fbpx

Όσα μας είπε η Έλενα για την αισιόδοξη στροφή στις σπουδές της με το μεταπτυχιακό της στο CIIM!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε τους περισσότερους φοιτητές να αποφοιτούν, συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές. Η πλειοψηφία αυτών, θα κινηθεί προς την επιλογή μεταπτυχιακού που σχετίζεται με το πρώτο πτυχίο που απέκτησαν.

Η Έλενα Ονησίλλου όμως κινήθηκε με διαφορετικό σκεπτικό. Αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, αποφάσισε να σπουδάσει κάτι διαφορετικό από το αρχικό της πτυχίο: MSc Human Resource Management & Organisational Behaviour, στο Cyprus International Institute of Management (CIIM).

Όπως μας ανέφερε, είναι άτομο που απολαμβάνει να βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους, να επικοινωνεί και να βοηθά, εξού και η επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού. Ήδη από τα φοιτητικά της χρόνια είχε ασχοληθεί με τους Ομίλους και τα Συμβούλια του Πανεπιστημίου, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, στο μεταπτυχιακό της.

Δες πιο κάτω όσα συζητήσαμε στη συνέντευξη μας για το μεταπτυχιακό της:

Γεια σου Έλενα. Αρχικά θέλεις να αναφέρεις τους λόγους που επέλεξες να σπουδάσεις MSc Human Resource Management and Organisational Behaviour (MSc HRM & OB) και γιατί ειδικά στο Cyprus International Institute of Management (CIIM);

Ανέκαθεν μου κέντριζαν το ενδιαφέρον τα θέματα που σχετίζονται με τις Ανθρωπιστικές Σπουδές. Θεωρώ ότι ταιριάζει στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου.

Επιπλέον, οι γνώσεις από το μεταπτυχιακό μου είναι βοηθητικές, τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Έτσι, η επιλογή μου να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό μου στο CIIM δεν ήταν τυχαία.

Το CIIM προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, κατά το οποίο ο φοιτητής αποκτά σφαιρική γνώση στον τομέα του HR.

Υπάρχουν μαθήματα από εργατικό δίκαιο, μέχρι στατιστική και επικοινωνιακές δεξιότητες. Το CIIM προσφέρει πολλές ευκαιρίες εκτός μαθημάτων, όπως πρακτική άσκηση σε εταιρείες, επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό μελετώντας αντίστοιχες εταιρείες, ή διαλέξεις για σχετικά θέματα.

Επιπρόσθετα, θεωρώ πολύ σημαντικό το βεληνεκές των ακαδημαϊκών: τόσο για τους ακαδημαϊκούς που έρχονται από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου να μας διδάξουν, με διεθνή εμπειρία, όσο και για τους ακαδημαϊκούς που εργάζονται σε μεγάλες εταιρείες διεθνούς εμβέλειας και μεταφέρουν στην τάξη την εμπειρία τους, καθώς και projects από τον κόσμο των επιχειρήσεων.

Όλα όσα έχω διδαχθεί μέχρι σήμερα φάνηκαν πολύ χρήσιμα και βοηθητικά, καθώς τα έχω συναντήσει και εφαρμόσει κατά την πρακτική μου άσκηση.

Ποιες δεξιότητές σου θεωρείς ως τις πιο σημαντικές, τις οποίες βοήθησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών να αναπτύξεις (σε προσωπικό και μελλοντικά επαγγελματικό επίπεδο);

Μέσα από το μεταπτυχιακό, μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω καλύτερα τρόπους διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων. Ακόμη έχω μάθει τρόπους διαπραγμάτευσης αναλόγως διαφόρων περιστάσεων.


Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα MSc Human Resource Management & Organisational Behaviour στο CIIM εδώ!


Ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι που θα σύστηνες και σε άλλα άτομα να σπουδάσουν, ανεξαρτήτως πρώτου πτυχίου, MSc HRM & OB στο CIIM; Τι το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών κατά τη γνώμη σου;

Όπως έχω προαναφέρει, οι γνώσεις που κερδίζεις σε αυτό το πρόγραμμα σπουδών πέραν του επαγγελματικού επιπέδου βοηθούν και στην προσωπική ανάπτυξη.

Ο τρόπος διδασκαλίας στην τάξη είναι εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν αποφοιτήσουμε να διεκπεραιώσουμε οποιαδήποτε εργασία μας ανατεθεί.

Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πολύ σημαντικός σε μια εταιρεία και καλό θα ήταν να μην περιθωριοποιείται.

Όσο για το CIIM, θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα στον καθένα για τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει προηγουμένως.

Θεωρείς πως το MSc HRM & OB είναι ένας τίτλος σπουδών που θα σου «ανοίξει» πιο εύκολα πόρτες στην εξεύρεση εργασίας σε σχέση με άλλα μεταπτυχιακά; Γιατί;

Το HR είναι ένας σχετικά καινούριος κλάδος σπουδών, που πρόσφατα ξεκίνησε να αναπτύσσεται τόσο πολύ σε ακαδημαϊκό και πιο επαγγελματικό επίπεδο.

Με τον καιρό όλο και περισσότερες εταιρίες και οργανισμοί δημιουργούν τμήμα HR, καθώς μέχρι πρότινος η δουλειά του HR γινόταν κυρίως από άλλες ειδικότητες. Με βάση αυτά τα δεδομένα, λογικά θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες εργοδότησης για όλους.

Τέλος, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια, αξιοποιώντας το μεταπτυχιακό σου;

Με φαντάζομαι σε θέση εργασίας HR (Ανθρώπινο Δυναμικό), σε μια εταιρεία η οποία θα νοιάζεται και θα φροντίζει τους εργαζομένους της· θα προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους.

Θα ήθελα να συνεισφέρω στην καλύτερη διεκπεραίωση των HR διαδικασιών, τόσο με τις ιδέες και τη δράση μου, όσο και με την εφαρμογή όσων έχω αποκομίσει από το μεταπτυχιακό μου.

Ωστόσο, δεν θα ήθελα να χάσω επαφή με τα χόμπι μου (γυμναστική, χορό, μόντελιγκ, υποκριτική, εθελοντισμό) και τις επιλογές που μου αφήνει το πρώτο μου πτυχίο.

Θέλω να τα συνδυάσω, έχοντας πλέον αποκτήσει πολύπλευρη αντιμετώπιση και κριτική σκέψη σε διάφορους τομείς. Η Αγγλική Φιλολογία ήδη με βοηθά στο μεταπτυχιακό μου, το οποίο είναι στα αγγλικά, καθώς και στην επικοινωνία μου στις πολυεθνικές εταιρείες.

Ευχαριστούμε την Έλενα για όσα μας είπε και ελπίζουμε να πετύχει όλους τους στόχους της στο μέλλον!

Θες να μάθεις περισσότερα για το πρόγραμμα MSc Human Resource Management and Organisational Behaviour και όλες τις προοπτικές σπουδάζοντάς στο CIIM; Μάθε περισσότερα εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending