fbpx

5 κυπριακές σειρές που είχαν ποδοσφαιρικό χρώμα!

Πόσες φορές έτυχε να κάθεσαι στον καναπέ σου, να βλέπεις κυπριακές σειρές στην τηλεόραση και βλέποντας τις να συνειδητοποιείς ότι οι πρωταγωνιστές μιλούν για ποδόσφαιρο όπως ακριβώς μιλάς εσύ στην παρέα σου;

Πόσες φορές είδες σειρά ακριβώς επειδή οι πρωταγωνιστές ήταν φούρποι σαν εσένα και ‘μένα; 

Σκέψεις σαν τις πιο πάνω είναι που “γέννησαν” το συγκεκριμένο άρθρο και επειδή τα (περισσότερα) λόγια είναι περιττά, μαζέψαμε 5 κυπριακές σειρές που αγαπήθηκαν από το κοινό και που ασχολήθηκαν, έστω και λίγο, με το άθλημα που αγαπούμε.

Δες ποιες είναι πιο κάτω:

 

1
Στο παρά πέντε

Από τις πρώτες σειρές που είχαν το ποδόσφαιρο πολύ ψηλά στη θεματολογία τους!

Από την μια ο “Κώστας Αετός”, Ανορθωσιάτης και από την άλλη ο “Ηράκλης” (και μετά ο “κύριος Αντρέας”), υποστηριχτές της Ομόνοιας.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν και προβλήθηκε για πρώτη φορά η σειρά (ακολούθησε συνέχεια στις αρχές του 2000) Ανόρθωση και Ομόνοια ήταν οι κύριοι διεκδικητές του τίτλου οπότε η κόντρα ήταν σε άλλο επίπεδο!

Έμεινε στην ιστορία άλλωστε η ατάκα “Ο Ράουφμαν τζι’ ο Ράουφμαν τζι’ ο Ράουφμαν“!

2
Οι Χωραΐτες

Μιας και ο λόγος για τον Ράουφμαν, ο Γερμανός έκανε μια guest εμφάνιση στο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο των Χωραϊτών στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Σειρά με έτσι κι αλλιώς έντονο το ποδοσφαιρικό χρώμα αφού οι πρωταγωνιστές “Γαβρίλης” και “Κωστής” (γνωστός και σαν λέσσιη) ήταν οπαδοί της Ομόνοιας.

Ειδικά τον “Γαβρίλη” τον είδαμε πολλές φορές με ρούχα των πρασίνων ενώ σαν σωστός φούρπος είχε σαν ήχο κλήσης στο κινητό του τον ύμνο των πρασίνων.

Εκτός από αυτούς τους 2 όμως υπήρχε και ο “Δημητράκης” που ήταν Αελίστας και το έδειχνε με κάθε ευκαιρία.

Τόσο πορωμένοι ήταν όλοι στη σειρά με το ποδόσφαιρο που ακόμα και η γυναίκα του Γαβρίλη, “Φρόσα”, παίζει στοιχήματα σε ένα επεισόδιο!

3
Τα Ψάρκα

Με τα “Ψάρκα” να έχουν αρκετούς ίδιους πρωταγωνιστές με τους “Χωραΐτες” πώς να μην αναφερθούν και στο ποδόσφαιρο;

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το επεισόδιο 28 όπου οι πρωταγωνιστές μας, “Ασκάς”, “Πάμπος” και “Κουρτουβέλλας” πάνε στο ΓΣΠ μαζί με την “Στύλη την γιάτρενα” και την “Ντίνα”!

Το αποτέλεσμα δες το στο βίντεο!

4
Αίγια Φούξια

Ούτε η “Αίγια Φούξια” μπορούσε να αφήσει ασχολίαστα τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Αν και διαδραματιζόταν στις αρχές του 1900, αρκετές ήταν οι φορές που αναφέρονταν και στο παρόν.

Ειδικά οι μυσταρκοί Δημητρός και Κωνσταντής σχολίασαν πολλές φορές ειδικά την Ομόνοια ενώ πολλές φορές συμμετείχαν σε συζητήσεις και οι άλλοι πρωταγωνιστές της σειράς!

5
Πατάτες Αντιναχτές

Τι να πρωτοπεις και τι να αφήσεις πίσω όταν μιλάς για τις πιο διασκεδαστικές “Πατάτες” που είδαμε ποτέ στην τηλεόραση;

Ειδικά όσο η σειρά διατηρούσε στο καστ τον Λώρη Λοϊζίδη, τον Μαρίνο Χατζηβασιλείου και τον Μάριο Δημητρίου το ποδόσφαιρο ήταν standard θέμα στην σειρά.

Θέλεις το σκετσάκι στο κουρείο, ο “πρόεδρος Χριστόφιας” που μάλωνε με τον “Αρχιεπίσκοπο” και τον “Αναστασιάδη” και για την στρογγυλή θεά;

Ή μήπως τα σκετσάκια με τα κοπέλια που έπαιζαν στοιχήματα φωνάζοντας την Σβετλάνα να τους εξυπηρετήσει;

Οι Πατάτες ήταν σε γενικές γραμμές η αγάπη κάθε Κυπραίου ποδοσφαιρόφιλου!

Εσύ έβλεπες αυτές τις σειρές; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending