπούλα” για να φάνε τα μωρά το φαϊ τους αυτός ήταν ο Ολλανδός αμυντικός!

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του θύμιζαν περισσότερο πειρατή παρά ποδοσφαιριστή ενώ πάντα ήταν έτοιμος για μια δυνατή μονομαχία, ένα “αντρίκιο καυγά”.

Αν υπήρχε εγχειρίδιο σωστού αμυντικού, θα το έγραφε ο Jaap Stam!

4
Thomas Gravesen

Αν η εθνική Δανίας είχε τόσο σταθερή παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις την περασμένη δεκαετία οφείλεται στο κέντρο της! Αυτό γιατί εκτός από τον Tofting εκεί υπήρχε και ο Gravesen!

Η φαλάκρα του δέσποζε στο κέντρο με απίστευτο τρέξιμο και πολλά αποθέματα τσαμπουκά (που πολλές φορές τον οδηγούσε σε καυγάδες) με τα χαρακτηριστικά του να του κερδίζουν μεταγραφή στην Real Madrid (2005). Eκεί όπου δεν δίσταζε να τα βάλει ακόμα και με συμπαίκτες!

5
Stefan Effenberg

Ανοίγεις το λεξικό. Ψάχνεις την λέξη “αρχηγός – ηγετής”. Πέφτεις πάνω στη συγκεκριμένη φωτογραφία!

Ο “Effe” πιο γνωστός και σαν “τίγρης” ήταν η πρωσοποποίηση του winner αφού δεν δίσταζε να τα βάλει με τους πάντες για να υποστηρίξει τη γνώμη του. Παιχταράς όσο λίγοι αλλά και οξύθυμος πέραν του φυσιολογικού.

Αμέτρητα τα σκληρά του φάουλ, πάμπολλες και οι κάρτες που δέχθηκε, αξέχαστοι αρκετοί από τους καυγάδες του! Μιλάμε για τον ποδοσφαιριστή άλλωστε, που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στους οπαδούς της Εθνικής του το 1994 επειδή τον αποδοκίμαζαν!

6
Roy Keane

Που να βρεις λόγια να περιγράψεις ένα από τους τελευταίους πραγματικούς θιασώτες του “το ποδόσφαιρο δεν είναι για μπαλαρίνες“;

Πραγματικά μεγάλος παίχτης αλλά και μια προσωπικότητα τόσο έντονη που προκαλούσε το φόβο ακόμα και σε συμπαίκτες! Η κόντρα του με τον Vieira έμεινε στην ιστορία, το φάουλ του πάνω στον Alf -Inge Haaland (που δεν το μετάνιωσε μέχρι σήμερα) επίσης!

Χωρίς πολλά – πολλά ένας από τους πιο σκληρούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν ποτέ μπάλα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending