fbpx

Αυτή ήταν η μέρα που ο Diego Maradona μετατράπηκε σε θεό!

Η 22η Ιουνίου 1986 ίσως δεν λέει πολλά σε όσους δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Σε όσους δεν ξέρουν, δεν είδαν τον Diego Maradona να παίζει σε αγώνα, έστω και μέσω βίντεο.

Την συγκεκριμένη, λοιπόν, ημερομηνία, ο Diegito δημιούργησε ουσιαστικά τον μύθο του όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Δες παρακάτω το γιατί:

Η Αργεντινή αντιμετώπιζε την Αγγλία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 1986. Η “αλμπισελέστε” είχε αρκετούς καλούς παίχτες, ο “El Pibe de Oro” (The Golden boy όπως έλεγαν τον Diego) όμως ξεχώριζε “σαν την μύγα μεσ’ το γάλα”.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε στο άγονο 0-0. Με το δεύτερο ημίχρονο ήταν λες και ο Maradona θέλησε να δώσει ενδιαφέρον στον αγώνα. Στο 51′ πέτυχε το τέρμα που ξέρουμε σήμερα σαν “το χέρι του Θεού“. Οι Άγγλοι διαμαρτύρονταν και με το δίκιο τους, ήταν όμως το απόγευμα του Diegito!

Επειδή όμως ο τρισμέγιστος Diego Armando Maradona ήταν και πονηρός και πανέξυπνος, ήξερε πως σκόραρε με το χέρι και έπρεπε να εξιλεωθεί απέναντι στο θεό του ποδοσφαίρου.

Έτσι, 4 λεπτά αργότερα, στο 55′, με ένα απίστευτο σόλο από το κέντρο πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και έκανε το 2-0 για την Αργεντινή. Ήταν η στιγμή της απόλυτης αποθέωσης του μεγάλου Αργεντινού μάγου αλλά και μια στιγμή σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς!

Το καλύτερο γκολ όλων των εποχών, όπως πολλοί λένε!

Η Αργεντινή πήρε την πρόκριση και μαζί το τρόπαιο στο τέλος. Αυτό όμως που πραγματικά έμεινε στην ιστορία ήταν εκείνο το απόγευμα της 22ας Ιουνίου, εκεί όπου ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου (για πολλούς) έδωσε την κορυφαία του παράσταση!

Όσοι δεν θυμούνται την 22η Ιουνίου 1986, πλέον σίγουρα θα θυμούνται την 25η Νοεμβρίου 2020! Τη μέρα που ο Diego “έφυγε” και έκανε ξανά τους πάντες να υποκλιθούν στο μεγαλείο του, όπως έκαναν όταν τον έβλεπαν να παίζει ποδόσφαιρο!

Καλό ταξίδι Diego Armando Maradona… Το ποδόσφαιρο θα σε ευχαριστεί για πάντα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending