fbpx

5 πράγματα που ήταν πολύ διαφορετικά στο ποδόσφαιρο των ’90s!

Το ποδόσφαιρο, όπως το ξέρουμε, μέρα με την μέρα αλλάζει!

Αν κοιτάξει κανείς πίσω στο χρόνο θα δει πως ακόμα και πριν 20 χρόνια το ποδόσφαιρο ήταν πολύ διαφορετικό από το προϊόν που ξέρουμε σήμερα!

Από την εμφάνιση των παιχτών μέχρι το ενημερωτικό κομμάτι και από το μάρκετιγκ του μέχρι και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, πολύ λίγα έμειναν τα ίδια από τότε!

Εμείς μαζέψαμε 5 στοιχεία του ποδοσφαίρου των 90s που πλέον μοιάζουν πρωτόγονα, cult αλλά και ποδοσφαιρικά ρομαντικά και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες τα πιο κάτω:

 

1
Πολύ μεγάλες φανέλες

Σήμερα μπορεί οι φανέλες να είναι στην πλειοψηφία στενότατες, τονίζοντας τους κοιλιακούς των ποδοσφαιριστών, δεν ήταν πάντα έτσι όμως!

Την δεκαετία του ’90 για ένα λόγο μάλλον ανεξήγητο οι φανέλες ήταν 2 sizes πιο μεγάλες από όσο έπρεπε!

Αυτό που οι Εγγλέζοι ονομάζουν baggy φανέλες ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στις φανέλες σε όλη την Ευρώπη!

2
Teletext

Πόσες ώρες πέρασε κάθε παιδί των 90s μπροστά στην τηλεόραση κοιτάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι το περίφημο teletext;

Ήταν βλέπεις ο μόνος τρόπος, σε μια εποχή που το ίντερνετ δεν ήταν τόσο διαδεδομένο, να ενημερωθείς για το live score αλλά και τις αποδόσεις στα στοιχήματα!

Άλλες εποχές λέμε!

3
Subbuteo

Σήμερα μπορεί να λιώνουμε με το Football Manager και το FIFA αλλά τα παιχνίδια αυτά δεν ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητας μας.

Το κλασικό ξύλινο ποδοσφαιράκι αλλά και το αγαπημένο subbuteo (δες το βίντεο) ήταν ο τρόπος διασκέδασης μας τις (λίγες) βροχερές μέρες αλλά και όταν δεν μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο στους δρόμους!

4
Τo FIFA ήταν… πρωτόγονο!

Αφού αναφερθήκαμε στο FIFA, το κορυφαίο ίσως παιχνίδι ποδοσφαίρου, κυκλοφόρησε στις αρχες της δεκαετίας του ’90. Το πόσο διαφορετικό ήταν φαίνεται στο βίντεο.

Το κοινό του δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό αφού ήταν τόσο άγνωστος, σε πολύ κόσμο, ο τομέας “ηλεκτρονικά παιχνίδια” αλλά και η δυνατότητα να παίζεις σε υπολογιστή ήταν από περιορισμένη ως ανύπαρκτη.

5
Ποδοσφαιρικά περιοδικά και εφημερίδες!

Το ίντερνετ έχει κάνει τον τομέα της ενημέρωσης γύρω από το ποδόσφαιρο παιχνιδάκι!

Ξέρεις τις μεταγραφές της ομάδας σου πριν καλά – καλά ολοκληρωθούν. Ξέρεις ποιοι θα παίξουν το Σάββατο στον αγώνα από την Τετάρτη και σε συντομία μπορείς και τις 24 ώρες της μέρας και τις 7 μέρες της βδομάδας να ξέρεις ανα πάσα στιγμή τι γίνεται στην ομάδα σου και στον κόσμο!

Την δεκαετία του ’90, όμως, τα ποδοσφαιρικά περιοδικά (στην Κύπρο είχαμε το Σουτ και γκολ) και οι εφημερίδες ήταν ο μόνος τρόπος να μάθεις τι συμβαίνει στο αγαπημένο μας άθλημα!

Πόσο καλά θυμάσαι το ποδόσφαιρο των 90s;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending