fbpx

Μάθε πώς ο Γιώργος θέλει να πετύχει τους στόχους του σπουδάζοντας MSc Management στο CIIM!

Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι φοιτητές τα τελευταία χρόνια, αποφασίζουν να αποκτήσουν το πρώτο τους πτυχίο σε τομέα που τους ενδιαφέρει και να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε κάποιο κλάδο με σχετικό μεταπτυχιακό, όταν αποφοιτήσουν.

Ο Γιώργος Κακουρίδης κινήθηκε κάπως διαφορετικά. Είναι φοιτητής 27 ετών και κατάγεται από τη Λευκωσία. Στον ελεύθερο του χρόνο σχολείται με τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, με κύρια διοργάνωση τον Logicom Cyprus Marathon στην Πάφο. Είναι επίσης προπονητής ποδοσφαίρου και κάτοχος του διπλώματος UEFA A.

Απέκτησε το πρώτο του πτυχίο, BA Sports Management, στην Αγγλία. Συνέχισε με το μεταπτυχιακό του MSc Management στο Cyprus International Instistute of Management (CIIM).

Δες πιο κάτω όσα συζήτησαμε στη συνέντευξή μας:

 

Γεια σου Γιώργο. Αρχικά θέλεις να μας εξηγήσεις τι σε οδήγησε στην επιλογή της σπουδής MSc Management, έναντι του MBA, και γιατί ειδικά στο Cyprus International Instistute of Management (CIIM);

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί καθημερινά να βελτιώνει τις πνευματικές του γνώσεις και ικανότητες, εξού και η φράση «Γηράσκω αεί διδασκόμενος».

Όσον αφορά όμως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι ευρέως γνωστή η χρησιμότητα του MSc Management στον τομέα της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής καριέρας – πόσο μάλλον από το CIIM που είναι και παγκόσμια αναγνωρισμένο.

Πώς σε βοήθησαν οι επισκέψεις μέσω της σπουδής σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις; Τι αποκόμισες από τη συγκεκριμένη εμπειρία;

Οι επισκέψεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Αλφαμέγα, ο Ζορπάς, το Αεροδρόμιο Λάρνακας, μας προσέφεραν μια εσωτερική εικόνα της εταιρείας.

Το να μπορείς να μάθεις και να δεις πώς λειτουργούν τέτοιοι επιτυχημένοι οργανισμοί είναι φυσικά ένα μεγάλο πλεονέκτημα για όλους εμάς που φιλοδοξούμε ότι θα ηγηθούμε σε διάφορους οργανισμούς στο μέλλον.

Θεωρείς ότι το πρόγραμμα των μεταπτυχιακών σπουδών σου (μέρες, ώρες) είναι ιδανικό για συγκεκριμένους φοιτητές ή μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με το πρόγραμμα των περισσότερων μεταπτυχιακών φοιτητών;

Το τι κάνει το CIIM διαφορετικό εκτός από το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας είναι και ο τρόπος που είναι προγραμματισμένα τα μαθήματα.

Εκτός του ότι σε βοηθά να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς και μαθημάτων, έχεις και την επιλογή αν θα επιλέξεις κάποια μαθήματα ή όχι.

Αυτή η ευελιξία είναι από τα δυνατά σημεία του προγράμματος και γι’ αυτό σχεδόν όλοι φοιτητές του προγράμματος συνδυάζουν τις σπουδές τους με δουλειά.

Πιο συγκεκριμένα, τα μαθήματα μπορεί να είναι απογευματινά τις καθημερινές (18:30-22:00) ενώ υπάρχουν και μαθήματα που μπορεί να γίνονται και Σαββατοκύριακα (09:00-17:00).

Επίσης, το κάθε μάθημα διαρκεί περίπου 2-3 εβδομάδες με 3 μέχρι 8 μαθήματα και την εξέταση, ανάλογα με τα credits κάθε μαθήματος. Έτσι, μέσα σε κάποιες εβδομάδες τελειώνεις ολόκληρο μάθημα, ενώ στα άλλα πανεπιστήμια σου παίρνει ολόκληρο ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Γιατί πιστεύεις πως το MSc Management είναι «δυνατός» τίτλος σπουδών για να αποκτήσει κάποιος; Πώς πιστεύεις ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξεύρεση εργασίας σήμερα;

Όσο περνάει ο καιρός και η τεχνολογία εξελίσσεται, άρχισαν να παίρνουν περισσότερη αξία οι ανθρώποι που έχουν ευρύ φάσμα γνώσεων, αντί μια συγκεκριμένη ειδικότητα.

Το MSc Management σου δίνει τη δυνατότητα να εκπαιδευτείς σε όλους τους τομείς που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις – από Οικονομικά σε Λογιστική και από Μάρκετινγκ σε Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Έτσι, μπορείς να σχηματίσεις μια πλήρη εικόνα για το ποιοι είναι οι κινητήριοι μοχλοί σε μια εταιρεία. Εξάλλου πώς θα μπορεί ένας διευθυντής να διευθύνει τα διάφορα τμήματα της εταιρείας, αν δεν έχει κάποιες βασικές γνώσεις στον κάθε τομέα;

Δυστυχώς ή ευτυχώς, οι Κύπριοι έχουν ένα από τα ψηλότερα ποσοστά ως κάτοχοι διπλώματος πανεπιστημίου (BSc/BA) στην Ευρώπη και αυτό καθιστά την αγορά εργασίας στην Κύπρο εξαιρετικά ανταγωνιστική. Το MSc Management σου δίνει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να βρεις πιο εύκολα δουλειά.

Τέλος, ποιοι είναι οι δικοί σου μελλοντικοί στόχοι, αφού αποκτήσεις το μεταπτυχιακό σου; Τι θέλεις να πετύχεις;

Έχω μεγαλεπήβολους και φιλόδοξους στόχους, αφού θα ήθελα να ηγηθώ μιας μεγάλης εταιρείας στο χώρο του αθλητισμού.

Το MSc Management μου δίνει το ερέθισμα σκέψης που χρειάζεται, όπως επίσης και τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο για όσα μας είπε και ελπίζουμε να πετύχει κάθε στόχο του στο μέλλον!

Θες να μάθεις περισσότερα για το πρόγραμμα MSc Management και όλες τις προοπτικές σπουδάζοντάς στο CIIM; Μάθε περισσότερα εδώ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending