fbpx

5 παιχνίδια που αγαπήσαμε τον Zinedine Zidane!

Τον είπαν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Τον είπαν τον μεγαλύτερο καλλιτέχνη του ποδοσφαίρου. Τον είπαν σταρ, τον είπαν κορυφαίο. Η πραγματικότητα είναι πως ο Zinedine Zidane είναι ότι πιο κοντινό είδαμε σε ποδοσφαιριστή – μπαλαρίνα!

Τον αγαπήσαμε ακριβώς επειδή έμοιαζε με τον ποδοσφαιρικό θεό που λατρέψαμε στα όνειρα μας. Τον λατρέψαμε επειδή για μας που μεγαλώσαμε μαζί του ήταν ο δικός μας ποδοσφαιρικός Μεσσίας.

Ποια ήταν όμως τα παιχνίδια που σημάδεψαν την καριέρα του Ζιζού και μαζί και εμάς που τον αγαπήσαμε;

Τα μαζέψαμε και σου τα παρουσιάζουμε πιο κάτω. Δες ποια είναι:

 

1
Ο τελικός του Μουντιάλ 1998

https://www.youtube.com/watch?v=4rMZcpr32n4

Ήταν το πρώτο του μεγάλο τουρνουά (έπαιξε και στο Euro ’96 χωρίς όμως να έχει κεντρικό ρόλο) και ενώ έδειχνε ήδη πόσο μεγάλη πάστα παίκτη είναι στην Juventus.

Στα γήπεδα της χώρας του, ο Ζιζού είχε κεντρικό ρόλο παρά το γεγονός πως δεν σκόραρε. Εξάλλου, όλο το παιχνίδι των τρικολόρ περνούσε από τα δικά του πόδια.

Ο τελικός όμως ήταν η δική του παράσταση, το πρώτο του μεγάλο σόου. Σκοράροντας 2 φορές στο τελικό 3-0 της Γαλλίας ο γεννημένος στην Αλγερία συστήθηκε και σε όποιους δεν τον είχαν μάθει μέχρι τότε.

2
Το τέρμα στον τελικό του Champions League του 2002

Πρόκειται για το καλύτερο ίσως τέρμα που επιτεύχθηκε σε τελικό Champions League και ίσως την κορυφαία στιγμή του Zidane σε σωματειακό επίπεδο!

Το τέρμα του, που χάρισε στην Real το Champions League του 2002 ήταν ένα πραγματικό έργο τέχνης! Ο τρόπος που γύρισε το κορμί του, που σούταρε με την μια και ενώ η μπάλα ερχόταν από πολύ ψηλά ήταν κάτι σαν την υπογραφή του στο βιβλίο των κορυφαίων του κόσμου!

Για μας ήταν, είναι και θα είναι ότι πιο όμορφο είδαν τα ματάκια μας!

3
Ολόκληρο το Euro 2000

Ήταν το τουρνουά στο οποίο ξεδίπλωσε όλες τις αρετές του! Ήταν στο απόγειο της καριέρας του και για πάρα πολλούς, ειδικούς ή όχι, έκανε τα πιο ολοκληρωμένα του παιχνίδια στα γήπεδα της Ολλανδίας και του Βελγίου.

Μια γκολάρα με φάουλ απέναντι στην Ισπανία, κοντρόλ και ντρίπλες πατενταρισμένες 100% από τον Ζιζού και ασίστ περιλαμβάνονταν στο ρεπερτόριο του μεγάλου Γαλλοαλγερινού!

Υπήρχαν στιγμές που ήταν τόσο γρήγορος και τόσο δυνατός ταυτόχρονα που έμοιαζε με άλογο κούρσας! Αν κάποιος θέλει να δει ποιος ήταν ο Zidane πρέπει να δει ένα παιχνίδι της Γαλλίας στο συγκεκριμένο τουρνουά!

4
Ο προημιτελικός του Μουντιάλ 2006

https://www.youtube.com/watch?v=ywkMlK89Ibk

Και αν τα καλύτερα του παιχνίδια τα έκανε το 2000, τα πιο ώριμα ποδοσφαιρικά ήταν το 2006!

Με τους πλείστους ποδοσφαιριστές των τρικολόρ να είναι σε ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, ο Ζιζού έμοιαζε σαν τον ενορχηστρωτή μιας ορχήστρας που έδινε την τελευταία της παράσταση!

Στον προημιτελικό με τους Βραζιλιάνους, όπως και το 1998, ήταν λες και ήθελε να πάρει το παιχνίδι μόνος του. Κυριάρχησε στο κέντρο ενώ με μια ασίστ trademark Zidane έδωσε έτοιμο τέρμα στον Henry που έκανε το τελικό 1-0.

5
Ο τελικός του 2006

https://www.youtube.com/watch?v=8Me1wKk2r3w

Το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του 45χρονου, σήμερα, μαέστρου ήταν και μια μικρογραφία του χαρακτήρα του!

Πριν το παιχνίδι παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του τουρνουά και στο 6′ άνοιξε το σκορ με μια εκτέλεση πέναλτι που μόνο εκείνος μπορούσε να κάνει σε τελικό Μουντιάλ.

Το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Εκεί ο τεράστιος Zinedine Zidane είδε μια εκπληκτική κεφαλιά του να αποκρούεται εξίσου εκπληκτικά από τον Buffon χάνοντας έτσι την χρυσή ευκαιρία να γίνει ο απόλυτος εθνικός ήρωας των Γάλλων.

Μόλις λίγα λεπτά μετά θα έδινε τον πιο τραγικό επίλογο στην καριέρα του δεχόμενος την κόκκινη κάρτα για την περίφημη κουτουλιά στον Materazzi πιστοποιώντας ξανά ότι εκτός από παιχταράς ήταν και εξαιρετικά οξύθυμος!

Εσύ ποια στιγμή του τιτανοτεράστιου Ζιζού θυμάσαι περισσότερο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending