fbpx

Μαθήματα σνούκερ από τον πρωταθλητή!

Μετά από την κατάκτηση ενός παγκόσμιου τίτλου, οποιοσδήποτε αθλητής έχει το δικαίωμα να “το ρίξει έξω”. Ο Μαρκ Σέλμπι επέλεξε μετά την back-to-back κατάκτηση της πρωτιάς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: να παραδώσει μαθήματα σνούκερ σε μερικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας που υπεραγαπά. Ο 34χρονος έδωσε ραντεβού με τους Τζέιμι Βάρντι, Μαρκ Ολμπράιτον και Άντι Κινγκ μπροστά από ένα τραπέζι σνούκερ προκειμένου να τους μάθει τα μυστικά του παιχνιδιού.

Ο Σέλμπι είναι φανατικός οπαδός της Λέστερ και ήταν αδύνατον να αρνηθεί μία τέτοια πρόκληση. Γεννήθηκε στη βρετανική πόλη το 1983 και το παρατσούκλι του είναι συνδεδεμένο με αυτήν: “The Jester from Leicester”! Η συνάντηση έγινε, πάντως, “εντός έδρας” για τους πρωταθλητές της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2015-16, δηλαδή στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Ο Σέλμπι επεφύλασσε μάλιστα μία έκπληξη για τους τρεις παίκτες των «Αλεπούδων», αφού τον συνόδευσε στην εκδήλωση και ο Στέφεν Χέντρι.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει γυρίσει, πλέον, σελίδα από τότε που… κρέμασε τη στέκα του και εμπλέκεται σε άλλες δραστηριότητες. Δεν άφησε όμως την πράσινη τσόχα, αφού ταυτόχρονα με τα ματς επίδειξης στο πράσινο τραπέζι του σνούκερ συμμετέχει και σε αγώνες παιχνιδιών με τράπουλα, τα οποία λατρεύει. Ο Χέντρι πριν από περίπου δύο εβδομάδες έλαβε μέρος μάλιστα σε επίσημο τουρνουά για πρώτη φορά στη νέα καριέρα του, κόντρα σε επαγγελματίες όπως ο Τζέικ Κόντι, ο Μάρτσιν Χορέτσκι και ο Λεξ Φελντχάους.

Οι Σέλμπι και Χέντρι έχουν έρθει κοντά τον τελευταίο χρόνο παρότι ο πρώτος θεωρείται ο άνθρωπος που μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του δεύτερου σε κατακτήσεις παγκόσμιων τίτλων. Η εκτίμηση που τρέφουν όμως ο ένας για τον άλλον είναι τεράστια και ο Χέντρι δεν αρνήθηκε την πρόσκληση. Οι δύο θρύλοι του σνούκερ, ωστόσο, δεν περίμεναν ότι θα βρουν μπροστά τους τρεις τόσο καλά καταρτισμένους «μαθητές». Οι Βάρντι, Ολμπράιτον και Κινγκ είχαν από τρεις προσπάθειες σε τρεις διαφορετικές δοκιμασίες: απευθείας cueing (τοποθέτηση μπάλας σε τρύπα ή «τσέπη»), cueing με δύο σπόντες και χτύπημα με φάλτσο.

Ο Βάρντι ήταν ο πρώτος που δοκίμασε την τύχη του, αλλά ο Ολμπράιτον ήταν εκείνος που εντυπωσίασε με το στιλ και τις ικανότητές του. Και οι τρεις ποδοσφαιριστές, πάντως, ευστόχησαν τουλάχιστον από μία φορά στις προσπάθειές τους. Η εκδήλωση έγινε λίγο μετά τη λήξη της φετινής σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού πρώτα η Λέστερ εξασφάλισε την παραμονή της και υπήρχαν περιθώρια για διασκέδαση.

Για τον Σέλμπι ήταν μία εξαιρετική στιγμή χαλάρωσης πριν αρχίσει την προετοιμασία του για το τουρνουά σνούκερ στο Χονγκ Κονγκ, που θα διεξαχθεί σε ένα μήνα. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει επτά από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου σε ένα εντυπωσιακό τουρνουά. Στη διοργάνωση αυτή ο Τζον Χίγκινς θα έχει τη δυνατότητα να πάρει πίσω το αίμα του από τον Σέλμπι για την απώλεια του τίτλου στις αρχές Μαΐου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από την πλευρά του ο Στέφεν Χέντρι επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο World Seniors Tour, μία διοργάνωση που αφορά είτε ερασιτέχνες παίκτες ή θρύλους του σνούκερ, αρκεί να είναι πάνω από 40 ετών. Ο 48χρονος αποτελεί το μεγάλο όνομα της διοργάνωσης, σε μία σειρά τεσσάρων τουρνουά που θα έχουν ως τελικό προορισμό την τελική φάση (World Seniors Championship) στο Σκάνθορπ της Αγγλίας την άνοιξη του 2018.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending