fbpx

5 από τις καλύτερες βιογραφικές ταινίες που θα θέλεις να δεις κι εσύ!

Ακόμα και αν είσαι ο μεγαλύτερος λάτρης των ταινιών, φαντάζομαι πως κάποιες φορές προτιμάς να δεις οτιδήποτε άλλο εκτός από βιογραφία.

Η βιογραφία, βλέπεις, εκπέμπει κάτι το πιο σοβαρό και ίσως “βαρετό” για πολλούς.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε πως υπάρχουν κάποιες από αυτές που αξίζουν την προσοχή σου!

Σου έχουμε μαζεμένες 5 ταινίες βιογραφίας που πρέπει να δεις!

1
Bhaag Milkha Bhaag – 2013

Ο “Flying Sikh” ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές της Ινδίας.

Η ιστορία του εξελίσσεται μέσα από την προσπάθειά του να ξεπεράσει τη σφαγή των γονιών του, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

Θέλει να καταφέρει να φτάσει εκεί που έφτασε ως δρομέας.

2
Mandela: Long walk to freedom – 2013

Η βιογραφία του παγκόσμιου ειδώλου ειρήνης, Νέλσον Μαντέλα, είναι ίσως μια από τις σπουδαιότερες στην ιστορία.

Η ταινία ξεδιπλώνεται από την πορεία του Μαντέλα ως επαναστάτη στη Νότια Αφρική. Επειτα αναδεικνύεται η έντονη δραστηριοποίησή του στο κίνημα κατά του απαρτχάιντ, η φυλάκισή του.

Στο τέλος παρακολουθούμε την κατάκτηση της πρώτης προεδρίας της δημοκρατίας στην Νότια Αφρική.

3
Ray – 2004

Πρόκειται για την ιστορία του Αμερικανού Ray Charles, ο οποίος και τι δεν ήταν! Μουσικός, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής των Blues, Jazz και Soul!

Μέσα από την ταινία προβάλλονται τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, η περιπέτεια με την τύφλωσή του όταν ήταν 7 ετών, το ξεκίνημα της καριέρας του, οι διάφορες εξαρτήσεις του σχετικά με τα ναρκωτικά και τις γυναίκες

Τονίζεται και η παγκόσμια καταξίωσή του στον κόσμο της μουσικής.

4
The Pianist – 2002

Βασισμένη στην ιστορία του κορυφαίου Πολωνού Εβραίου πιανίστα Wladyslaw Szpilman. Καθώς βρίσκεται έγκλειστος στο γκέτο της Βαρσοβίας, καταφέρνει να αποφύγει τη μοιραία μεταφορά του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Κρυμμένος στα ερείπια της βομβαρδισμένης πόλης και με τη βοήθεια ενός Γερμανού αξιωματικού (και όχι μόνο), θα καταφέρει να επιβιώσει;

5
The Theory of Everything – 2014

Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1960, όπου στο πανεπιστήμιο του Cambridge, ο φοιτητής και μελλοντικός φυσικός Stephen Hawking ερωτεύτεται τη συμφοιτήτρια του Jane Wilde.

Στα 21 του χρόνια, ο Hawking μαθαίνει πως έχει μια ασθένεια κινητικών νευρώνων. Παρ’ όλ αυτά -μαζί με τη Jane στο πλάι του- ξεκινά μια αξιόλογη μελέτη του χρόνου, που του έχει απομείνει πολύ λίγος, σύμφωνα με τον γιατρό του.

Μαζί με την Jane αψηφούν όλα τα αρνητικά και προσαρμόζονται δημιουργώντας νέο έδαφος στους τομείς της ιατρικής και της επιστήμης, πετυχαίνοντας περισσότερα απ’ όσα θα μπορούσαν να ελπίζουν ή να φανταστούν.

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending