fbpx

Διεθνής επιτυχία σε φοιτήτριες Τμήματος Νομικής του Πανεπιστ. Frederick!

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή φοιτητών του Πανεπιστημίου Frederick στο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Νίκαιας, στη Γαλλία.

Ειδικότερα, η Ερμιόνη Τζηρίδου και η Πηνελόπη Χαραλάμπους, άριστες απόφοιτες του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick, καθώς και η δευτεροετής φοιτήτρια Μαρίνα Γκουρτζίεβα, συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου στην Νίκαια και εκπροσώπησαν επάξια το Πανεπιστήμιο Frederick, υπό την ακαδημαϊκή καθοδήγηση του Λέκτορα του Τμήματος Δρος Κωνσταντίνου Κουρούπη.

Επιπρόσθετα, στη φοιτήτρια Πηνελόπη Χαραλάμπους, μια από τους πρωτεργάτες του πρώτου FREDMUN (του πρώτου μοντέλου προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που διοργανώθηκε στην Κύπρο από το Πανεπιστήμιο Frederick), απενεμήθη στη Νίκαια ο έπαινος της «τιμητικής αναφοράς» (honorary mention), για τη συμμετοχή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας εκπροσωπώντας τη χώρα της Βολιβίας.

Ο τίτλος αυτός απονέμεται στους συμμετέχοντες διπλωμάτες με ξεχωριστή δράση και παρουσία στο συνέδριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα φοιτητριών που συμμετείχε στο MUNICE, υπήρξε η μοναδική εκπροσώπηση της Κύπρου από όλα τα πανεπιστήμια, τόσο κρατικά όσο και ιδιωτικά.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που αναπτύσσονται μεταξύ των διαφόρων Μοντέλων προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του FREDMUN και του MUNICE, διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τον ήδη υπάρχοντα κύκλο συνεργασιών του FREDMUN και άλλων αναγνωρισμένων διεθνώς αντίστοιχων προσομοιώσεων Διεθνών Οργανισμών.

Το FREDMUN 2017 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία, με την επίσημη υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η τελετή έναρξής του θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κου Νίκου Αναστασιάδη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για δυνατότητα συμμετοχής στο FREDMUN 2017, στο επίσημο site www.fredmun.org καθώς και στην σελίδα στο Facebook: Fredmun 2017.

Το Πανεπιστήμιο Frederick, με έντονη δράση και παρουσία, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας, συνεχίζει τις επιτυχίες του και τις διεθνείς του διακρίσεις, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ποιοτική εκπαίδευση στους νέους φοιτητές και προβάλλοντας την Κυπριακή Δημοκρατία σε διεθνή fora και συνέδρια.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending