fbpx

Οι 3 λόγοι που κυριάρχησαν οι Γερμανοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Τέλειωσε και το κύπελλο Συνομοσπονδιών με την Γερμανία, αν και στην πλειοψηφία της με νεαρούς ποδοσφαιριστές, να το κατακτά επικρατώντας της Χιλής με 1-0.

Αν ο συγκεκριμένος τίτλος προστεθεί στο Μουντιάλ του 2014, στην κατάκτηση του Euro U21 αλλά και την κυριαρχία στο γυναικείο ποδόσφαιρο μπορούμε να ισχυριστούμε πως η νάσιοναλμανσαφτ, τουλάχιστον σε επίπεδο εθνικών, είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο ποδόσφαιρο.

Πού στηρίζει όμως αυτή την κυριαρχία; Ποιοι είναι οι λόγοι που τα τελευταία χρόνια οι εθνικές της Γερμανίας κατακτούν τον ένα τίτλο μετά τον άλλο;

Δες ποιοι είναι:

1
Σωστή οργάνωση

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν φανερό πως το γερμανικό ποδόσφαιρο και κατά συνέπεια η εθνική ομάδα υπέφερε.

Ειδικά οι ντροπιαστικοί αποκλεισμοί στα Euro 2000 και 2004 ήταν γερά μαθήματα για την γερμανική ομοσπονδία.

Από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας επένδυσε στα συστήματα υποδομής.

Εργοδότησε χιλιάδες προπονητές (τους περισσότερους από κάθε άλλη χώρα σε επίπεδο ακαδημιών) και ψάχνει κυριολεκτικά παντού για ταλέντα τα οποία θα στελεχώσουν το ποδόσφαιρο της χώρας!

2
Επένδυσε στα ταλέντα!

Τα ταλέντα στην Γερμανία στηρίζονται έμπρακτα, τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα προκειμένου να είναι σωστοί, ολοκληρωμένοι ποδοσφαιριστές στα 18 τους.

Αρκετά από τα μέλη της U21 δεν είναι απλή αναφορά στα ρόστερ των ομάδων τους αλλά αντίθετα έχουν ενεργό ρόλο. Παράλληλα, η εθνική που κατέκτησε το Συνομοσπονδιών είχε μέσο όρος ηλικίας τα 23 χρόνια!

Ακόμα, η DFB εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κύμα μεταναστών που γέμισε την χώρα. Στις Εθνικές της Γερμανίας θα βρεις ποδοσφαιριστές με ρίζες από την Τουρκία, την Αλβανία αλλά και από αραβικές χώρες!

3
Αλλαγή στο στυλ παιχνιδιού!

Τέλος, στην χώρα του λουκάνικου και της μπύρας κατάλαβαν πως το στυλ ποδοσφαίρου που έπαιζαν μέχρι τις αρχές του 2000 δεν ήταν πλέον συμβατό με τις αρχές του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Έτσι, από το 2006 μέχρι και σήμερα, όλες οι εθνικές τους βασίζονται στο γρήγορο, κάθετο ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο που είναι βεβαίως πιο ελκυστικό στο μάτι του οπαδού αλλά και πιο επιθετικό.

Το αποτέλεσμα ήταν από τις στενές νίκες 1-0 στην πορεία προς τον τελικό του Μουντιάλ 2002 η νάσιοναλμανσαφτ να σημειώσει την περίφημη 7αρα στον ημιτελικό με την Βραζιλία το 2014!

 Ποιος πιστεύεις είναι ο κυριότερος λόγος επιτυχίας των Γερμανών;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending