fbpx

5 εκπληκτικές λειτουργίες των smartphones που δεν ξέρουν οι περισσότεροι!

Αδιαμφισβήτητα, τα smartphones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, προσφέροντάς μας ανέση και πρόσβαση σε πολλούς τομείς.

Με την ταχύτατη πρόοδο της τεχνολογίας, έχει γίνει το πιο χρήσιμο πολυ-εργαλείο της καθημερινότητάς μας.

Πόσο καλά όμως ξέρουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το παντοδύναμο gadget και τα εργαλεία που φέρνει μαζί του;

Δες πιο κάτω 5 μυστικές λειτουργίες των smartphones που σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σου πιο άνετη και ευχάριστη:

 

1
Κατέβασε βίντεο και μουσικά αρχεία από το YouTube απευθείας στο smartphone σου

Πας διακοπές και θες να έχεις μαζί σου τη λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια, χωρίς να χρειαστεί να κουβαλάς μαζί σου laptop, mp3 player κλπ;

Ή οδηγάς και δεν σου αρέσει κανένα από τα τραγούδια που παίζουν στο ραδιόφωνο; Τώρα πια μπορείς να ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια όπου και αν βρίσκεσαι, κατεβάζοντάς τα στο smartphone σου. Πώς;

  • Βρες το αγαπημένο σου τραγούδι στο YouTube και αφού αντιγράψεις το URL του βίντεο, μπες στο YouTube-mp3 και κάνε επικόλληση το link στην κενή μπάρα.
  • Στη συνέχεια, πατάς το κουμπί “Convert Video” και γίνεται αυτόματα η μετατροπή του βίντεο σε αρχείο Mp3 – μπορείς να το κατεβάσεις στο κινητό σου!

2
Χρήση χαρτών εκτός σύνδεσης (offline)

Internet παντοτινή μου εξάρτηση.. Όλοι χρησιμοποιούμε ασταμάτητα το Mobile Internet του κινητού όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

Τι γίνεται όμως όταν εξαντληθούν όλα τα ΜΒ του Mobile Internet του κινητού σου και έχεις χαθεί στις ερημιές, ψάχνοντας π.χ. το εξοχικό του φίλου σου του Γιώργου στην Πάφο;

Μην ανησυχείς, γιατί οι εφαρμογές με τους χάρτες μπορούν να δουλέψουν και χωρίς Internet.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσεις το GPS ενεργοποιημένο. Η τοποθεσία σου θα εξακολουθεί να εμφανίζεται σε offline χάρτες, χάρη στα δορυφορικά δεδομένα – χωρίς κανένα κόστος.

3
Ένας σαρωτής που είναι πάντα σε ετοιμότητα

Σε όλους μας έχει τύχει να πάμε στη βιβλιοθήκη και να μην μπορούμε να δανειστούμε συγκεκριμένα βιβλία, που τα χρειαζόμαστε για τη μελέτη μας.

Για να μην ξοδέψεις λεφτά σε φωτοτυπίες, μπορείς πολύ απλά να βγάλεις φωτογραφία τις σελίδες που σε ενδιαφέρουν με τη κάμερα του κινητού σου, ή για πιο ακριβή αποτελέσματα, μπορείς να κατεβάσεις από το Google Play την εφαρμογή Handy Scanner Free PDF Creator.

Το Handy Scanner σου δίνει τη δυναντότητα να σαρώσεις οποιοδήποτε αρχείο και να το αποθηκεύσει σαν φωτογραφία ή PDF και να το στείλει στο Email σου, ή στο προσωπικό σου Cloud Storage.

4
Προσωπικός βοηθός για όλες τις ώρες

Ακόμη και όταν τα χέρια μας είναι “δεμένα”, θέλουμε να πάρουμε ένα επείγον τηλεφώνημα ή να γράψουμε κάποιο μήνυμα. Το χειρότερο είναι την ώρα της οδήγησης.

Στο κίνητό μας όμως κρύβεται ένα μαγικό τζίνι, έτοιμο να εκτελέσει κάθε μας επιθυμία ή εργασία.

Αυτή η εφαρμογή λέγεται SIRI για όσους έχουν iPhone και Google Assistant για όσους έχουν Android smartphones.

Η συζήτηση με το Siri/Google Assistant είναι ένας ευκολότερος, πιο γρήγορος τρόπος για να γίνουν όσα θέλουμε. Είναι έτοιμο να σε βοηθήσει όποτε το χρειαστείς.

Ζητήσε από το Siri/Google Assistant να βάλει υπενθύμιση ή να βρει έναν προορισμό. Να πάρει τηλέφωνο ή να στείλει μήνυμα στον κολλητό σου. Να στείλει μια πληρωμή ή ένα σημαντικό email.

Και όσο περισσότερο χρησιμοποιείς αυτό τον προσωπικό βοηθό, τόσο καλύτερα γνωρίζει αυτό που χρειάζεσαι ανά πάσα στιγμή!

Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από τα Play Store του κινητού σου. Δες το πιο κάτω βίντεο!

5
Βγάλε φωτογραφία χωρίς να αγγίξεις το κινητό σου!

Ένα έξυπνο και σημαντικό κόλπο για όσους έχουν iPhone, είναι να βγάζουν φωτογραφίες ή Selfies χωρίς να κρατάνε το κινητό τους.

Πολύ απλά, τα ακουστικά του iPhone σου έχουν αυτή την κρυφή λειτουργία να μπορείς να βγάζεις φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας τα κουμπιά των ακουστικών.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ανοίξεις τη κάμερα του κινητού σου. Τοποθέτησέ το στην οπτική γωνιά που θέλεις και ετοιμάσου για selfie, χρησιμοποιώντας τα ακουστικά. Τέλειο έτσι; 😉

Εσύ πόσες από τις πιο πάνω μυστικές λειτουργίες των smartphones γνωρίζεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending