fbpx

Μεγάλοι ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν την ομάδα τους στην Β’ Κατηγορία!

Για μια μεγάλη ομάδα και για ένα μεγάλο ποδοσφαιριστή, που έχουν στο DNA τους μόνο την λέξη “νίκη”, ο υποβιβασμός στην Β’ Κατηγορία μπορεί να είναι ότι χειρότερο.

Κάποιοι από αυτούς τους παίχτες επέλεξαν να αφήσουν την ομάδα τους όταν βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, προτιμώντας την προβολή που θα απολάμβαναν αν έμεναν στην Α’ Κατηγορία.

Έλα όμως που υπήρξαν και μερικά φωτεινά παραδείγματα που έμειναν στις ομάδες του ακόμα και όταν αυτές υποβιβάστηκαν;

Αυτούς είναι που θα δούμε σήμερα, τουλάχιστον 5 από αυτούς.

5 πραγματικά σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που επέλεξαν να τιμήσουν τα χρώματα της ομάδας τους ακόμα και αν αυτές υποβιβάστηκαν.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Alessandro del Piero

Ότι και αν πείς για τον “Μεγαλέξανδρο” του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι πραγματικά λίγο.

Σπάνια πάστα ποδοσφαιριστή, δεν αποχωρίστηκε την αγαπημένη του Juventus όταν αυτή υποβιβάστηκε στην Serie B το 2006 μετά το σκάνδαλο Calciopolis.

Έφυγε από την “Μεγάλη Κυρία” το 2012, στα 37 του και όταν η ομάδα του Τορίνο είχε επιστρέψει για τα καλά στους μεγάλους!

2
Gianluigi Buffon

Παρόμοια περίπτωση με τον del Piero είναι και ο Gianlugi Buffon!

Fabio Cannavaro, Emerson, Lilian Thuram, Gianluca Zambrotta, Patrick Vieira και Zlatan Ibrahimovic επέλεξαν να φύγουν όχι όμως και ο Ιταλός κήπερ!

Ακολούθησε τους Τορινέζους και στην Β’ Κατηγορία και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018, στα 40 του, με προορισμό την Paris Saint Germain και μόνο όταν η Juve βρήκε για τα καλά την αίγλη του παρελθόντος!

3
Gabriel Batistuta

Ο Batigoal πήγε στην Fiorentina το 1991 στα 21 του χρόνια. Όταν το 1993 η βιόλα υποβιβάστηκε στην Serie B, ο Αργεντινός επιθετικός επέλεξε, αν και είχε προτάσεις από όλους τους μεγάλους της Ιταλίας, να παραμείνει στην Φλωρεντία.

Η κίνηση του αυτή τον έκανε κάτι σαν ημίθεο στα μάτια των οπαδών της Fiorentina που ακόμα και σήμερα πίνουν νερό στο όνομα του. Είναι εξάλλου ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας!

4
Franco Baresi

Για 20 ολόκληρα χρόνια (1977-1997) ήταν στην Milan. Δεν φόρεσε την φανέλα άλλης ομάδας στην καριέρα του κάτι που τον κατέταξε στους ζωντανούς θρύλους της κόκκινης πλευράς του Μιλάνου.

Μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια όμως, οι ροσονέρι υποβιβάστηκαν 2 φορές, το 1980 και το 1982. Ο Baresi παρέμεινε και στις 2 περιπτώσεις με τον κεντρικό αμυντικό να επιβραβεύεται αφού η δεκατία του ’90 του πρόσφερε χαρές και τίτλους!

5
Alessandro Lucarelli

Μπορεί να μην έχει το status των άλλων 4 αυτής της λίστας αλλά ο Alessandro Lucarelli δικαιούται και με το παραπάνω θέση σε αυτήν!

Από το 2008 μέχρι το 2018 φόρεσε τη φανέλα της Parma έχοντας ζήσει τον απόλυτο εξευτελισμό να αγωνιστεί στην Serie D!

Ορκίστηκε να ανεβάσει ξανά τους gialloblu στη Serie A και μόνο όταν τα κατάφερε το 2018 έφυγε από την ομάδα, σταματώντας παράλληλα το ποδόσφαιρο στην ηλικία των 41 ετών.

Εσύ ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν τις ομάδες του στη Β’ Κατηγορία; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending