fbpx

Δες πώς να αποφύγεις την καλοκαιρινή ακμή στο πρόσωπο και την πλάτη!

Μπορεί να αγαπάς το καλοκαίρι, αλλά από την άλλη αν έχεις προβλήματα με την ακμή ξέρεις ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για να να την αντιμετωπίσεις. Και όλη αυτή η κατάσταση ίσως να σου ρίχνει την αυτοπεποίθησή σου και να σου χαλά την διάθεση σου!

Αν και καθαρίζεις αρκετά το πρόσωπό σου και είσαι πιστή στη διαδικασία περιποίησής του, συνεχίζεις να έχεις ακμή χωρίς να γνωρίζεις τον λόγο. Εκτός από ορμονικούς παράγοντες, που είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που όταν τους μάθεις θα μείνεις άφωνη!

Δες εδώ ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι:

1
Λάθος αντιηλιακό

Είναι η περίοδος που η χρήση αντιηλιακού είναι “must” και αυτό το ξέρουμε όλες! Όμως πολλές φορές τα συστατικά κάποιων αντιηλιακών φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας σου. Αν έχεις αρκετά ευαίσθητη επιδερμίδα ή επιρρεπή στην ακμή, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αποφεύγεις τα αντιηλιακά που έχουν λιπαρή υφή και έλαια. Να προτιμάς αυτά που γράφουν “oil-free”.

2
Ιδρώτας και στενά ρούχα

Τώρα το καλοκαίρι ιδρώνεις πολύ περισσότερο απ’ ότι τον χειμώνα. Αν φοράς συνεχώς στενά ρούχα, τότε αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ακμής ιδιαίτερα στην πλάτη. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί όταν μείνεις αρκετές ώρες ιδρωμένη με τα ίδια ρούχα, γι’αυτό να το αποφεύγεις!

3
Ζεστό ντους

Τι πιο ωραίο από ένα ζεστό ντους αφού θα σε χαλαρώσει και θα σε ηρεμήσει μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά! Το ζεστό ντους όμως αφυδατώνει περισσότερο το δέρμα σου και να επιδεινώνει την ακμή. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να κάνεις ντους με δροσερό νεράκι.

4
Κακή επιλογή προϊόντων

Σημαντικό επίσης είναι να προσέχεις τι προϊόντα χρησιμοποιείς στο σώμα σου. Κάποια από τα έλαια που υπάρχουν στα αφρόλουτρα, στα σαμπουάν και στις ενυδατικές κρέμες, ίσως να επηρεάζουν και να προκαλούν ακμή στο δέρμα σου. Γι’ αυτό να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στο τι αγοράζεις!

 

Προσπάθησε να τα αποφύγεις αυτά
και είμαι σίγουρη θα είσαι happy και αυτό το καλοκαίρι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending