fbpx

Για αυτούς είδαμε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών!

Aπό το καλοκαίρι αυτό απουσιάζει η μεγάλη διοργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Το Euro διεξήχθη το προηγούμενο καλοκαίρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο το αναμένουμε πώς και πώς του χρόνου. Έτσι, ως φίλοι του ποδοσφαίρου “αναγκαστήκαμε” να πορωθούμε με το φετινό Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Μια διοργάνωση “προάγγελος” του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου στην οποία απολαύσαμε παλιά αλλά και νέα αστέρια της στρογγυλής θεάς.

Ποιοι είναι όμως αυτοί;

1
Cristiano Ronaldo

Αρχίζοντας από  τους “παλιούς” και γνώριμους – για τα καλα – μας ποδοσφαιριστές, θα αναφέρω τον καλύτερο (για πολλούς) ποδοσφαιριστή της εποχής μας, Cristiano Ronaldo.

Ο Πορτογάλος, μετά από μια εξαιρετική χρονιά στην οποία κατέκτησε σχεδόν τα πάντα αλλά και μετά την επιτυχία του στο Euro του 2016, θέλησε να αφήσει πίσω τα όσα λέγονται περι φορολογίας και μεταγραφής και να συνεχίσει να θριαμβεύει με την Εθνική του χώρα.

Το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε.

2
Alexis Sanchez

Ένα άλλο ηχηρό όνομα που ακούστηκε για μεταγραφή μιας και το όνομά του παίζει για όλα τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια, είναι αυτό του Χιλιανού σταρ Alexis Sanchez.

Ο άσος της Arsenal οποίος θέλησε να επιβεβαιώσει την φόρμα του και μετά απο δύο συνεχόμενα Copa America αλλά και το FA Cup με την Arsenal, θέλει να κατακτήσει και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Eίναι, εξάλλου, ένα τρόπαιο το οποίο λείπει και από αυτον αλλά και από την τροπαιοθήκη της Χιλής.

3
Tim Cahill

Στην διοργάνωση αυτή, πολλοί προπονητές παραδοσιακά εκτός από τα αστέρια της κάθε εθνικής, στέλνουν προσκλητήριο και σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους ως μια τιμητική συμμετοχή στον θεσμό.

Αυτό ηταν αναμενόμενο να γίνει και φέτος με τις συμμετοχές του 37χρονου Αυστραλού Tim Cahill, γνωστού απο το πέρασμά του σε Millwall και Everton οπου έμεινε 4 και 8 χρόνια αντίστοιχα.

4
Rafael Marquez

Ενα άλλο βαρετό όνομα στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών είναι αυτό του 38χρονου Μεξικανού Rafael Marquez, πρώην αμυντικού της Barcelona στην οποία και έμεινε 7 χρόνια.(οι,ακόμα να παρετήσει την μάππα μεν το σκέφτεσαι).

5
Javier Hernandez

Αφού αναφέραμε την εθνική του Μεξικού, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε οτι ένας άλλος ποδοσφαιριστής για τον οποίο είδαμε την διοργάνωση είναι φυσικά ο Javier Hernandez, γνωστός και ως Chicharito.

6
Aleksandr Golovin

Το, όπως λένε πολλοι, “next big thing” της Ρωσιας.

O 21χρονος μέσος ο οποίος αγωνίζεται στην CSKA Moscow, συστήθηκε και στο παγκόσμιο κοινό αφού το όνομά του ήδη συνδέθηκε με μεταγραφή στην Arsenal.

7
Timo Werner

‘Ενας άλλος νεαρός, ακούει στο όνομα Timo Werner και αγωνίζεται με την Εθνική Γερμανίας.

Ο νεαρός επιθετικός ανήκει στην ομάδα έκπληξη του Γερμανικού πρωταθλήματος, RB Leipzig στην οποία και σκόραρε 21 φορές σε 31 παιγνίδια πρωταθλήματος.

8
Aaron Mooy

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής ο οποίος άρπαξε φέτος την ευκαιρία του, είναι ο Αυστραλός Aaron Mooy.

Ο Mooy αγωνίζεται στο κέντρο και φέτος αναδείχθηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Championship αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο της Huddersfield.

Αγωνιζόταν εκεί δανεικός από την Manchester City, στην οποία και αναμένεται τώρα να επιστρέψει μετά από αυτή, την εξαιρετική για αυτόν, σεζόν.

9
Bernardo Silva

Αν ο Mooy επιστρέψει στην ομάδα του Manchester θα βρεΙ ένα γνώριμο, ειδικά σε όσους παρακολούθησαν την εξαιρετική πορεία της Monaco φέτος σε Champions League και Ligue 1.

Αυτός, δεν είναι άλλος από τον Bernardo Silva, ο οποίος “κέρδισε” την μεταγραφή του στην Premier League και την Manchester City.

Ένα από τα ονόματα που προσέξαμε στο κύπελλο συνομοσπονδιών με τα χρώματα της Εθνικής Πορτογαλίας.

10
Andre Silva

Ο τελευταίος νεαρός που συγκέντρωσε τα βλέμματα είναι ο Andre Silva.

Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής προερχόμενος από την Ιβηρική Χερσόνησο και συγκεκριμένα την Πορτογαλία και ο οποίος έχει πάρει μεταγραφή πριν από το Confederations Cup.

Στον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί για το όνομά του, νικήτρια ήταν η Milan στην οποία και ανήκει πλέον.

Εσύ ποιον άλλο παίχτη πρόσεξες στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending