fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν πρέπει να φοβηθείς ΠΟΤΕ την αποτυχία!

Η επιτυχία από την αποτυχία δεν απέχουν πολύ!

Κυρίως στο επαγγελματικό κομμάτι, θα δεις πως είναι πολύ εύκολο να επιτύχεις σε ένα project και σε ένα άλλο να μην τα πας καθόλου καλά.

Αυτό που ενδεχομένως να μην (ανα)γνωρίζουν πολλοί, είναι το ότι είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν αποτυχίες. Έστω κι αν δεν τις βλέπουμε συχνά.

Το γιατί δεν τις βλέπουμε συχνά, θα το αναλύσουμε αμέσως πιο κάτω!

 

1
Τα «ωραία» στα Social Media


Στις μέρες μας, τα Social Media παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Όσοι βρισκόμαστε εκεί, τα χρησιμοποιούμε για να ψυχαγωγηθούμε, να μιλάμε με τους φίλους μας, να ενημερωνόμαστε, να βρίσκουμε χρήσιμες πληροφορίες κ.ο.κ.

Ο καθένας από εμάς θέλει να μοιράζεται με τους φίλους του τις όμορφες στιγμές του. Αν το καλοσκεφτείς, θα δεις ότι υπάρχουν –σχεδόν αποκλειστικά– ενημερώσεις που δείχνουν μόνο τη θετική και ωραία πλευρά της καθημερινότητας.

2
Τα όχι τόσο ωραία στα Social Media

Από την άλλη, λίγες έως καθόλου θα είναι οι περιπτώσεις που θα δεις τις πιο «καθημερινές» στιγμές. Εκείνες που δεν είμαστε όμορφα ντυμένοι. Εκείνες που φαινόμαστε κουρασμένοι.

Εκείνες που είμαστε στη δουλειά ή σε αίθουσα διδασκαλίας και μόνο χαρά δεν νιώθουμε. Εκείνες που συγκριτικά είναι περισσότερες και πιο ανθρώπινες συγκριτικά με αυτές που επιλέγουμε να αναρτήσουμε.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να φοβηθείς ποτέ την αποτυχία!

3
Πρόσεξε τι βλέπεις

Βλέπουμε συνέχεια posts και shares που αφορούν επιτυχίες και όμορφες στιγμές. Ωστόσο σχεδόν ποτέ δεν βλέπουμε κάποιον να αναρτά αποτυχίες, φόβους και ανησυχίες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν! Απλά όλοι θέλουμε να δείξουμε την επιτυχία και να κρύψουμε την αποτυχία.

4
Είναι και αποτυχία μέρος του παιχνιδιού

Όμως πρέπει όλοι να κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι η αποτυχία είναι επίσης μέσα στο παιχνίδι. Και μάλιστα θα τη ζήσουμε περισσότερες φορές από ότι την επιτυχία.

Εξάλλου, το ουσιαστικό θεμέλιο της επιτυχίας είναι η αποτυχία. Έτσι μαθαίνεις από τα λάθη σου, βελτιώνεσαι, αποκτάς πείρα και γίνεσαι καλύτερος. Και έτσι αποκτάς περισσότερα κίνητρα και πείσμα για τη συνέχεια.

Δεν είναι η αποτυχία αντίθετο της επιτυχίας. Είναι μέρος της!

5
Η αποτυχία συμβαίνει σε όλους

Όλοι αυτοί που δείχνουν τις επιτυχίες τους, έχουν περάσει από πολλές αποτυχίες που δεν τους πτόησαν. Αντίθετα, τους πείσμωσαν και τους έκαναν να επιτύχουν.

Ίσως αυτοί θα έπρεπε να «διαφημίζουν» περισσότερο και τις πιο δύσκολες στιγμές τους, για να καταλάβουν όσοι τους παρακολουθούν ότι δεν ήταν ποτέ όλα ρόδινα.

6
Μην επηρεάζεσαι από τρίτους

Ο καθένας έχει το δικό του ρυθμό στην πρόοδο που κάνει. Δεν πρέπει να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους, αλλά με το πώς ήσουν παλιά.

Πόσο άλλαξες, πόσο βελτιώθηκες, πόσο καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου είσαι τώρα.

7
Αγκάλιασε τις κακές στιγμές

Η αποτυχία δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. Σε μικρό ή μεγάλο βαθμό συμβαίνει σε όλους.

Όχι μόνο στη δουλειά ή στο πανεπιστήμιο, αλλά και σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας. Και αυτοί που προσπαθούν περισσότερο, τη ζουν περισσότερες φορές.

Απλά μην επηρεαστείς από τα καλά που βλέπεις, γιατί υπάρχουν και πολλά όχι τόσο καλά, που δεν βλέπεις.

Μην αφήσεις ποτέ μια κακιά στιγμή να σε απογοητεύσει. Αντίθετα άσε την να σε διδάξει και να σε οδηγήσει σε καλύτερες στιγμές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending